איך להתגבר על פחד?

talin0br

New member
איך להתגבר על פחד?

אוקיי..אז ככה: יש לי כלב, בערך כבר שנה וחצי.. ואני מתחלקת עם האחים של בהוצאה שלו החוצה, כל אחד משלושתינו פעם אחת ביום. לשכנים שלו, יש גם כלב, פינצ'ר (פינצ'רים ידועים בהיותם קטנים אך תוקפניים) והם הרבה פעמים משחררים אותו שיסתובב בחוץ ככה בלי השגחה בהתחלה הוא היה מתנפל על הכלב שלי פעם ב.. אבל לא משהו רציני, ואז הלכנו לדבר עם השכנים שלא ישחררו אותו יותר, וכך היה - למשך חודש-חודשיים. אחר כך שוב הם שחררו אותו בחוץ, ושוב אמרנו שיחזיקו אותו בבית הפעם זה החזיק רק שבועיים בחודש השני של החופש הם התחילו לשחרר אותו שוב, אבל למזלי אני הייתי בבית רק שבוע מתוכו (מתוך החודש), ככה שנפטרתי מלהוציא אותו, עכשיו כשחזרתי, בשבוע הראשון של הלימודים כל בוקר אני קודם כל בודקת מהחלון אם הכלב של השכנים בחוץ, כשאני יוצאת הכלב שלי צמוד אלי, ואני כל הזמן מסתכלת ימינה שמאלה אחורה קדימה וגם מקשיבה טוב אם אני שומעת את כפות הרגליים שלו רצות, או הקולר מצלצל. ולפעמים אני מחליטה פשוט לא להוציא את הכלב שלי כי אני פוחדת שהכלב של השכנים יתנפל עליו וככה יום שישי שעבר, החלטתי להוציא את הכלב שלי אחרי בדיקה יסודית, ובזמן שהוא מרחרח לו את הדשא שמעתי צלצול וכמובן שרצתי מהר הבייתה (אני מוציאה אותו ממש מתחת לבית למקרה שהכלב של השכנים יבוא), ואיך שסגרתי את הדלת של הבנין הכלב של השכנים התנפל עליה (על הדלת) בנביחות. וזה ממש מפחיד, הוא והכלב שלי קופצים על הלדת של הבנין בנביחות והפרווה שלהם סומרת וזה מפחיד, כי תחשבו מה היה קורה אם לא הייתי מקשיבה לכל צליל קטן ולא שומעת את הצלצול של הקולר של הכלב ההוא, ולא נכנסת לבנין, אז הדלת של הבנין לא הייתה מפרידה בין כל המהומה הזו. אחרי שהוצאתי אותו והייתה ההתנפלות הזו החלטתי שזהו! יותר אני לא מוציאה אותו עד שלא ידברו שוב עם השכנים אבל הפעם יעשו משהו רציני. אז בינתיים לא עשו כלום, רק הלכו לדבר איתם, והם אמרו שהם לא ישחררו אותו, וכן, בינתיים זה מחזיק מעמד אבל לא ממש, אז בגלל שהם משחררים אותו הכי הרבה בבוקר, אח שלי אמר שאני אוציא את הכלב שלי בערב והוא בבוקר. ערב ראשון ניסיתי, יצאתי החוצה, כרגיל עירנית והכל, פתאום הכלב שלי זוקף אוזניים, רצתי מהר לבנין. אבל הכלב של השכנים לא היה שם ולא התנפל על הדלת וכלום. אבל בכל זאת, ממה שזכור לי מפעמים קודמות ידעתי שעדיף לרוץ לבנין. פעם שניה שהוצאתי אותו, אותו דבר, שניה אחת בחוץ ואני רצה בחזרה. בפעם השלישית ביקשתי מאח שלי שיבוא איתי, הוא היה איתי קצת למטה ואז אמר "הכלב לא פה, אני עולה" ואחרי פחות מדקה עליתי גם אני כי מה אם פתאום הוא יבוא? ואז אח שלי די כעס עלי והחלטנו שאני אוציא את הכלב בבוקר כדי שהוא יצטרך להתפאק פחות כי הטיול של הערב צריך להיות ארוך. בוקר ראשון (אתמול) לא הוצאתי בוקר שני, שיחדתי את אחי הקטן שיוציא וזהו, אני יודעת שזה לא יכול להימשך ככה אבל אני ממש לא יודעת מה לעשות אני פ-ו-ח-ד-ת, גם כשאני בלי הכלב שלי, כשאני הולכת לביצפר אני כל כך מתוחה כל רחש קטן מקפיץ אותי, ואני לא יודעת מה לעשות, ממש לא יודעת. בגלל זה אני פונה אליכם, אני מקווה שתוכלו לעזור לי סליחה שזה כזה ארוך..ותודה שקראתם עד לפה :) אז..מקווה שיש לכם עצות, ושוב תודה

Beaker

New member
זו לא ממש בעייה פסיכולוגית

אבל תלונה אחת למשטרה יכולה לפתור לך את המטרד. הכלב שלהם יילקח לכלבייה של העירייה, הם יצטרכו לשלם קנס כדי לשחרר אותו הביתה - ממש לא כיף. דבר שני - כשאת מוציאה את הכלב לטיול, קחי מקל עם כוונה להשתמש בו אם יתקוף אותך הכלב של השכן. הפינצ'רים אמנם תוקפניים אבל בינינו, הם לא ממש יכולים להסב נזק עם הפה הקטן שלהם (והם יודעים את זה). כשאת תהיי רצינית בהתגוננות שלך, הכלב התוקפן יעזוב אותך במנוחה.

talin0br

New member
ניסינו את זה כבר

הייתי תקופה אז כשרצינו להתקשר לעיריה אבל הייתה שביתה, והשבוע כן התקשרנו והם אמרו שיחזרו אלינו וכלום לא קרה בינתיים ואני לא הולכת לחבוט בכלב, גם כי אני פוחדת וגם כי לא

מה השטויות האלה של לקחת מקל

זה סך הכל כלב חסר ישע, אין כלבים רעים! ככה זה עם כלבים זכרים, אני מציעה לך לסרס את הכלב שלך ואז לכלב השני לא יהיה עניין בו. הפינצ'ר יחשוב שהוא נקבה לא מיוחמת מה שיגרום לו אולי להתקרב קצת אבל לא לנסות לתקוף. ואם את אוהבת בעלי חיים אז מן הסתם את לא תגישי תלונה במשטרה, כי אם באמת יקחו אותו לכלבייה תאמיני לי שלא טוב שם, וחוץ מזה הבעלים יכולים להחליט לא להוציא אותו משם. אני מבינה שאת פוחדת אבל אני לא מבינה את הפתרונות שלך ואני מקווה שלא תאמצי את הרעיונות של ה beaker הזה.

talin0br

New member
אני לא חושבת שסירוס יעזור

הכלב הזה תוקף כל כלב שהוא רואה, כל כלב!! זכר/נקבה-הכל! ביקשתי שתעזרו לי להתגבר על הפחד, לא להיפטר מהכלב כי אני חושבת שגם אם השכנים שלי יעברו לחו"ל אני עדין אשאר עם הפחד הזה, ככה שהבעיה היא כבר לא בכלב

nutmeg

New member
להפטר מהפחד

יהיה נכון כאשר הפחד לא מוצדק. כרגע, ממה שהבנתי יש לך ממה לפחד. פחד זה לא איזה רגש שאפשר למחוק ולהוציא מהרפרטואר. הוא נחוץ לנו בדיוק בשביל הדברים הללו. אם לא היית מפחדת כבר היית ננשכת, או שכלבך היה ננשך ולא היית זהירה מספיק לעבור את הטיול היומי בשלום. פחד מדברים אמיתיים אינו בעייה פסיכולוגית. באמת שלא. זה מנגנון הגנה טוב וישן שנועד לשמור עליך. טפלי בשכן הסורר דרך העיריה כמו שאמרו לך או דרך המשטרה.

talin0br

New member
אוקיי תודה

למרות שכרגע אני לא בטוחה עד כמה הפחד מוצדק כי אתה רואה שכרגע הוא לא מסתובב בחוץ. חשבתי על זה, ואולי אני אתחיל להתגבר על זה בשלבים. זאת אומרת, בהתחלה אני אפסיק להיות מתוחה כשאני בלי הכלב שלי, ואח"כ כשאני איתו. אני לא יודעת, אני מקווה שאחרי כמה פעמים שאני אראה שהכלב לא שם, אני פשוט אתחיל לקבל ביטחון זהו..תודה לכולם על העיצות :)

ניני51

New member
נראה לי שאת זקוקה לשיחה עם מאלף

כלבים. כי אם הכלב שלך לא יפחד מהפינצ'ר ע"י אילוף, גם הפחד שלך יעלם. כי הפינצ'ר לא יתקוף כלה שלא פוחד ממנו. כלבים לא תוקפים אנשים או כלבים שלא פוחדים מהם. שיחה עם מאלף כלבים תבהיר לך את הדרך הנכונה עם הכלב שלך. ודרך אגב הוא ילמד עוד דברים טובים אצל המאלף. כדאי מאוד.

למעלה