איך להפטר ממוצץ?

elana2706

New member
איך להפטר ממוצץ?

שלום לכולם. הבת שלי כמעט בת 4 (בת 3 ו-9 חודשים) ומאוד קשורה למוצץ שלה. בזמן האחרון אסור לה להביא מוצץ לגן, לפי הוראות הגננות, ומאז היא מסתובת כל היום עם מוצץ - כשהיא לא בגן. אני מיואשת. לא יודעת איך לעזור לה להפטר מזה או להשתמש בזה רק בלילה כשהולכים לישון. לא היה אכפת לי אם היה הייתה מוצצת את המוצץ כמו שצריך אבל היא שמה את המוצץ בפה ואז דוחפת את הפלסטיק לתוך השפה התחתונה - זה הורס לה את השפה, מרחיבה אותה וגם דוחפת לה את השיניים הקדמיות. אני לא רוצה שתהיה לה בעיות שיניים בעוד כמה שנים או אפילו בעוד כמה חודשים. היא בת יחידה ומאוד מפונקת ומאוד קשה לי לשים לה גבולות. איך לעזור לה להפטר מהמוצץ ביום ולקחת את זה רק ללילה או שיותר כדאי להפטר ממנו פעם אחת וזהו - לא ביום ולא בלילה. עצות תתקבלו בברכה. תודה רבה אילנה

דינהלה1

New member
../images/Emo95.gif../images/Emo3.gifהבעיה מוכרת לי מאוד

היתה לי אותה בעיה עם הבת הבכורה שלי. לכן עם התאומים לא הסכמתי בשום פנים ואופן לתת מוצץ למרות מחאות הסביבה...כמה רעיונות: | מוצץ|קניתי ספר ילדים "צצי" של סנונית בנט ובו סיפור על ילד שניגמל מהמוצץ. את המוצץ הראשון הוא שותל בעציץ, אני השני זורק לים וכו. וניסינו ליישם...
הצעה שנייה ללכת לחנות צעצועים, לתת לילד לבחור איזה צעצוע או משחק שהוא רוצה, לסכם עם המוכרת שאתם עושים מעין הצגה כאילו הילד מוסר את המוצצים שלו למוכרת בתמורה לצעצוע החדש, ולא לתת לו לראות שאת משלמת עבור הצעצוע...
להוריד את המוצץ בהדרגתיות בשיתוף עם הגן, למשל בתור התחלה להרשות מוצץ רק בזמן השינה כדי להוריד לו את התלות במוצץ.
להציע במקום סוכריה על מקל.. אצלנו עשיתי שילוב של כל השיטות עד שיום אחד פשוט זרקתי לה את שני המוצצים האחרונים שנישארו. היו מחאות, בכי רב, קיטורים אבל לבסוף היא ניגמלה
תיכף יכנסו פה אמהות עם רעיונות נוספים...

אנחנו עשינו טקס שלם ביום הולדת 4 בגן

הבאנו את כל המוצצים והוא זרק אותם לפח מול כל הילדים החוכמה היא לא להשאיר כלום לזרוק הכל

ר ע נ נ ה

New member
לדעתי תעשי את זה בהדרגה

אם היא עוד לא גמולה ביום אז תעשי את זה בצעדים. אצלנו עזר שאמרתי לה שהשיניים כבר קצת עקומות מהמוצץ (מה שנכון) והורדנו שימוש רק ללילות (שמתי את המוצצים על מדף גבוה).עם הבן שלי היה צריך קצת יותר להלחם אבל התחלנו יותר מוקדם (גיל שנתיים) להגביל שימוש רק ללילה. את הגמילה בלילות של ליהי לא אני עשיתי - כשהייתי בחו"ל המטפלת הציעה לה שאם היא תפסיק אמא תביא לה מתנה גדולה מחו"ל וכך היה. היו אומנם פעמים שבהם היא בקשה את המוץ בחזרה אבל ירדה מהר מהעניין כשהזכרנו לה שזרקנו את כולם והבתאי לה מתנה יפהפיה

למעלה