לא, זה בעייתי.
אני אביא כמה דוגמאות מתוך הקובץ. "מהו הקוד המוסרי של הדמות? נייטרלי- טוב, לא פוגע בחיות וצחמים ללא סיבה." זה לא קוד מוסרי, זה תירוץ לאחד כזה. *למה* היא לא פוגעת בחיות וצמחים? האם אותו ההסבר תקף גם לבני אדם? מה זה "ללא סיבה", מהי סיבה מוצדקת? מה לגבי מידת האכיפה של הקוד על ידי הדמות, האם היא מאמינה שכך עליה לנהוג או שכך על העולם כולו לנהוג? ולמה ההבדל, אם קיים כזה? "ממה הדמות מפחדת? מליקווי חמה מכוכב מאדים" אני מצטער על הניסוח הבוטא, אבל זה פשוט עלוב! דבר ראשון, אם להיות טכניים, אין ליקויי חמה עם כוכב מאדים, לפחות לא עם המאדים שלנו. דבר שני, זה לא משהו לפחד ממנו. היא יכולה לפחד מהמשמעות של ליקוי כזה, אם משהו באמונה שלה גורם לה לראות באירוע הזה סימן לזעם האלים או סוף העולם או משהו דומה. ואפילו אחרי שתיבלת את התשובה, היא עדיין לא מהווה תשובה מוצלחת לשאלה. אדם לא מפחד מאירוע חד-פעמי עתידי תיאורטי, הוא מפחד מגבהים, או מעכבישים, או שישאירו אותו לבד, או שיאלץ לעצור את הנשימה לפרק זמן ארוך, או שלא ידע כיצד להסתדר במצב חברתי. או משהו כזה. ממה -אתה-, השחקן, מפחד? תחשוב על זה, ואז תבין שגם הדמות שלך מפחדת ממשהו דומה, גם אם איננו זהה. "מה הדמות יודעת לעשות טוב? לירות בקשת יער ארוכה" שוב, פספוס של השאלה עצמה, אבל זה בגלל שהיא לא היתה מפורטת מספיק (הערה, אני חושב שצריך לעשות את השאלון הזה קצת יותר בשרני, להבהיר מה משמעות השאלות). השאלה כאן היא לא מהם הכישרונות שלקחה הדמות, את זה אנחנו כבר יודעים. השאלה היא מהם הדברים בהם היא מוצלחת, באופן כללי. שוב, תסתכל על עצמך ועל האחרים, ותסיק מזה. אולי היא מוכשרת במיוחד במתמטיקה (זה לא אומר שהיא חייבת לאהוב או אפילו לדעת חשבון מתקדם, אבל דברים שמקשים על אחרים באים לה יותר בטבעיות), או שהיא יודעת לרקוד נהדר, או לא יודע מה. בדרך כלל כדאי לתת ביטוי לדברים האלו בצורה משחקית (שתי נקודות בכישרון הופעה (ריקוד) יהיה נחמד כדי לבטא את זה), אבל אפשר למצוא תכונות אישיות רבות שבכלל לא מופיעות בחוקים של D&D.