איך להתחיל בכלל...

pyrole

New member
איך להתחיל בכלל...

מזה כבר זמן מה שאני קורא סמוי פה בפורום. כמו איזה מציצן (מאחר ואני אף פעם לא מייעץ או מחווה דעה בפומבי) שמחפש נחמה בבעיותיהן של אחרים. ולמרבה "ההפתעה", כבר הרבה זמן חשבתי לכתוב על בעיותיי שהרי לא הגעתי לכאן מיצר הסקרנות או מאיזה דחף להיות שותף ללא סיבה באיזו קבוצת תמיכה. אני ממלמל ומתקשקש....... בן 30, נשוי 7 שנים, אהבה ראשונה היא הייתה. אנחנו ביחד מגיל 17. יש לנו ילד אחד בן שנתיים וחצי. אני לא יודע איפה אני עומד איתה. אני לא יודע אם היא עדיין אוהבת אותי. כששאלתי אותה היא אמרה שזה לא רלוונטי למצב שלנו בכלל. היום היא אמרה לי שהיא לא רוצה אף אחד. אמרתי לה בציניות שחבל שאין לי איפה לשהות במשך הזמן הזה היא ירתה "לך תשכיר דירה" ישר מהמותן. חסר טעם......איך בכלל מעלים את הדינמיקה המורכבת של הזוגיות על דף נייר? הייאוש הגיע אליי גם לפה...אולי הפירורים שכתבתי פה בכל זאת יתנו לי איזשהו קתרזיס......

kanb

New member
חייבים להמשיך

אמנם לא נידבת הרבה פרטים, בעצם כמעט כלום. לא ידוע מה גרם לה לעזור או מה היתה השתלשלות העניינים. בכל מקרה אני מניחה שכרגע הכל נראה שחור וכואב אבל אין לך ברירה אלא להמשיך הלאה כי אחרי שאמא לילדך אומרת לך בקרירות "לך תשכיר דירה" או שנושא הרגש אינו רלוונטי אין הרבה תקווה לחזרה ולשלום בית וגם אם כן אין לדעת מתי זה יקרה שוב

s h o o s h a

New member
להתחיל בהתחלה

"...אני לא יודע אם היא עדיין אוהבת אותי..." ואתה? מה באשר לרגשות שלך? "...אני לא יודע איפה אני עומד איתה..." כדאי שתנסה לברר ראשית עם עצמך מה אתה מרגיש או לא מרגיש ומה אתה רוצה. תנסה לאסוף את הפירורים שפיזרת וליצור לעצמך איזושהי תמונה, קצה של תמונה... חושבת שיש לך הרבה על מה לחשוב, לבד, כדי לנסות ולהבין

נסה להיות עם עצמך

ולהעלות דברים בכתב. למשל: יתרונות מול חסרונות (של הביחד) מה אני תורם לזוגיות? ןמה היא תורמת? האם ישנה חברות? ואם לאו? תפקודך כאב, כשותף, זמן איכות במשפחה וכו' כל אלו יאפשרו לך לקבל איזו שהיא תמונת מצב יותר ברורה לגבי המשך הדרך. אם היא זרקה לך "לך תשכיר דירה", סימן שמבחינתה הגיעו מים עד נפש וקח ברצינות הערה זו. אולי תשבו ותדברו ברצינות על המצב בו אתם נמצאים כרגע? וכיצד ניתן לגשר על הבעייה? אולי פרידת נסיון תעזור לכם לקבל החלטה לכאן או לכאן? אל תמהרו להתגרש. החכמה היא להתמודד עם הקשיים. רק אם הגעתם לנקודה שאין לכם במשותף מאומה מלבד הילד, סימן שהכל נגמר. ואז אין מוצא. בקיצור, עבודה רבה לפניך. בהצלחה.

seeyou

New member
יש פיתגם שאומר-../images/Emo150.gif

Be Careful What You Say 'If you say what you think, don’t expect to hear only what you like. אני מניח שה"תקרית המילולית" התחילה בגלל סיבה רצינית וכול מה שנאמר היה באווירה לא ידידותית. אילו אתה לא היתה פותח במתקפה היא לא היתה משיבה אש... השאלה היא האם ישנם "תופעות" אחרות,שמצדיקות את ההרגשה שלך שהיא כבר לא אוהבת אותך...ברור שאתה לא יכול לצפות לאותה אהבה שהיתה לפני 7 שנים. תשקול טוב , אפשר להרוס דבר,חברות,יחסים...או סתם חפץ ביתר קלות מאשר לבנות! People forget what you said or what you did , But people never forget how you made them feel.

gerybl

New member
עליות וירידות

ככה זה בזוגיות. פעם אתה לא רואה אותה מטר ופעם היא. פעם אתה נמשך בטרוף ולפעמים לא. פעם היא רוצה את הלבד שלה ופעם אתה. זה מה שקורה לרובנו, אל תיקח ללב, תמשיך הלאה. וקח בחשבון שגם תוספת ילד למשפחה יוצרת זעזוע ופתאום תשומת הלב שקיבלת הולכת אליו. אתה מרגיש שנדחקת לפינה מרגיש שאתה חלק מגלויה (שלה) מרגיש שפתאום המקום שלך נתפס ולמרות שעברו שנתיים וחצי כנראה שזה הבשיל לאט לאט. זה תהליך והכי חשוב זה לשמור על הבסיס ולא לקחת מילה פה ומילה שם רחוק מדי. היא עסוקה כנראה בדברים אחרים ומקבלת אותך כמובן מאליו("לא רלוונטי למצב שלנו") מה בעצם ציפית שתגיד לך? "לא אני לא אוהבת..." האהבה חולפת ונשארים ביחד כי טוב וכי יש בסיס משותף וחזק. מי שאין לו מחפש מהצד , או עוזב או סובל. מי שיש לו ומשלים עם זה ומפתח תחומי עניין ותחביבים נשאר על הקרקע ויש לו לאן ללכת כשהוא רוצה את הלבד או מוצא את עצמו לבד

י רדן

New member
קוראת וחייבת לומר שחסרים פרטים

נוספים על הקשר ביניכם..ע"מ לקבל תמונה ברורה יותר. ידוע שבזוגיות יש עליות וירידות ויש מעט שחיקה. לדעתי כן לדבר על הדברים ועל מה שמרגישים ולא לשבור את הכלים...

למעלה