איך להפטר מחמציצים?

etyo1

New member
איך להפטר מחמציצים?

שמתחילים להשתלט לי על ערוגות פרחים? למישהו יש רעיון?
זו ערוגה של פקעות איריסים נרקיסים ופרזיות.. תודה.

LeeKo

New member
לנסות למשוך אותם עם השורש?

כאילו...אתה צריך להבדיל בין צמחי הפקעות...שמיד יחלו לצמוח לבין החמציצים שגם הם יחלו! תחפור את בסיס החמצים עם השורש והכל עם האצבע... ותוציא...בלי להוציא את הפקעות... ככה זה עשבים שוטים לא מתים...הם רק מתחלפים!

z s 2

New member
למה להפטר ?...זהו שילוב מקסים,

ובמיוחד עם צמחי פקעת גבוהים...וגם לא יעכבו אותם אם תספק מספיק מים, כי המזון מצוי בשפע בפקעת...

z s 2

New member
ואגב , גם מהווה חיפוי קרקע נגד שאר

עשבים ומרעין בישין...

החמציץ בדשא

כבר כמה שנים שיש לי חמציצים בדשא ואני בעד. פריחה צהובה יפה משובבת נפש. מה זה מפריע?

עדנה4

New member
החמציץ מתפשט וקשה להשתלט עליו

וכל שנה צריך להלחם מחדש באורח שלא הוזמן. לפחות אצלנו. אולי יאכל אותו הארבה?

טסונמי1

New member
אין אפשרות ליתלוש את החמציץ

בקצה השורש ישנם פקעיות והם נישארות באדמה- בנוסף לכך הוא גם מיתרבה עיי זריעה-בדשא כדאי ליקצור אותו כמה שיותר למי שמפריעה בערוגות אין הרבה מה לעשות חוץ מאשר "כאילו ליתלוש,

ihtiyar

New member
קצת מידע על החמציצים:

ישנם בארץ 2 מיני בר של חמציצים: (1) חמציץ קטן - זה השרוע, עם עלים קטנים, עם נטיה לצבע חום לפעמים, והפרי (הלקט) המכיל זרעים בולט כלפי מעלה (באורך של כ-1 ס"מ). כשההלקט בשל, כיף לגעת בו מלמעלה עם האצבע והראות איך הוא זורק את הזרעים סביבו. (2) חמציץ נטוי - זה החמציץ החמצמץ בעל הפרחים הצהובים. הוא איננו עושה פירות בארץ. כאן הוא מתרבה רק באמצעות הבצלצלים שלו. תלישה שלו לא תועיל, משוך שהוא משאיר בצלצלים בקרקע. אם רוצים להיפטר ממנו (למי שהוא מפריע), אין ברירה אלא להוציא אותו עם גוש אדמה ולהעיף לגינה של מישהו שלא אוהבים. מי שראה בשנים האחרונות חמציצים "מסולסלים" - ובכן אלה פרטים של החמציץ הנטוי שהיו בשטחים שרוססו בהורמוני צמיחה נגד עשביה. מי שמאוד מאוד אוהב לכוסס חמציצים, כדאי להמעיט בתחביב: יותר מדי מיץ של הנ"ל אינו בריא.

מדברון

New member
שמעתי שאכילה רבה של חמציצים

ובנגב של חומעה ורודה, מעלה הסיכוי לאבנים בכליות, ישנו חומר שאיני זוכר את שמו הקושר סידן סתם לידיעת הציבור

מדברון

New member
אופס... לא יצא קישור מדוייק

חפשו לבד חמעה בכתיב חסר פרחים ורודים

הליויתן

New member
סלח לי על התיקון

אבל למיטב ידיעתי החמציץ אינו מין בר בארץ,אלה מהגר פולש מצפון אמריקה,נכון,הוא ותיק מאד,אבל מצטרף לשורה ארוכה ומכובדת של מינים גרים אלימים,שדוחקים את מעט החי והצומח המקומי שעוד נשארו על מעט האדמה שלא כוסתה בבטון ומלט.......

רוּפֵן

New member
..לא רק שלא מפריע, אלא להיפך...

מטייב את האדמה ומעשיר אותה בחנקן... וכשהדשא הולך לישון בחורף, יש יופי של מרבד ירוק עם "שמשות צהובות". הם גדלים באינטנסיביות בחלקות בהן יש פחות אור.. מקסים....

etyo1

New member
וואו ! כל סוגי התגובות.. - תודה

אני מניחה שאולי הם באמת לא מזיקים ואני סתם control freek, שלא מוצא חן בעיניה שאחרי התכנון המוקפד של כל חלק בגינה מתערב לה איזה פולש... אבל נדמה לי שמצאתי פשרה. אחרי שהשארתי לכם את ההודעה ביליתי כ-3 שעות בחפירה עם כלי צר וארוך ליד כל גבעול חמציץ, לעומק של כ-40 50 ס"מ כדי לעקור את הפקעות... העניין הוא שבשלוש שעות כיסיתי שטח של בערך 40 סמ"ר בלבד! (בערך כמו אפילציה במחט..:) וגם גיליתי שהם הכי נהנים להסתתר בין ומתחת לאבנים עמוק עמוק מתחת לאדמה .. אז הפשרה היא שבחלק מהערוגות אני כנראה התייאש ויניח להם לנפשם, ובאלו שהם מעטים בהן, אני אלחם עד חורמה - באביב אני גם אולי אגלה שאכן מרבד החמציצים מוצא חן לי.. ליל מנוחה לכולם...

עיזהה

New member
כמו שכתבתי לפני כמה ימים, הפקעיות

של החמציצים יכולות להיות ממש מיקרוסקופיות. אין שום דרך להיפטר מהן בעזרת חפירה - רק לעזור להן להתפזר עוד יותר. הדבר הכי טוב לעשות עם חמציצים הוא לא לגעת בהם.

ואי אני זוכר.. שהיינו קטנים

אני ואחותי חזרנו מהבית ספר בחורף הקר... אךךךךך כמה כיף בחורף.. והלכנו לקטוף חמציצים בשדה שליד בית הספר, ואז ירד גשם וניקינו אותם. אחותי אמרה לי שחיום עושות פיפי שם וחייב לנקות לפני שאוכלים. ואז היינו מוצצים אותם בהנאה.. כמה אני מתגעגע..

למעלה