איך להתקדם ?

אמאעדי33

New member
איך להתקדם ?

לפני 4 חודשים פגשתי בפעם הראשונה את ד''ר סוריאנו במרפאה הפרטית שלו. הוא בדק את התיק המורכב שלי ובדק אותי ביסודיות. הייתי אצלו כמעט 45 דקות. בסוף הפגישה הוא אמר לי שהוא כמעט בטוח שיש לי אנדו' אבל כדי להיות בטוח צריך לעשות לפרסקופיה. הוא לא דיבר איתי על שום בדיקה נוספת מקדימה או זריקת לוקרין. הוא אמר שנקבע תאריך ללפרסקופיה (הוא חשב שאמשיך אצלו במרפאה הפרטית). בפעם השניה שהוא ראה אותי (זמן קצר לאחר מכן) זה היה בתל השומר ואז הסיפור הפך להיות שונה. הוא אמר לי שזה הנוהל לעשות את הזריקה וגם לבצע כל מיני בדיקות לפני שעושים לפרסקופיה. ראיתי אותו שוב אתמול והוא אמר לי שאין דרך אחרת למרות שכבר עשיתי בעבר המון בדיקות. אני מבולבלת כי היו לו שתי שפות שונות, אחת במרפאה שלו והשניה בבית חולים. אתמול הוא גם הוסיף שאם אני לא מרוצה מהרפואה הציבורית יש לי תמיד אפשרות לחזור למרפאה שלו או לבקר אצל רופא אחר ! אני עם כאבים מאוד חזקים ועוד כל מיני בעיות שמתלוות להם ואני לא יודעת איך להתקדם. מה דעתכן ?

אמאעדי

לא הבנתי למה את מתנגדת לקבל לוקרין ולבצע עוד בדיקות? את על דיכוי כלשהו עכשיו? אם את סובלת נורא לדעתי כדאי לך לגשת ללפרוסקופיה.

אמאעדי33

New member
לוקרין

כתבתי כאן בעבר שאני מאוד חוששת מהזריקה ותופעות לוואי כי יש לי תופעות לוואי מאוד קשות לגלולות. בפגישה הראשונה עם ד''ר סוריאנו הוא אמר לי שישר נעשה לפרסקופיה (באופן פרטי). ברגע שניגשתי לתל השומר הגישה שלו השתנתה. לגבי בדיקות, אני כבר שנה עושה המון בדיקות ! במרפאה שלו סוריאנו אמר לי שמספיק לענות אותי עם כל מיני בדיקות, יש צורך לעשות לפרסקופיה ! אין לי אפשרות לעשות את זה באופן פרטי, לכן ניגשתי לתל השומר ושם הוא אמר לי שככה הם הנוהלים ברפואה ציבורית. כשהוא ראה אותי בפרטי הוא היה מאוד מבין וקשוב לבעיות וחששות שלי ! לכן כרגע אני לא יודעת איך להתקדם !

דבי צ

New member
נסי ללכת לרופא>

פרטי אחר שיתן לך הפניה ללפרוסקופיה בתה"ש ואת הסידור תעשי עם קופ"ח לגבי טופס 17 וכך תעקפי...

blavi1

New member
אני קיבלתי הפניה למיון מרופא ציבורי

בסוף שבוע שעבר הגעתי לרופא עם כאבי תופת לאחר שהאופטלגין לא עזר לי הרופא נתן לי הפניה למיון עם המלצה לשקול לפרוסקופיה. מיד לאח"מ פניתי למיון בתה"ש ועוד באותו יום נותחתי ע"י ד"ר גורביץ (אז גם אובחנתי במחלה...). אין טעם שתמשיכי לסבול תלכי לרופא שלך שייתן לך הפניה למיון גניקולוגי עם המלצה. תנסי במיון לא להגיע לסוריאנו... בהצלחה!
ותעדכני

דבי צ

New member
אצלך אני מניחה שזה היה ניתוח חירום

אם נותחת באותו יום, לא לכל אחת יעשו את זה - לשיקולה. בהצלחה.

אמא עדי - מוכר מאד היחס הפרטי והיחס הציבורי

לדעתי, כדאי לנסות לוקרין או גלולות לפני הניתוח כי האמת שגם הלפרוסקופיה לא פותרת הרבה. אז מנתחים ואחר כך הכל חוזר וגם הכאבים. לדעתי עדיף לנסות קודם גלולות/לוקרין ולדכא את המחזור. גם אם תעשי ניתוח אחרי זה כדי לדכא את המוקדים תצטרכי בכל זאת גלולות או לוקרין. דרך אגב אולי גם הניתוח ינקה יפה את הכל כך שתצליחי. בכל אופן אל תלכי יותר לסוריאנו בפרטי. לדעתי הוא סתם חמדן.

אמאעדי33

New member
רציתי להוסיף

רציתי להוסיף שעדיין לא הובחנתי כחולת אנדו'. יש לי גם שרירנים רבים ברחם ואולי זאת בעיה נוספת ואולי בעצם אין לי אנדו'. אין לי מושג ! אבל הכי עצוב שכבר שנה הרופאים לא מסוגלים לתת לי אבחנה !!! ואני כואבת ומתוסכלת !!!

אמאעדי

אני במקומך הייתי ניגשת ללפרוסקופיה כדי שיראו מה המצב בפנים ולדעת כבר מה גורם לכאבים. אם אכן יש לך אנדו' לדעתי הכי כדאי לך לעבור את הלפרוסקופיה בתה"ש והכי כדאי שסוריאנו יינתח. אני ממש לא מהגרופי של סוריאנו, אני בחרתי לפני חצי שנה לא להגיע בכלל לתה"ש ולעבור את הניתוח בבי"ח אחר וזו הייתה טעות גדולה, בוצע לי ניתוח "חלקי" בלבד וכבר נאמר לי שאצטרך לעבור עוד ניתוח. היום אני הולכת לתה"ש כי אני יודעת ששם נמצאים המומחים לאנדו' ואם לעבור עוד ניתוח זה רק שם. ברור לי שאם היית בפעם הראשונה אצל סוריאנו באופן פרטי הוא ינסה למשוך אותך לשם, זכור לי שיש כאן עוד מישהי שהוא עשה לה את אותו תרגיל. לגבי הלוקרין מבינה שאת מפחדת מהתופעות לוואי, לכן לדעתי תגידי לסוריאנו שאת רוצה לקבל דקפפטיל ולא את הלוקרין. הדקפפטיל טוב לחודש בלבד וכך אם באמת תסבלי מתופעות נוראיות תסבלי אותם רק במשך חודש ולא במשך שלושה חודשים.

דבי צ

New member
בגלל זה הכי טוב לפרוסקופיה

ובלפרוקופיה' כן מנקים את האנדו כמה שאפשר, אם זה אכן אנדו. אני הייתי הולכת לרופא אחר שייתן לי הפניה ללפרוס', לוקחת טופס 17 ומתאבחנת אחת ולתמיד.

ר ו מ י ה

New member
לפרוסקופיה זה לא משחק ילדים

ןאין ללכת לניתוח כזה כלאחר יד. ישנם מספיק ניתוחים שהסתבכו וגרמו נזק רב לנשים, אז חשוב להבין את זה! לגבי סוריאנו- כמו רבות פגשת את שתי אישיותיו. טראומה לא קטנה
בכל אופן, אני כן מאמינה שלפני שפונים לתותח הכבד, קרי הניתוח, יש לפנות לתמושת הקלה, קרי דיכוי. בהצלחה בכל מה שתחליטי.

מסכימה עם רומיה

ההחלטה על לפרסקופיה היא החלטה לא פשוטה וכבדת משקל, ולא הולכים אליה כך סתם
זו לא החלטה פשוטה
ומעבר לזה יכולים להיות סיבוכים אחריה כמו המטומות ולא תמיד היא באמת פותרת את הבעיה. אצלי למשל עשו לפרסקופיה לפני שנה והיא גרמה לסיבוך של המטומה ולא פתרה את הבעיה בכלל.

אמאעדי33

New member
תודה

לכל הבנות שנתנו לי את הדעות שלהן ! תראו, זה לא שאני משתוקקת לעבור לפרסקופיה אבל נמאס לי לחיות בצורה כזאת בלי אבחנה !!! אני מאוד סובלת, יש לי בעיות במערכת השתן וCA-125 שעולה מפעם לפעם. והעניין הוא שאני לא יכולה להשאר ככה יותר...כפי שכתבתי בעבר ובקצרה, אני אמא ל-3 ילדים, בלי עזרה, עם בעל שעובד שעות רבות (עד מאוחר מאוד) ושצריכה לעבוד, לטפל בילדים (הילד הקטן עם בעיות רפואיות משמעותיות) ובבית...וכפי שכתבתי בעבר הסבל הפיזי כבר משפיע על הצד הנפשי וזה מפחיד אותי... אשמח לשמוע עוד דעות, זה נותן המון חומר למחשבה. ושוב תודה !

זואילי

New member
גם אני בדעה

שאם יש חשד לאנדו והפגיעה באיכות החיים היא בלתי נסבלת - צריך לשקול בחיוב ללכת על לפה'. אם לעשות את זה פרטי או ציבורי - זו החלטה שבתוכה הרבה גורמים (החל מהעניין הכלכלי ועד לעניין מי יטפל וכו'). בכל מקרה, בשתי האופציות צריך להגיע למי שיש לו "קבלות" בתחום האנדו' (סקופיה + מטריוזיס)... אני חושבת גם שברגע שמעורבים עוד איברים נוספים, אז מלבד טיפול באנדו ב"גדול" - צריך להיות במעקב וטיפול במקביל אצל מי שמומחה לאותו איבר ורצוי שגם כערך מוסף, אותו רופא יבין באנדו. שיהיה בהצלחה.

אמאעדי ../images/Emo24.gif

אתמול לא ראיתי את ההודעה אז קבלי התנצלות על כך שלא הגבתי
נשמע לא קל מה שאת מתארת, את צריכה לקבל החלטה אם את עוברת לפה. ואיפה. לפי מה שאת מתארת וביוחד לאור זה שסיימת את ה"מטרה הפיריונית" ? שלך, יש מקום לשקול לפה,אולי להתחיל דיכוי כמו דקא ארוך ל- 3 חודשים ואז דקא. האיפה כרוך בשיקולים כלכליים, תבדקי עלויות של פרטי -אם יש לך ביטוח בריאות פרטי הוא נושא ברוב הנטל ויכול להיות שההפרש יהיה אפשרי עבורך, החיסרון בציבורי- זה הסחבת ואת רואה את וחווה את זה לצערי, גם לא תדעי מי ינתח אותך שזה ה חיסרון בעיני. מצד שני, יש כירורגים טובים בתה"ש..ואת כבר אחרי כל הבדיקות.. לא פשוט. אני שולחת לך
וכוח להתמודד עם שלושת הקטנטנים-זה בטח קשה נורא נורא נורא
מציעה לך להשיג עזרה כמה שיותר, אם אפשר אפילו תיכוניסטית לשעות הקשות, אחה"צ .. תחזיקי מעמד ותעדכני מה החלטת

ממש לא נעים לי לשמוע ../images/Emo4.gif

לא פעם אני קוראת כאן שד"ר סוריאנו מתייחס אחרת אם זה פרטי או ציבורי וזה מלחיץ אותי, כיוון שאני לא מתכוונת (אין באפשרותי) להגיע אליו באופן פרטי, מפחיד אותי שלמרות שאני סופסוף מגיעה לתל-השומר לא אקבל את כל מה שראוי,כי זה לא יהיה באופן פרטי
כרגע מגיעה אליו ללא טופס 17 (קושי בירוקרטי נוסף) ולא יודעת מה יהיה, כל פעם אצטרך להגיע עם 120 ש"ח.. ואם כן אצטרך ניתוח מה אז.. אמאעדי, סליחה שפחדיי נכנסו להודעה הזאת שלך, פשוט כשקראתי זה החריד
אותי בלשון המעטה..
בכל מקרה, לגבייך, אכן הניתוח לא החלטה פשוטה, אבל יש מיקרים מסוימים שאין מנוס (מתסבר). מאחלת לך הצלחה בכל דרך בה תלכי.

אמאעדי33

New member
רפואה פרטית - רפואה ציבורית

היי, גם לי אין אפשרות לעבור בדיקות וטיפולים באופן פרטי וזאת הסיבה שאני כרגע מחשפת דרך להתקדם כדי שיהיה לי סוף סוף אבחנה לגבי מצבי הרפואי ולאחר אבחנה אולי אזכה לטיפול ?! את בכלל לא צריכה לבקש סליחה ! אני מקווה שתזכי ליחס הולם ושתקבלי טיפול ראוי. מתי את צריכה להיות בתל השומר ? אשמח לשמוע עדכון ממך. עוד שאלה לכל הבנות של הפורום ! חוץ מסוריאנו לאזה עוד גינקולוג כדאי לי להגיע ? אני צריכה מישהו שמבין באנדו אבל יראה את התמונה הכוללת כי יש לי גם שרירנים שיכולים לגרום להרבה בעיות (לפי מה שקראתי בכל מיני מקורות). אם יש לכן מישהו להמליץ עליו אשמח לשמוע.

אמאעדי..

במידה ואת מגיעה למח' אנדו שבתל השומר, מן הסתם, כל הרופאים שם אמורים להבין באנדו. וכאשר מגיעים לשם באופן ציבורי, את גם לא יכולה לדעת איזה רופא מקבל אותך, לאו דווקא ד"ר סוריאנו יהיה, הוא לא היחיד שעובד שם. וחוץ מזה
, אהיה שם ביום שני 12/11...מצפה לתור הזה מעל לחודשיים ובאמת מקווה שהציפייה תהייה שווה.

שלום לך

כמו שנאמר לניתוח לא רצים תחילה בודקים.... במידה וסוריאנו לא נותן לך מענה לרצונך ממליצה לך לגשת לפרופ' גולדנברג....דר' שטוקהיים....דר' זולטי. שלושתם מבינים באנדו...... אני בדר"כ ממליצה מאוד על סוריאנו משום שהוא בהחלט מקצועי...ויודע את העבודה כמו שאומרים. אבל אופציה שניה לא פחות טובה זה פרופ' גולדנברג שנחשב רציני.....גם עובד בתה"ש....וגם פרטי. אנחנו כאן.

למעלה