קושי למשוך שינה ביום- בת שבעה שבועות
הקטנטונת נולדה תינוקת נוחה להפליא , יונקת מצטיינת (בניגוד לבכור) וקלה להרגעה. כל עוד עניתי על הצורך היא הייתה שקטה ושלווה.
מזה חמישה ימים לא מצליחה למשוך שינה לאורך היום מעבר ל20-45 דקות, ואז היא מתעוררת עייפה ובעצם כל הזמן מבקשת לחזר לישון, מה שיוצר יום מאוד קשה של הרדמות חוזרות ונשנות. אם אני מנסה למשוך זמן עירנות בין לבין היא פשוט אומללה ואח"כ עדיין מתעוררת אחרי 40 דקות
כמובן שלא עוזר שאחיה הבכור מתעקש לצעוק ולשיר במלוא גרונו כל פעם שהיא ישנה או לחלופין לעשות חרקות עם הטוסטוס
ניסיונות ללמד אותו לשמור על שקט מסתיימים בקישקושי ג'יבריש בקולי קולת - לא נעים להגיד אבל לפעמים פשוט בא לי לסתום לו את הפה עם היד או לדחוף סמרטוט
צריכה עצות לשתי הבעיות
מידע חיוני :
היא :
יונקת
לא כל כך לוקחת מוצץ רק כאשר מנסים שוב ושוב ושוב לוקחת ומצליחה להרדם אבל אם אני מנסה לתת לה מוצץ מיד כשתעוררת אחרי 20 דקות זה הופך מאבק והיא מתעוררת ממש.
נרדמת בהנקה או במיליון דרכים אחרות אבל סמוך לזמן הנקה ( אוטו,עגלה,מנשא וכו')
לפני שממש נרדמת היא יורקת את המוצץ/פיטמה החוצה ומוצצת לעצמה את הלשון (זה כזה פרצוף חמוד
)
ישנה בעריסה סמוכה מאוד למיטה שלי
בלילה (טפו טפו נכון לעכשיו) ישנה טוב מתעוררת פעמיים לאכול בדרך כלל אחרי הפעם הראשונה נרדמת בקלות וחוזרת למיטה בפעם השניה לפעמים צריכה הרדמות חוזרות
הוא: בן שנתיים ילד מאוד אקטיבי ותזזיתי, אוהב בעיקר משחקי תנועה להיות סגור בבית אחרי צהריים ממש עונש בשבילו , אבל כשיוצאים הוא זקוק להשגחה צמודה (לוקח סיכונים גדול) לכן כשזה רק שלושתינו לא יוצאים
מאז שיעצתן לי הורדתי מאוד את מינון ההערות השליליות (מעירה רק על דברים מסוכנים ודברים שהם טאבו) ויש קצת יותר רגיעה אם כי בימים האחרונים זכינו להרבה טנטרומים (נראה לי שקשור לטוחנת שיוצאת)
מה שכן מאז שהקטנה נולדה הוא אוכל משמועותית פחות (לפחות בבית) וכבר רזה די הרבה, בימים האחרונים ממש מסרב לארוחת ערב. אנחנו לא לוחצים אבל אין ספק שהולך לישון רעב ונראה לי שחלק מהטנטרומים סביב זה
בקיצור (או שאולי לא ממש) קצת קשה אצלנו כרגע ואני מקווה שיהיו לכן עצות פרקטיות, מעבר למה שאני כבר יודעת שזו תקופה והכל בסוף עובר .
המון תודה על העצות והתמיכה