איך להרדים במיטה

מיה מיה1

New member
איך להרדים במיטה

הגעתי למסקנה שהגיע הזמן להתקדם עוד צעד לקראת הרדמות עצמאות של הקטנה שלי, בת שנה ו-8. כרגע היא נרדמת לרוב על הידיים או בקפיצות על כדור פיזיו או בהנקה. היא מתחילה את הלילה בחדר עם אחותה וישנה במיטת מעבר ובמהלך הלילה אנחנו מעבירים אותה למיטה שלנו. אני אשמח לעצותיכן איך להתחיל לגשת לעניין ההרדמה כיוון שיש אתגרים לוגיסטיים (לא ארצה שתעיר את אחותה הגדולה). ובנוסף, הניסיון עם הגדולה היה לא קל - נקטנו בשיטות הדרגתיות מאוד, מה שמתאים להשקפת העולם שלנו, אך מצד שני יצר חוסר נוחות מתמשכת לאורך חודשים ואפילו שנים... אז אני קצת חסרת מוטיבציה להתחיל תהליך בכלל כי חוששת שיקח אינסוף זמן...

עצותיכן יתקבלו בברכה.

אוליב י

New member
אנחנו הלכנו לישון איתם.

לפעמים באמת ולפעמים בכאילו ואז קמים כשהם נרדמים.

רק שמה זה קשה לקום אחרי שהוא נרדם, אפילו אם זה לקח 5 דקות

yoyo10

New member
במיטה שלנו אני לוקחת אותם

ונשכבת לידם בשאיפה לקום שהם נרדמים(לא תמיד מצליח לי כי אני נרדמת)

regvuv1

New member
קטנצ'יק (שנה וחצי) במיטת תינוק

אז אנחנו מחזיקים אותו קצת על הידיים, ממש כמה דקות, ואז משכיבים במיטה, יושבים לידו ומלטפים או נותנים לו יד. לקח כמה לילות עד שהוא התרגל, ועכשיו הוא נרגע עוד לפני שלב הידיים, וכשמכניסים אותו למיטה שוכב יפה ורגוע, גם אם אנחנו יוצאים מהחדר.
הוא בכלל עבר את זה פעמיים - פעם אחת לפני שלושה חודשים, ואז לפני חודש וחצי עברתי תאונה ונכנסתי למיטה לכמה חודשים, אז במשך חודש הוא נרדם רק אצלי במיטה בחיבוק, ולפני שבועיים בעלי התחיל להחזיר אותו להרדמה במיטתו.
בשום שלב לא נתנו לו לבכות יותר מדקה, וגם הדקה הזו היתה מלווה בחיבוקים והסברים מאתנו שאנחנו כאן לידו, מלטפים ומחבקים. אם לא נרגע - לקחנו חזרה לידיים לרגע וניסינו שוב.
האחים הגדולים התלוננו במשך יומיים, אבל זהו - עכשיו הרבה יותר טוב לכולם.

שושונלה

New member
עבר כבר חודש וחצי? איך את מתאוששת ?

אני לא זוכרת - את במיטה או שמותר לך להסתובב?

ורד

regvuv1

New member
כן, ששה שבועות בדיוק מחר

מותר לי להסתובב, אבל מאוד כואב לי גם ברגל וגם בגב - הם עושים תורנות מי כואב מתי... אני עדיין בעיקר במיטה.
אני מתחילה לעשות יותר דברים בבית, קצת לאפות, קצת לבשל, להיות יותר זמן בסלון עם הילדים. מקווה שזה ישתפר.
בעיקר מפחיד אותי מה יהיה אחרי שיורידו לי את הגבס ממהרגל והמחוך מהגב - אז מגיע שלב הפיזיותרפיה....
מחר אנחנו עוברים דירה, אז בטח לא אכתוב בכלל.

שושונלה

New member
או גם מעבר דירה באמצע כל זה - שיהיה קל ככל

האפשר. והחלמה מהירה (מתי מורידים את הגבס/מחוך?).

ורד

regvuv1

New member
טוב, עברנו

עכשיו נשאר לסדר את הכל - חצי מהדברים עוד בארגזים וגם מה שמחוץ לארגזים לא ממש מסודר, כי המובילים פרקו בשבילנו...
אני מאוד מקווה שמורידים לי את הכל עוד חודש וחצי - דובר על שלושה חודשים...
תודה!

banana loti

New member
למה לא לנסות חפץ מעבר כמו חיתול או בובה?

אצלנו זה עובד יופי

נינושה2

New member
רק לגבי להעיר את האחות

אני עכשיו עוברת גמילת לילה מהנקה עם הקטנה שלי, בת שנה ו-11, ורמות הצרחות בלילות לא היו מביישות 100 יתומים בבית יתומים רוסי
.
ושני אחיה שאיתה בחדר לא מתעוררים בכלל, הגדול התעורר בשני הלילות הראשונים, מילמל קצת וחזר לישון, ועכשיו כבר לא מתעורר.
את לא יכולה לוותר על תהליך שהקטנה צריכה לעבור בגלל שהגדולה אולי תתעורר.
צריך להתעקש, להרים לחיבוק ולהחזיר למיטה כל הזמן עד שהיא מתייאשת. (אצלי זה לא עובד כי היא לא מסכימה לחיבוק אלא צורחת עליי שאלך
)
מקווה שזה יהיה לכם קצר....

אני אישית לא אוהבת מעברי דירה בלילה

אין לי בעיה עם לינה משפחתית- נהפוך הוא, עשיתי את זה 4 שנים- אבל אני חושבת שילד צריך להתעורר איפה שהוא נרדם. אפילו לפעמים אני מעדיפה לשנע את עצמי לחדר שלהן, אבל שלהן יהיה ברור שהן נשארות במיטה כל הלילה.
לגבי האחות הגדולה, כמה קלה השינה שלה? כי עם הקטנה שלנו היו לנו סרטי לילה רציניים, וממש נדיר שאחותה הגדולה התעוררה.

begonia

New member
אז מה עשית לפני שהלכת לישון בלילה?

משאירה אותן לבד במיטה? אני מתכוונת לזמנים שהן היו תינוקות ולא ידעו לרדת כמו שצריך ובבטיחות מהמיטה.

לא כ״כ הבנתי את השאלה

הבנות שלי עברו לחדר שלהן כשהקטנה היתה בת שנתיים והגדולה בת ארבע. לפני זה ישנו נמוך מאד, בצורה בטיחותית שלא ניתן ליפול.

מ י כ ל10

New member
היא שואלת דווקא על לינה משפחתית, להבנתי

תינוק בן חמישה חודשים שיודע להתהפך, למשל, ולא יודע לרדת ממיטת ההורים לבד. נדמה לי שהיא שאלה על הפתרון שלך לעניין הבטיחות

begonia

New member
זה הכי טוב

אבל אצלנו זה לא יעבוד כי בעלי חצי מתפרק, עם בעיות גב וברך. אין סיכוי שהוא יצליח לישון על מזרון.

kita1000

New member
אנחנו חיברנו מיטת תינוק למיטה שלנו,

עם אפשרות להחזיר את המעקה בזמנים שאנחנו לא ישנים לידם (מי ישן 14 שעות ביום?
)

זה דורש קצת תחכום הנדסי ודי הרס את המיטה שהחזיקה רק לשני ילדים.

למעלה