איך להשמין?

איך להשמין?

שלום אני חצי שנה אחרי לידה ומניקה. לפני ההריון שקלתי בממוצע בין 55-58, די יציב סה"כ. אחרי הלידה ירדתי במשקל וחזרתי למשקלי הקודם די מהר, אח"כ המשכתי לרדת במשקל והגעתי למשקל 50 (בין היתר, גם בעזרתה של דיאטה שנוייה במחלוקת הקשורה למניעת גזים אצל הקטנה). כבר 3 חודשים שחזרתי לאכול כרגיל. אין לי הפרעות אכילה משום סוג שהוא. אני אוכלת כמעט הכל ומקפידה על תזונה בריאה. לאחרונה אף התחלנו לאכול אורגני חלקית וצריכת הטחינה (אורגנית ומלאה) שלי עלתה פלאים. ובכל זאת, אני לא עולה במשקל ולא מוסיפה שומנים. אם כי יש לכך יתרונות, אינני אוהבת את מצב גופי. אני פשוט מרגישה רזה מדי. העצמות בולטות וזה לא יפה ונראה לי גם לא כל כך בריא, ובמיוחד בהנקה. אני מבקשת הכוונה איך להשמין ולשמור על תזונה בריאה ומאוזנת. האם להגדיל את צריכת השומנים הצמחיים בלבד? האם כדאי גם לצרוך שומנים מן החי (גבינות שמנות, בשר שמן)? איך לעשות את זה בלי לחרפן את האיזון של הגוף ובלי שאחרי שאעלה במשקל אצטרך שוב להפוך את תזונתי על פיה. לא מתאים לי לחיות בטלטלות משקל. תודה מראש

0 אור 0

New member
יש לך אינסטינקטים נכונים

החשוב הוא לא לחיות בטלטלות של משקל ותזונה, ומאד לא כדאי להפוך את התזונה על פיה ואכול דברים לא בריאים, מצד שני העובדה שירדת כל כך במשקל עלולה להצביע על כך שאת לא אוכלת מספיק בשביל התינוקת ובשבילך. ממליצה להוסיף רק דברים בריאים: אגוזים למיניהם, ממתק שומשום עם דבש, תמרים, להגדיל קצת את כמות הפירות, אולי להוסיף עוד ארוחה ממה שאת כן אוכלת - או להגדיל את המנה, למרבה הפלא אני גם אמליץ לך על יוגה - היוגה ידועה כמסייעת לשמור על משקל מתאים לגוף (עליה אם צריך לעלות, ירידה אם צריך לרדת) בהצלחה

ירידה במשקל,

מכיוון שהמשקל שלך קבוע כעת, ולא ממשיך לרדת, אני מניח שלא מדובר בחוסר של הזנה. בד"כ כשעוברים לאכול בריא יש ירידה במשקל, כי הגוף מצליח לתפקד טוב הרבה יותר, ולא צריך לאגור ברקמות. בשלב מסויים הגוף מעלה לאט לאט בחזרה את המשקל החסר, אבל בצורה בריאה יותר, כלומר- עדיין נראים רזים יותר מאשר "הפעם הקודמת" במשקל הזה. כדי להעלות את המשקל אפשר פשוט לצרוך יותר קלוריות, וזה אומר פשוט לאכול בכמויות גדולות יותר יחסית לצריכה הנוכחית...

עוברים לאכול בריא...

לא הייתי מגדירה את זה ככה... הירידה במשקל הראשונית היתה בעקבות ההנקה שעוזרת לחזור למשקל המקורי. הירידה הנוספת היתה בגלל דיאטה שאמורה למנוע גזים אצל הקטנה. הורדתי מהתפריט המון מרכיבי מזון. אני חושבת שבתקופה הזו דווקא אכלתי בצורה לא מאוזנת ודברים שלא אכלתי בעבר בכמויות גדולות. אפשר להגיד שהמון ירקות ודגנים לא יכולתי לאכול ובמקום זאת אכלתי יותר חלבונים. בגלל זה קשה לשייך את הירידה במשקל ל"מעבר לאכול בריא" אלא דווקא להיפך... המעבר לאוכל בריא קורה עכשיו, כשאני צורכת ירקות אורגניים ועכשיו המשקל כבר לא יורד (תודה לאל...)

הרזיה וחולשה של אלמנט האדמה

לימדו אותנו את זה, אבל זה מן הסתם שכיח הרבה פחות מאשר השמנה: כשמערכת העיכול חלשה, יש אפשרות לאיבוד משקל. חוץ מתזונה מאוזנת (לרפואה הסינית יש רעיונות קצת שונים לגבי מהי תזונה מאוזנת) טיפול בדיקור או צמחי מרפא עשוי לעזור.

כשתפסיקי להניק תחזרי למשקל שלך..

זה בדיוק מה שקרה לי. איך שהפסקתי להניק (כשהעולל היה בן שנתיים), תוך חודשיים התחלתי שוב לעלות. הייתי בדיוק במקום שלך. ממליצה לך בכל זאת לעשות את כל בדיקות הדם האפשריות ובייחוד בלוטת התריס. יש נשים שהנקה מרזה אותן. בהצלחה. יעל

למעלה