איך להתקין NetBeans ב- windows Phone 8‏?

מיכל202

New member
איך להתקין NetBeans ב- windows Phone 8‏?

קניתי מכשיר נוקיה Lumia 820 שיש לו windows Phone 8‏. אני רוצה להתקין עליו NetBeans. כולם אומרים לי שאי אפשר אבל זו הסיבה שמלכתחילה קניתי מכשיר עם ווינדוס.
האם יש איזושהי אפליקציה בשביל זה?

אני רוצה לנסות פשוט להוריד את קובץ ההתקנה למכשיר ולהתקין אותו במכשיר. אבל יש עם זה המון בעיות:
1. כשאני מחברת את המכשיר למחשב, אז המחשב מחפש תוכנת מנהל התקן. אין לי כזאת, אין לי דיסק, אין לי כלום. צילמתי 2 צילומי מסך של ההודעות שהמחשב נותן לי:
http://srv1.jpg.co.il/6/51955fb346ba0.jpg
http://srv1.jpg.co.il/8/51955fb34993f.jpg

2. כשהמכשיר מחובר למחשב כל מה שאני רואה זה את המקום בו הוא שומר קבצים (תמונות, מוזיקה וכו'). כשאני מנסה להתקין שם המחשב אומר שהתיקיה לא קיימת. חשבתי שאם אוכל לראות את המקום בו מותקנות כל התוכנות, היישומים והאפליקציות אז אוכל להתקין שם, אבל אני לא יודעת איפה זה. כמו כן חשבתי שאם יהיה לי את המנהל התקנים שהוא מבקש אולי זה גם יעזור

אם יש למישהו עיצה אני אשמח

yogevk

New member
צריך להבין..

windows phone ו windows הן לא אותה מערכת הפעלה. לא ניתן להתקין תכונות של חלונות על חלונות לטלפון. באותו אופן יכלו לקחת את IOS ולקרוא לה windows phone. זה עדיין לא אומר שתוכלי להריץ עליו תוכנות שעברו קופלציה לחלונות לPC.

אiהד

New member
זה לא יעבוד

גם אם הליבה היא אותה ליבה של וינדוס קבצי הריצה של גרסת הדסקטופ לא יעבדו עליו כי לפלאפונים יש מעבד שונה שמכיר פקודות שונות

אם את רוצה לפתח על הטלפון הייתי ממליץ לך לנסות IDE אינטרנטיים (כמו orion) או לחפש IDE בחנות האפליקציות..

אם את ממש מתעקשת על netbeans את יכולה להוריד את הקוד שלו ולקמפל לwindowsphone, משהו שאני לא יכול להבטיח לך שיעבור בשלום/בקלות/ יראה נורמלי על הטלפון

BravoMan

Active member
זה יהיה חתיכת פרויקט:

ראשית, היא תצטרך לקמפל לא רק NetBeans אלא גם JRE ו-JDK, שאינם קיימים לסביבת Windows Phone.
שנית, היא תצטרך לפרוץ את המכשיר, Full unlock, כי אפילו עם חשבון מפתחים אי אפשר להריץ עליו תוכנות Native.

אבל השאלה האמתית היא מה יהיה עם הממשק?
NetBeans לא נכתב למסכים קטנים והמסך של ה-Lumia אפילו לא מגיע ל-5 אינטש.

כשראיתי את השאלה הזו, תהיתי עם לא מדובר במתיחה.
הרי מי שאפילו מתחיל ללמוד תכנות אמור להבין מספיק במחשבים כדי לדעת שאין שום קשר בין טלפון למחשב גם אם לשניהם יש את המילה Windows בשם.

מצד שני, יש לי על Nexus 7 יישום שנקרא Terminal IDE.
הוא מאפשר לבנות יישומי Android שלמים ויישומי שורת פקודה ב-C ו-++C על הטאבלט עצמו (בלי root).
הוא מכיל bash ו-vim עם כל הפלאגינים וקונפיגורציה מתאימה לפיתוח ב-Java ו-C.

הוא אפילו מגיע עם מקלדת מיוחדת שתואמת למקלדת 101 מקשים רגילה עם כל הסמלים המיוחדים הדרושים לכתיבת קוד זמינים במקומות הרגילים שלהם.

זה חתיכת פרויקט, והוא גם קוד פתוח, ואני באמת מוריד את הקובע לפני המפתח שמאחוריו.
לא שזה שימושי לעבודה אמתית. הדבר ממש לא נוח, ולדעתי לא יהיה נוח גם אם אחבר מקלדת פיזית לטאבלט (מה שאפשרי אבל מיותר עבורי).

מה שכן, זה ללא ספק מגניב!!!
העובדה שאני יכול לכתוב ולקמפל תוכנה בעודי נוסע באוטובוס בלי לפתוח מחשב נייד.

אבל אם כבר הולכים על מגניב, גם ב-Nokia N900, טלפון עתיק משנת 2009 עם מסך בגודל 3.5 אינטש היה לי Terminal, VIM ו-gcc, כך שיכולתי לקמפל קוד בכל זמן ובכל מקום.

כמובן, שזה מסוג הדברים שרק סוג מאוד מסוים של אנשים יתלהב ממנו, אבל אני בהחלט אחד מהם

אני באמת לא יודע אם יש מספיק תאימות API בין Windows Phone ל-Windows הרגיל כדי שאפשר יהיה לעשות עליו Porting של OpenJDK ועל סמך זה גם של NetBeans אבל למען האמת כבר ראיתי דברים מוזרים יותר, כמו Windows 95 רץ על אמולטור על טלפון ARM יחסית ישן...

מיכל202

New member
קודם כל תודה על ההיענות

בס"ד
אני מעריכה את העובדה שאתם מנסים לעזור, אבל בואו נתחיל בהבהרה:
אני לא מבינה במחשבים, לפחות לא בתוכנה ובחומרה. התחלתי את התואר כשהבנותיי מסתכמות באופיס ואינטרנט וזהו (וכשאני אומרת אינטרנט אני לא מתכוונת לשפה אלא לגלישה). אני כותבת קודים מעולה אבל בתוכנה וחומרה אני בורה. כך שדבר ראשון לא לכעוס עליי.

דבר שני, את רוב התגובה שלכם, אוהד ו- BravoMan, אפשר להגיד שלא הבנתי בכלל. אני יודעת מה זה JDK (וגם זה רק כי הסתכלתי בוויקיפדיה) אבל לחלוטין לא הבנתי את המשפט "לקמפל את ה- JRE וה- JDK". אני יודעת ש"קומפילציה" (וזה לא מוויקיפדיה) זה מה שהמחשב/האקליפס/הנטבינס/המכונה הויטואלית/הגמדים מאחורי המסך עושים לאחר שאני לוחצת על פקודת ההרצה בעוד הם קוראים את הקוד.

בכל מקרה זו הייתה רק דוגמא למשפט שלא הבנתי. מבין השורות הבנתי שיש לכם איזושהי הצעה, בין אם היא הזויה פחות או יותר. אם אתם רוצים שאבין אותה (ואני לא פוחדת מפרוייקטים) אז אשמח אם תפרטו את התגובות הללו למצב שבו אוכל להבין אותם. משהו כמו: "את נכנסת להתחל, את פותחת נטבינס, את לוחצת על זה..." וכולי.

בכל אופן, מן התגובות הרבות שקיבלתי הבנתי שלהתקין נטבינס בלומיה זה בעצם בלתי אפשרי. אוקי, ירדתי מזה. עכשיו שאלה אחרת:
נכון יש דבר/תוכנה שמאפשר שליטה מרחוק? סוג של תוכנת ריגול? אני יודעת כי כשאני למשל מתקשרת למוקדי תמיכה עבור המחשב שלי את לפעמים הם מבקשים להיכנס לי לתוך המחשב, ואת אני רואה שהם מזיזים את העכבר במקומי ועושים במחשב שלי כבשלהם. ידוע לי שיש תוכנות כאלה כמו: "Windows Remote Assistance" שזה סיוע מרחוק של ווינדוס. שמעתי גם על תוכנת "log me in" וגם על "team viewer".
חשבתי שאולי אם המכשיר שלי יוכל לשלוט במחשב שלי אוכל להתעסק במחשב מהמכשיר. התקשרתי למוקד של יורוקום והוא אמר שהוא יודע שדברים כאלה נעשים אך הם לא תומכים בזה.
האם תוכלו לעזור לי בזה? להגיד לי אם זה אפשרי ואיך?
אני טרם ניסיתי את התוכנות הללו אבל הבנתי שלפחות בחלקן מדובר פשוט בקובץ שאני שולחת במייל וקוד. אולי המכשיר שלי לא צריך בכלל תוכנה? הרי אני יכולה לפתוח במכשיר אינטרנט ולהוריד ממנו קבצים

עיצות בנושא זה יתקבלו בברכה
ושוב תודה על ההיענות

mazory

New member
אולי תתחילי בלהגדיר את הדרישות?

מה היית רוצה בעצם להשיג?

איך היית רוצה להשתמש במכשיר שלך? לכתוב תוכניות? לקמפל אותן?
למה בעצם?

[אגב, אם את מגדירה את עצמך כ"טובה בלכתוב קוד" (ולא קודים) כדאי שתנסי להבין מה הגמדים הקטנים עושים בקומפילציה, לפחות ברמה שטחית]

מיכל202

New member
הדרישות שלי

אוקי אז ככה:
אני לומדת באוניברסיטה מדעי המחשב. אני צריכה להגיד מטלות. מצד שני אני עובדת. פעם אחת הבאתי לפטופ לעבודה והבוסית אמרה לי לסגור אותו. לולא היא הייתה אומרת לי לסגור את הלפטופ לא בטוח בכלל שהייתי קונה מכשיר חדש ובטח שלא לומיה.

בעבודה, באוטובוס, בכל מקום יש לי הרבה שעות מתות, וכל מה שאני רוצה זה לעבוד על המטלות שלי לקורס בזמן השעות המתות האלה, מהרחוב, מהנייד.
לכן הדרישה הראשונה והכי ספציפית שלי הייתה "איך להתקין נטבינס על הלומיה?". אבל הבהרתם שזה לא אפשרי.

ואז עלה לי רעיון. אם אוכל לשלוט מהמכשיר במחשב שלי (כמו בתוכנות סיוע מרחוק) לא אצתרך להתקין נטבינס על הנייד אלא אוכל לעבוד מהנייד על הנטבינס שבמחשב. ולכן שאלתי על תוכנות סיוע מרחוק.

למרות שאני גם רוצה להיות מסוגלת לכתוב קוד בנטבינס, זו לא המטרה העיקרית. קוד אני יכולה לכתוב על הנייר. המטרה העיקרית היא כמובן שאוכל להריץ אותו.

ולשאלתך:
א', מה ההבדל בין קוד לקודים?
ב' לימדו אותנו קצת, ילמדו אותנו עוד, מאחורי הקלעים זה לא הצד החזק שלי אבל אני משתדלת

mazory

New member
עכשיו ברור יותר.

אכן יש תוכנות לשליטה מרחוק על המחשב, הבעיה שזה פשוט לא יהיה נוח מהסמארטפון לעבוד ב-REMOTE על המחשב בבית (בטח שלא לכתוב קוד, אבל גם ההרצות יהיו מסורבלות לדעתי).

תורידי אחת מהאפליקציות המומלצות לשליטה מרחוק ותתנסי איתה (לא בקיא בשוק האפליקציות של ווינדוס-פון).
תחום שבו הסמארטפון כן יכול לייעל זה שמיעת הרצאות באינטרנט, כולל של הקורסים שאת לוקחת (אנא השתמשי באוזניות ותרחמי על מי שלצידך), או קריאת סיכומים/ספרים.

למעשה, לעבוד על לפטופ יהיה נוח מכל בחינה שהיא (למעט המשקל) אבל אני מבין שיש לך בעיה להשתמש בו בעבודה. ואם תהיי צמודה ללומיה לבוסית שלך לא תהיה בעיה עם זה ? מה ההבדל?

לי אישית היה קשה להתרכז ולכתוב קוד באוטובוס, אבל אולי את כן יכולה להתרכז (אני הייתי נח/מנמנם וממשיך לעבוד בבית).

קודים - במשמעות של קוד של שפת תכנות, זה שם עצם קיבוצי באנגלית (כמו מים או ציוד), ולכן הטייה שלו לרבים היא מלאכותית ולא נכונה.
אם מדובר בקודים שמשמשים להצפנה למשל, אז אכן אפשר להשתמש בצורת הרבים.

מיכל202

New member
תודה

אחרי ההודעה שלך הלכתי וחיפשתי אפליקציות תואמות ווינדוס-פון לשליטה מרחוק ואכן מצאתי. זה עובד. זה די איטי אבל זה לא מה שמשנה לי. מה שמשנה הוא שמקלדת בלומיה אין ctrl ו- alt. בלעדיהם אין טעם לעבוד. אולי אמצא אפליקציה של מקלדת מורחבת

BravoMan

Active member
אז זהוא - שלא.

Windows Phone זה לא Android, זו מערכת מוגבלת ונעולה ולא ניתן להתקין עליה מקלדות חלופיות.

מצד שני, ייתכן שיוצרי תוכנות השליטה לקחו את זה בחשבון, ושמו בתוכנה כפתורים ששולחים הקשות עבור מקשים מיוחדים כמו Alt ו-Ctrl.

ממליץ לעבור היטב על כל ההגדות והצלמיות של התוכנה.

mazory

New member
מעניין, לא ידעתי..

הסגירות הזאת נשמעת לי כמו מגבלה מעצבנת ביותר.

מיכל202

New member
אמת

ז'תומרת אני לא יודעת אם אי אפשר להתקין מקלדת חלופית - טרם ניסיתי,
אבל אתה צודק בזה שאפליקציות השליטה מרחוק מגיעות עם מקלדות מורחבות, למרות שעד כה האפליקציה היחידה שניסיתי עם מקלדת מורחבת זה דפוק כי כדי לכתוב במקלדת המורחבת אני צריכה לצאת למסך אחר ואז אני לא רואה את המוניטור של המחשב, מה שגורם לי לתהות - מה הם חשבו לעצמם

BravoMan

Active member
התשובה פשוטה (אם כי לא רלוונטית לשרשור
)

Microsoft ראתה את ההצלחה של Apple וכהרגלם ניסו להעתיק אותה, אבל כמובן בצורה גרועה.

גם במכשירי iOS לא ניתן להתקין מקלדות חלופיות, אבל זה לא עצר את ההצלחה שלהם בשוק...

אני חושב שפטרון עדיף על טלפון ה-Lumia יכול היה להיות טאבלט או "Fablet" (יצור כלאיים בין טלפון לטאבלט) מבוסס Android.
הוא עדיין ידרוש התקנה של תוכנת שליטה, לא ניתן להתקין עליו Netbeands ישירות, אבל הוא היה נותן מסך גדול יותר (כמה גדול תלוי במה שמתאים לך אישית ומה שתצליחי להגניב מתחת לאף של המנהלת שלך) אם אפשרויות בין 5 ל-10 אינטש'.

וכאמור הם מאפשרים התקנת מקלדות אמתיות, שלא מצריכות מעבר בין מסכים וכוללות את כל המקשים, כולל כאלה שמדמות 1 ל-1 מקלדת רגילה של מחשב או כאלה שמיועדות במיוחד למתכנתים ונותנות גישה קלה לכל הסימנים המיוחדים שדרושים בעת כתיבת קוד.

זה עדיין לא נוח לפיתוח כמו מחשב נייד רגיל, אבל בהתחשב בנסיבות זה פתרון יותר טוב מהטלפון.
כמובן, שזה גם לא פתרון זול, והיות וכבר השקעת במכשיר אני מבין שכנראה לא תוכלי להחליפו, אבל אם עוד מישהו יקלע למצב דומה, זה הכיוון שהייתי ממליץ לו.

אגב, אם את מוכנה ללמוד משהו שונה מ-NetBeans לפיתוח ב-Java, הרי שניתן לכתוב קוד ולהריץ אותו ישירות על מכשיר מבוסס Android.
לפחות ברמה של תרגילי קורס בסיסי.

durus opus

New member
הצעה

דבר ראשון, אני אישית מעריך את הרצון הזה להשקעה, כשאנשים אחרים שמכירים את התחום גם לפני הלימודים היו מוותרים הרבה לפניך - לדעתי זאת אחת התכונות החשובות ביותר בתור מתכנתת מעולה

דבר שני, אני מסכים עם mazory שזה לא נוח - ניסיתי תקופה לעשות את זה. מעבר לזה, האינטרנט הסלולארי בישראל הוא לפעמים מאוד איטי (למשל, כשאת באוטובוס או ברכבת את תשתשמי באינטרנט הסלולראי).

המלצה שלי - לפטופ קטן, שתוכלי גם להשתמש בו באוטובוס, או לפטופ גדול יותר שתוכלי להשתמש בו ברכבת (אני לא יודע את חלוקת הזמנים שלך ביניהם).

לי הייתה תקופה שהייתי נוסע לעבודה בכל יום שעה ורבע לכל כיוון ברכבת - והיה לי תענוג לעבוד עם לפטופ של 15". כמעט תמיד אפשר למצוא מקום ליד שקע חשמל (בצדדים הקיצוניים של כל קרון).

מיכל202

New member
תודה על ההצעה

בס"ד
אבל היא לא בשבילי. לי ממש אין בעיה להסתובב עם הנייד הגדול והכבד שלי (אולי לגב שלי יש אבל זה סיפור אחר).
כפי שציינתי בהודעה קודמת הבעיה היא שאם הבוסית שלי רואה אותי פותחת לפטופ - גדול וקטן כאחד - היא מיד אומרת לי לסגור. ולמי ששאל פעם אם זה לא מפריע לה שאני עושה את זה דרך פלאפון: בפלאפון היא לא רואה מה אני עושה. זו עבודה במועדון קשישים כך שיש הרבה שעות מתות ואין איסור להתעסק בפלאפון (לדבר, לכתוב SMS וכו'). והדבר אכן אבסורד מכיוון שכיום בפלאפונים אפשר לעשות את כל מה שעושים במחשב הנייד (או כך לפחות חשבתי).

למעלה