איך להעלות ubuntu 13 על zenbook

AboveBeyond

New member
איך להעלות ubuntu 13 על zenbook

שלום ברשותי zenbook prime של asus דגם ux31a
ניסיתי להעלות מlive cd את המערכת אך ללא הצלחה , מקבל מסכים שחורים , ובכלל לא מגיע לlogon
קראתי קצת באינטרנט ואולי זה קשור ל uefi

קצת עזרה אני אשמח !

AboveBeyond

New member
טוב חברים עדכון

היה צריך לבטל את ה fast boot משום מה

בדקתי את ה live cd ברצוני להתקין את המערכת על מחיצה שונה

פתחתי מחיצה חדשה דרך win7
unlocated וההתקנה של אובונטו לא מזהה את הpartition
ניסיתי שוב לחזור לווינדוס ולפרמט אותה אולי ntfs אבל אני לא רואה מחיצות בהתקנה של אובונטו אלא רק את כל הדיסק שלי ואני לא רוצה לפרמט אותו

יש לציין שזה דיסק ssd

אשמח לקבל עזרה

Dניאל Mור

New member
אהלן,

מה הכוונה "פתחתי מחיצה חדשה דרך win7" שהיא unallocated? אני שואל כי זה סותר. מחיצה קיימת, אפילו עם ריקה מתוכן, נחשבת allocated (לצורך העניין, אם יש לה אות כונן בחלונות). כשאתה מתקין לינוקס בנוסף חלונות, הכי קל וחכם זה להשאיר מקום פנוי ב - UN-ALLOCATED, שהינו מקום פנוי לחלוטין שלא בשימוש ע"י אף מחיצה, ואז לומר להתקנת הלינוקס להשתמש במקום זה.

בהצלחה והכי חשוב בזהירות (לגבות מידע חשוב לפני משחקים מהסוג המדובר).

+דניאל.

AboveBeyond

New member
מחיצות

מותקן לי כבר win7 על המחשב

נכנסתי למנהל דיסקים עשיתי shrink לדיסק והקצאתי 20GB ל unlocated עשיתי בוט חזרה להתקנה של אובונטו וכמו שרשום במדריכים באינטרנט אני אמור לראות את המחיצות השונות
שכמובן יש לי רק 1 שהיא NTFS
אך אני לא רואה אותה אני רואה פשוט 120GB ריקים (זה כונן SSD)

איפה הבעיה פה?

hetzbh

New member
תעשה משהו אחר

לצערי האוטומציה של אובונטו לעיתים מפספסת קשות עם זיהוי דיסקים ופרטישנים (עבדכם הנאמן חובב פדורה, לא לזרוק עליי עגבניות...)

תוריד את GParted מהלינק הבא (תוריד את גירסה 0.14 ולא את האחרונה שיש לה באג שדופק נתונים): http://gparted.sourceforge.net/download.php

צרוב אותו או תתקין אותו על כרטיס SD, תפעיל אותו, ואז תיצור פארטישן של EXT4, ואז תפעיל את ה-LIVE של אובונטו ותנסה להתקין, סביר להניח שהוא יזהה את הפרטישן החדש ויבקש להתקין עליו את המערכת.

AboveBeyond

New member
אפשרי להשתמש בg parted

וליצור מחיצות גם כאשר מותקנת מע' הפעלה שאני לא רוצה לפגוע בה win 7
?

hetzbh

New member
בשביל זה GPARTED קיים

אתה יכול להפעיל את GPARTED, הוא יזהה את הדיסק ויראה לך מה מותקן, ואז אתה יכול להקטין פרטישנים, ליצור פרטישנים ללינוקס או פרטישנים נוספים לווינדוז וכו'.

יכול להיות שזה בכלל לא קשור לuefi

יש לי בעיה דומה שהבהירות של התצוגה היא מינימלית בlogon (גם אחרי התקנה) תנסה לראות אם התצוגה עולה.

למעלה