איך להתאמן אחרי ניתוח?

WaveGal

New member
איך להתאמן אחרי ניתוח?

אז מה עשיתם בסוף השבוע? - לי כרתו את התוספתן (אפנדוקטומי- יעני
) בהליך מזורז ונטול סיבוכים (בערך 20 שעות מהרופאה הראשונה ועד השחרור מבית החולים) שבסופו יש לי פחות תוספתן ולעומת זאת הרווחתי חתך (כחמישה סנטימטרים- שישה תפרים) בצד ימין של הבטן (על הריבוע השני מלמטה, לו הייתי לורנס איש הריבועים).
והשאלה היא, איך חוזרים? וגם מתי? בינתיים חשבתי על "לאט לאט", על יותר סאן צ'ואן(עמידות סטטיות) ואולי קצת קטה ופחות תרגילים הכוללים מתיחה של הבטן (בעיקר כל הסיבובים והסיבסובים) ובכלל לא להגיע לכאב (בלי משככים). האם יכול להגרם נזק? יש עוד רעיונות? עצות? נסיון חיים?

Ze Colmeia

New member
לא...

יודע מה המצב שלך עכשיו, אבל גם לי היה פעם תפרים (נכנס לי חץ ברגל, עזבו סיפור ארוךךךך
) ואני אחרי יומים בבית חולים בלי יכולת להזיז את הרגל אחרי שבוע בערך (עם תפרים) כבר שיחקתי כדורגל והמשכתי את חיי כרגיל בלי להרגיש אותם.

kung fu

New member
תקשיב למה שהגוף שלך דורש

אף אחד לא יוכל להגיד לך אחרי כמה זמן להתאמן, איך להתאמן אחרי שיהיה לך כוח, ומה לעשות, כי כל אחד הוא שונה, כל אחד בנוי אחרת. אז העצה הכי טובה שאני יכולה לתת לך זה באמת להקשיב לעצמך, לגוף שלך, ולהיות הרמוני. אני לא עברתי ניתוח כמו שלך, אבל עברתי ניתוח אחר בחיי (ניתוח בבטן), והייתי מאד קשובה לגוף שלי, והתקדמתי לפי מה שהרגשתי. (אגב, אז עוד לא למדתי קונג-פו....)

אימוני חישול../images/Emo88.gif

כל יום 10 ק"מ ריצה עם 10 ק"ג על הגב, ופעם בשבוע מסע 40X40X40
וברצינות, תן לעצמך (ולגוף) את הזמן לנוח, ותחזור לאט לאט. שום דבר לא בוער.

40X40X40X40 יותר קשה../images/Emo70.gif

זה 40 ק"מ עם 40 קילו על הגב, כשהרגליים 40 ס"מ במים - ובאוזן יש ווקמן עם איש שמקריא לך 40 שרשורי הודעות בשעה מפורום "אמנויות לחימה". שמעתי שגם לוחמים וותיקים נשברו במסעות כאלה.

זה עוד כלום, לעומת 40X40X40X40X40

זה 40 ק"מ עם 40 קילו על הגב, כשהרגליים 40 ס"מ במים - ובאוזן יש ווקמן עם איש שמקריא לך 40 שרשורי הודעות בשעה מפורום "אמנויות לחימה" ובמקביל צריך לכתוב 40 פעם "השיטה שלי יותר טובה".

arcidea

New member
דומה אבל שונה זה

40 ק"מ עם 40 קילו על הגב, כשהרגליים 40 ס"מ במים - ובאוזן יש ווקמן עם איש שמקריא לך 40 שרשורי הודעות בשעה מפורום "אמנויות לחימה" ובמקביל צריך לכתוב 40 פעם "השיטה שלי הכי גרועה חוץ מכל האחרות" ולהקיז 4.4444 ליטר דם תוך כדי מילמול בקול חלוש.. שלום אונברסלי...

WaveGal

New member
באמת תהיתי לגבי ה4.444 מקודם

טוב,כנראה שהיום קצר והמלאכה מרובה. החלטתי לנסות כל אחד מהאימונים (40X40X40, 40X40X40X40, 40X40X40X40X4.4444 ) לחוד ולהשוות איזה יותר טוב. אני רק מקווה שישאר לי מספיק דם להקיז ביום השני

WaveGal

New member
../images/Emo88.gif../images/Emo123.gif חישול../images/Emo88.gif../images/Emo46.gif

אז אם הבנתי נכון, אין צורך לרוץ יותר מעשרה קילומטרים כל יום? זה ישאיר לי המון זמן פנוי... לכפיפות בטן וחישול האופי ברצינות, תודה לכולם. אני מתכוון להתייעץ בעמיקי (הוא הכירורג מההודעה של דוד למטה) ואעדכן אם יהיו תובנות נוספות למה שכתבו כאן בשירשור. זז לאט מתמיד,

WhiteBear

New member
וברצינות, מה המורה שלך אמר ?

הרי זו שאלת "שאל את המורה" קלאסית... אז מה הוא ענה. לדוגמא: אני יודע שכשאני חולה (עם אלף אלפי הבדלות), אני מעדיף לעשות יותר סאן צ'וואן ופחות טאי צ'י. לכן מעניין אותי מה הגישה לאנשים אחרי ניתוח. תרגיש טוב
טל.

בודוקאן

New member
את התשובה המוסמכת

אתה חייב לקבל מהמנתח. אני פוגשת לעיתים קרובות אנשים שלא שואלים את הרופא את כל השאלות שהם רוצים, וזו טעות. צריך לשאול. הוא היחיד שיודע מה בדיוק הוא עשה שם, מה הוא פגש בדרך, כמה תפרים הוא השאיר ואיפה הוא השאיר אותם. ניתוח אחד לא דומה למשנהו, גם אם זה אותו ניתוח. צריך לזכור שלא מדובר רק בתפרים שאתה רואה. יש תפרים בפנים: הגדם של המעי, כלי דם ועוד שכבות (ורק הוא יודע כמה כלי דם הוא תפר ואיך הלך לו). לכן, צריך לשאול אותו. נהוג לטעון, בגדול, שלרקמה תפורה לוקח בערך 10 ימים להחלים. עד שתקבל תשובה מוסמכת, הייתי מציעה לך לנוח. החלמה מהירה.

מכיוון שהמורה שלך הוא גם כירורג...

כדאי לקבל את כל הנתונים הרלוונטיים מהרופא שניתח אותך, ואז לשאול את המורה. החלמה מהירה!

למעלה