איך להמשיך?

pollyjean

New member
איך להמשיך?

שלום בנות יקרות,
סיימתי כרגע שיחה עם הרופא שלי שטען שאנחנו צריכים להפגש כי השחלות שלי לא מתפקדות, בקושי יוצרות ביציות. כשהוא אמר לי את זה, זה ככ הכאיב בפנים. אני 3 סבבים עם הרופא הזה. סבב אחד עם מנופור 375,יצרתי 2 ביציות, לא נקלטו. סבב נוסף, עדיין הורמונים, יצאו 2,לא הייתה הפריה. הסבב האחרון, סבב טבעי, יצא ביצית אך ללא הפריה. אני בת 39. הזרעה ראשונה בגיל 32, נקלטתי ויש לי בת מהממת. קשה לי להאמין שבכמה שנים שעברו כבר אני לא יכולה ליצר ביציות? זהו? Fsh 14,אומנם אבל בפנים מרגיש לי שאני עוד יכולה רק שאני לא יודעת מה לעשות? להחליף רופא? להתחיל שוב הורמונים? אין לי מושג איך להמשיך.

קודם כל
כואב לקרוא אותך

אני מאוד מצטערת על מה שאת עוברת.
הסבב השני שעברת גם היה עם מנופור? ניסיתם הורמונים אחרים או שילוב שלהם? הרופא הציע סבב חצי טבעי (הורמונים לסטימולציה רק לקראת השאיבה כדי לנסות ולגדל ביציות נוספות)?
הרופא הסביר למה לדעתו לא היו הפריות? זה עניין של זרע? ביצית לא בשלה? עשו איקסי בכל הסבבים? כמובן שיכול גם לא להיות שום הסבר, אבל תוודאי איתו שאתם עוברים היטב על דוחות המעבדה ומנסים להסיק מסקנות.
ממה שקראתי כאן בפורום, אני חושבת שסבב טבעי היה נכון לך, אבל אחרי שהסיכון שלא תהיה הפריה התממש אצלך, אני מבינה שמאוד קשה לקחת את הסיכון הזה שוב.
אולי תשקלי גם להתייעץ עם רופא נוסף, כדי לקבל אולי רעיונות ושעיניים חדשות יעברו על התיק. מומלץ הפורום במקרים האלו הוא בר חוה (אין לי ניסיון אישי איתו).
&nbsp

pollyjean

New member
תודה

תודה לך שכתבת.
אז ככה, בסבב שהוציאו שתיים ולא הייתה הפריה, הייתה בעצם רק אחת בסדר וגם בסוף היא לא, הסבב לפני הסבב הזה, היה עם מנופור גם. אותו מינון. 375.
הסבב הטבעי האחרון הזה היה טבעי לגמרי, רק אוביטרל. כמו בהזרעה. הרופא שלי טוען שהביציות שלי לא משהו כי הרזרבה גבוהה 14, והשחלות לא מגיבות. יש לי פגישה איתו ביום רביעי. חשבתי לנסות ללכת לפרופ פרחי. את מכירה? אצל בר חוה הייתי לפני שנה והתאכזבתי ככ שברחתי. מפעל משומן, פספס ביוצים, קולגה שלו עשה לי שאיבה של זקיקים לא בשלים, היה בלאגן. בנוסף לעובדה שלא ניתן להשיגו אף פעם. הכל דרך הבנות שעובדות איתו. חמודות אך ללא רקע וידע מקצועי.

מצטערת אני לא מכירה את פרופ' פרחי אז לא יודעת להמליץ

ממליצה בחום להתייעץ עם פרופ' אורביטו. תביאי איתך פירוט של כל מה שעברת ודפי מעבדה.
בסבבים הקודמים, לפני הרופא הנוכחי, ניסיתם הורמונים שונים? אולי בגלל זה הרופא הנוכחי ניסה רק מנופור?
&nbsp

pollyjean

New member
לא מכירה

לא מכירה אותו אבל בהחלט אבדוק. ניסיתי רק גונל f, מנופור. גונל f השפיע פחות טוב מבחינת יצור זקיקים ומנופור יותר טוב אבל עדיין רק 2.

השואלת14

New member
שתי עצות לי אלייך

בתקווה וזה מה שיקצר לך את הדרך למתנה המתוקה מכל:
להחליף הורמונים! אם שני סבבים מניבים שתי ביציות זה צריך להדליק
נורה אדומה! לא פעם קראתי פה על בנות שאיך ששונו ההורמונים, זה עזר
להגדלת הביציות. אם הרופא לא ישתף עם זה (!) פעולה, תחליפי רופא....

לגבי ה- FSH14 גם לגבי זה קראתי פה על בנות שעם מדד גבוה יותר הצליחו
גם קצת להוריד בעזרת טיפולים אלטרנטיביים (לא זוכרת איזה) וגם להרות בהצלחה

אז מקווה שזה יעודד אותך
ושיהיה המון בהצלחה!

pollyjean

New member
את מקסימה

לפני הרופא הזה ולפני בר חווה, הייתי בציבורי ושם נתנו לי גונל שהיה יותר גרוע מה מנופור. כלומר לא הניב בכלל, אולי אחת. יש עוד הורמונים? נראה לי חכם להחליף שוב רופא, אם כי מבאס נורט וככ מתיש ומרוקן מאנרגיה.
אני מודה לך ולכל הבנות ולפורום הזה שתומך ככ. נותן נקודות של אור. תודה רבה רבה!!!

השואלת14

New member
אני אישית לא מכירה אף אחד מהסוגים שהשתמשת בהם

אצלי זה היה תמיד פרגובריס שבלי עין הרע הניב לא רע אבל הרזרבה שלי
תקינה.
בכל אופן, זה אומר שיש עוד סוג הורמונים ואולי שווה בדיקה אבל לפני זה נסי לבדוק אילו טיפולים משלימים יכולים קצת לחזק אותך. נדמה לי ששמעתי שדיקור עוזר גם בנושא הרזרבות הנמוכות. יש מדקרים שמתמחים בפריון כמעט בכל סניף של קופה שעוסקת ברפואה משלימה
אני במכבי אם עוזר לך אז אוכל לעזור לך עם שמות או שפשוט פני לסניף הקרוב אלייך ותתייעצי עם הפקידות, הן תמיד יודעות אם יש מטפל/ת כלשהם שמתמחים בפריון

pollyjean

New member
דיקור

תודה רבה שוב, באמת. מאד מעריכה את זה.
אני בדיקור כבר הרבה זמן. מרגיש לי שזה לא ממש עוזר. עברתי כמה מדקרים. באופן פרטי לא דרך הקופה. אני בכללית. מרגיש לי שדיקור יכול לעזור אבל כנראה צריכה למצוא את הבן אדם הנכון. זה גם מתיש, כמו למצוא רופא טוב. אם את שומעת על מדק/רת טובים אז אשמח.

השואלת14

New member
זה משהו שאני עצה לך מניסיון של אחרים....

כי הניסיון שלי הוכיח לי שדיקור לא מזיז לי כלום במה שקשור לטיפולי פוריות.

זה כן העביר לי שיעול נוראי של עזב אותי ודיקור אחד העביר לי אותו ביום (!) אבל דווקא הטיפולים שבהם לא עירבתי דיקור היו המוצלחים ביותר
והלכתי דרך הקופה אמנם אבל למדקר עם שם בתחום אז זה כנראה מאד שונה מאחת לשנייה או שזה חצי פסיכולוגי... אין לדעת.

פרטי אני אישית לא עשיתי שום דבר בטיפולים כי הרופא שלי דרך הקופה טפו טפו הוכיח את עצמו כבסדר גמור ולא ראיתי סיבה לעבור

שורה תחתונה - לדעתי אם הרופא שלך לא מחליף לך סוג הורמונים, נסי רופא אחר אבל לפני לבדוק מה שאפשר כדי לשפר את מדד הרזרבה השחלתית.
אולי יענו לך פה אלה שקראתי פעם שהצליחו

פרגובריס מעיף לשחלות את הסכך

יקירה
את לא מסיקה מסקנות לפני סבב פרגובריס!

pollyjean

New member
כן המפקדת!!

האם זה כמו מנופור וגונל? יש תופעות לוואי? ברור שאנסה! תודה!!

זה כמו

גונל אבל בשילוב הורמון LH
גם לי זה עשה טוב אבל לצערי לא לכולן זה עובד..
תופעות לוואי..לי לצערי זה מעלה את הפרוגסטרון טיפה מוקדם ובכך מקדים לי את הביוץ..אבל גם זה אינדבדואלי. שווה לנסות.

מקווה99

New member
לא להרים ידיים בשום אופן!

הי, גם לי היתה תחושה פנימית חזקה כזו אבל אף אחד לא הבין אותי. גם לא בעלי. לא הצלחתי עם שני רופאים מצויינים וידועים וסבלתי מחמש (!) הפלות חוזרות. אחד מהם שלח אותי לתרומת ביצית בגלל הגיל.
רק פרופ' בני פיש לא הבטיח לי דבר, אבל הבין את הרצון שלי וניסה בעקשנות, שוב ושוב, כל סיבוב משהו אחר. בסיבוב האחרון כבר רציתי ללכת אחורה להזרעה, בעלי כבר לא היה בעניין יותר בכלל, ורק פיש המשיך ללחוץ שאחזור לטיפולים.
ואז הצלחנו.
הוא מבצע מעקב זקיקים אצלו בקליניקה, לא שולח לקופ"ח בשביל זה, דייקן, פדנט מנוסה וזמין בצורה בלתי רגילה. אין שם מערכת משומנת של פקידות, את מדברת איתו ישירות. שחררתי וסמכתי עליו בעיניים עצומות.
בקיצור, לדעתי, המסקנה היא לעבור לרופא שיאמין בך.

pollyjean

New member
מדהים

תודה רבה רבה על השיתוף והעזרה והתמיכה!!! לא מכירה את הרופא שלך אבל בהחלט אקרא עליו ואבדוק. הלכת אליו בפרטי? הוא עובד בכללית? במרכז? הרופא הנוכחי שלי הוא נחמד, סבבה, טוען שלא רוצה את הכסף שלי כמו רופאים אחרים שעושים אין ספור נסיונות גם כשיודעים שאבוד. הוא הולך רק לפי סטטיסטיקה. ואת צודקת, אני צריכה מישהו שיאמין יותר. תודה רבה לך!

מקווה99

New member
בשמחה

הלכתי אליו בפרטי, מקבל בסוקולוב רמת השרון. הוא מנהל יחידה לפוריות בבלינסון. הכי חשוב שלא ויתר עלי גם כשאני בעצמי כבר כמעט איבדתי תקווה.

פרוגבריס הביא לי את התוצאה המיוחלת

עברתי 9 סבבים של טיפולים ועוד 3 של החזרה על בסיס טבעי. יכולה לומר לך שחששתי מאוד מהפרוגבריס וכל הזמן בדקתי ושאלתי אם זה נכון לקחת והאם ישנן תופעות לוואי (לקחתי מינון גבוה). זה היה הטיפול המנצח- היום אני בחודש השישי להריוני.
אני רוצה לומר לך שאל תתיאשי, למרות הקשיים.מנסיוני, חשוב לבוא עם ראש פתוח ולנסות גם טיפולים חדשים(כמובן שגם מקומו של הרופא במציאת פרוטוקולים יצירתיים לא נעדר מהמקום הזה).
באמונתי כל מי שחפצה להיות אמא, בסוף תצליח
מאחלת מכל הלב לך ולכולכן המון הצלחה:)

pollyjean

New member
תודה רבה

תודה רבה! את מאד צודקת, את וכולן פה נותנות לי כוח. אין לי מילים להודות!

למעלה