איך להסביר לילדים?

איך להסביר לילדים?

יקרות, אני מצטערת שמעט נעלמתי. החזרה לשיגרה ומטלותיה הוציאה אותי מאיפוס. התלבטתי רבות האם לשלוח את יונתן לגן היום. בסוף בלית ברירה, בעלי שכנע אותי שאין טעם לברוח מזה, כי זה ישיג אותו, בדרך זו או אחרת. אני תוהה מה יספרו להם בגן ואיך הוא יגיב. הוא ילד כ"כ רגיש. במידה והוא יגיב עם המון שאלות, אני תוהה איך להתמודד עם זה ולהסביר לו את הדברים הנוראים שקרו. זה לא יכול לגרום לו לטראומה? לפחדים? איך להסביר לו שהיום הוא מוגן? כ"כ עצוב וקשה. מהניסיון שלכם - עד כמה מסבירים להם בגן על השואה? איך ילדכם הגיבו בשנים קודמות?

Lolit555

New member
ממרום גילינו המופלג 4

אף פעם לא הזכירו את יום השואה בגן לפי מה שאני יודעת, מדובר על גנים פרטיים , בגני עירייה אולי כן מדברים על זה באיזה דרך כי זה חלק מהתכנים שמשרד החינוך מכתיב . אז הבן שלי לא מכיר ולא שמע על יום השואה כשישאל אולי שנה בגן עירייה אני יספר . כשיש צפירה הם עמדו דום אבל בלי להיכנס לפרטים אני לא זוכרת איך בדיוק הסבירו להם למה עומדים דום עוד מעט יגיעו הגננות ויתנו לך עוד עצות מה להגיד אבל הכי טוב תשאלי את הגננת אם היא מתכוונת לדבר מה היא תגיד וכו' זה יעזור לך להיות מוכנה כנ"ל לגבי יום הזיכרון שבוע הבא

buba300

New member
תתקשרי לגן כמו שנאמר לך ותדברי עם הגננת

לדעתי מסבירים רק לקראת גן חובה או בית ספר. תני לבית ספר לעשות את שלו.

עונה כגננת

אני גננת טרום טרום (גילאי 3-4) ואני ממש לא הולכת לדבר עם הנושא. כתבתי מכתב להורים שבו אני מסבירה מדוע לא (לא גיל מתאים). למחר הכנתי לוח קטן עם פלקט ליום השואה ואציב אותו ליד שולחן עם 6 נרות נשמה. במפגש הראשון בבוקר, אספר לילדים שזה יום עצוב ואנחנו זוכרים ביום הזה 6 מיליון אנשים שמתו מזמן. נדליק את הנרות, אכין אותם לצפירה (איך עומדים) ואדבר איתם על האימרה "ואהבת לרעך כמוך" שמתקשר גם לימי ספירת העומר. לדעתי לפני גיל חובה- כיתה א' אין מה לדבר על זה.

חלילית1

New member
ראיתי בעמוד הפורומים הראשי

אצלנו הקטנה (בת 4) סיפרה היום שמחר אנחנו נזכרים בהרבה אנשים שנהרגו בגרמניה מזמן. אמרה שגם תהיה צפירה וכולם יעמדו (מתחבר אצלה לאזעקות שהיו ממש לא מזמן אצלנו-ב"ש - היא ביקשה שנלך לממ"ד בצפירה...) חוץ מזה אמרה שגם הופ'לה (ערוץ הופ) עצובים. הסבירו באופן הכי מופשט ובלי להיכנס ליותר מדי פרטים.

../images/Emo45.gif מסכימה איתך

רציתי להתקשר לגן ולבקש שלא ידברו על הנושא עם הילדים, בסוף החלטתי שהם בטח ממילא לא יעשו את זה... (הילדים בני שנה וחצי-שנתיים וחצי)

אצלינו בגן לגילאי 3-4 לא מציינים את היום

ולא מזכירים. הגננת אמרה שהיא חושבת שזה גיל צעיר לעורר נושא לשיחה מחר וכל משפחה תנהג כראות עיניה בעניין ההסבר והסיפורים. חברה שלי , שיש לה ילדה בגן חובה בחרה לא לשלוח אותה לגן היום ומחר כדי למנוע ממנה לשמוע סיפורים בגיל הזה.

הבן שלי חזר אתמול מהגן ושאל:

"למה היטלר הרשע הרג את האנשים?" הוא בן 4 וחצי... פייר, הייתי בהלם שהוא מכיר בגילו את השם היטלר... סיפרתי לו שהיטלר באמת היה רשע, הוא לא אהב את היהודים ולכן הרג אותם. סיפרתי לו שגם אנשים מהמשפחה שלנו מתו בשואה. הוא סיפר שהיום תהיה צפירה והם יעמדו בגן ושהגננת אמרה לא להבהל ולא לבכות. שאלתי אותו: "ולמה עומדים בצפירה?" אז הוא אמר: "כי יש טקס בבית ספר..."

והבן שלי בילה אתמול עם חבר מהגן אצלינו בבית,

וכל מה ששניהם זכרו ממה שהגננת אמרה על יום השואה זה שביום השואה אין שידורים בטלויזיה זכרון סלקטיבי משהו

hiraש

New member
אצלי בנות 4 אני התחלתי בלדבר על כך שתהיה

צפירה ועומדים דום מהשיחה הבנתי שבגן דיברו איתן על הצפירה ("איך את יודעת שתהיה צפירה בגן שלנו? גם בעבודה שלך תהיה?") היום בבוקר ראו שהדלקתי נר זכרון ושאלו למה הסברתי שהיום יום השואה וזוכרים את היהודים שנהרגו מזמן במלחמה. ויש יהודים שמתו אבל ניצחנו ויש לנו את ארץ ישראל ובמיוחד ביום הזה אני זוכרת את סבתא בילהה (סבתא שלי שנפטרה לפני שנתיים בשיבה טובה) אז רוני תהתה למה אין נר זכרון לסבא עזרא (אבא של בעלי שבקושי הכירו אותו) הסברתי שזה נר לכולם וזהו בינינו בפורים חנוכה ופסח הרי גם רצו להרוג אותנו וניצחנו מבחינתן זה אותו הדבר

hiraש

New member
אהה ובגן המשיכו עם אותו הקו חוץ מזה

שזיו הסביה לי שמתו הרבה אנשים בפעם אחת ולא כל פעם מישהו אחר ???!!!

למעלה