איך להמשיך?

mamushita

New member
איך להמשיך?

שלום לכולם! אני חדשה בפורומים ולא יודעת איך להתחיל. מכווה שלמישהו יהיה כוח לקרו ולהגיב. הזוגיות שלי במשבר, לא כל החיים שלי מתפרקים! אני נשואה פעם שניה ויש לי שני ילדים משני אבות שונים. פעם ראשונה זה החזיק מעמד 10 שנים, אבל בפעם השנייה זה התחיל להתפרק מחתחילה, וכבר קרוב ל 6 שנים אנחנו מושחים בתוך הסיות הזה. לפני כ-4 חודשים נולד לנו ילד וגם קנינו בית יחד והכל הסתבך עוד יותר. אנחנו רבנו כל כך הרבה שכרגע לא מדברים כבר זמן מה. יש לבעלי שני ילדים גם שחצי שבוע הם אצלני. הילדים שלנו לא אוהבים אחד את השני. אהבה בכללי לא חיה בבית הזה. אין לי כוח יותר להמשיך את זה, אבל בעלי יותר מידי בטוח בעצמו וחושב שאני לא אלך לשום מקום ואין בעם צורך להשתנות. אני עוד לא נכנסתי לפרטים של הסיפור שלי, פשות כל כך רע לי שרציתי לשתף מישהו...

מריוס זכריה

Member
מנהל
עצוב מאוד לקרוא

אני מניח שגם בעלך וגם את רוצים לחיות באושר ובאהבה, ואם זה לא מסתדר, זה אולי משהו שכן אפשר לתקן. אם תפרטי קצת יותר, אפשר יהיה לנסות להתייחס לגופו שלעניין.

ככה בטח אי אפשר להמשיך...

ממה שאת כותבת, לא תוכלו להמשיך "למשוך" עוד הרבה, מה גם שחבל להתייחס לחיים כ"סיוט" שצריך "למשוך" אותו... יש הרבה דברים שאת לא כותבת ולכן קשה להתייחס באופן ספציפי. אני לא יודעת מה הסיבות שהנישואים הראשונים התפרקו, איך נוצר הקשר בזוגיות השניה והאם היו גם זמנים טובים בזוגיות השניה (אם כן - מה גרם למצב להשתנות? אם לא - למה בחרתם לבנות את הזוגיות הזו?). כשאת כותבת שבעלך יותר מדי בטוח בעצמו וחושב שלא תלכי לשום מקום ואין צורך להשתנות - האם זה אומר שהוא לא מרגיש שיש בעיה אלא רק את? מבחינתו הכל סבבה ואין צורך בשינוי? איזה סוג של שינוי היית רוצה?... בגדול - נשמע שלא טוב לך ושאת חייבת שינוי. אם זה באמת מה שאת מרגישה אז כדאי שתנסי להבין מה בדיוק מפריע לך ותשבי לדבר איתו. אתם אומנם לא מדברים כרגע אבל תהיו חייבים לדבר מתישהו ועדיף עכשיו מאשר אחר כך. תנסי לדבר איתו ממקום טוב של לשמוע מה עובר עליו ואיך הוא מרגיש עם המצב של היחסים ביניכם ומה הוא היה רוצה שיהיה בקשר שלכם ותבדקי אם יש דברים שבהם את מרגישה אותו דבר. תנסו לחשוב יחד איך אפשר להגיע למטרות המשותפות של שניכם ולעשות שיהיה לשניכם טוב במערכת היחסים. המצב מאוד מורכב גם בגלל היחסים בין הילדים שכנראה מנסים למשוך את תשומת הלב של שניכם. יש בינכם "מחנות" והילדים מצטרפים כנראה למחנות האלה. וכל זה עוד בלי להתייחס לקשיים שמתווספים מעצם הלידה של תינוק והשינויים ביחסים בתפקידים ובמחוייבויות... ממה שאת כותבת אני ממליצה לכם לקבל עזרה מקצועית ביחסים שלכם כדי לנסות לתקן ולבנות מחדש משהו טוב יותר ומותאם לרצונות של שניכם. אם זה מתאים לך, שווה לנסות לדבר איתו על זה ולבדוק אם הוא מוכן לנסות. אם לא - לבדוק איזה אפשרויות נוספות יש לכם כדי לנסות ליצור שינוי בזוגיות ובאווירה במשפחה.

אייבורי

New member
ביננו

אתם שש שנים יחד למרות שכלכך זוועה, עשיתם ילד למרות שכלכך זוועה, קניתם בית יחד נשמע כמו ניסיון נוסף ודרמטי שלך לנסות להכפיף את בעלך השני לגחמותיך. אני באמת חושב שכדאי שתפסיקי לעשות גלים בשלולית ותנסי לכבד את בעלך

yellow feather

New member
אם את 4 חודשים אחרי לידה

סביר להניח שאת עדיין נתונה לסערת הורמונים ומצד שני לא בדיוק ישנת לילה מלא כבר 4 חודשים. אני הייתי ממליצה לך להמתין קצת עם ההחלטות, אולי לגשת לרופא ולקבל לפחות אבחנה לגבי מצבך הנפשי ואחרי שתזכי לישון לילה מלא במשך חודש שלם, אולי הדברים יראו לך אחרת. לגבי כל השאר, נדמה לי שהקלישאות הרגילות יעשו את העבודה, אל תתביישי לבקש עזרה, אל תתביישי לומר לבעלך שקשה לך עם התינוק ועם ילדיו מהקשר הקודם, בקשי ממנו לעזור לך יותר עם ילדיו, בקשי מחמותך עזרה עם ילדיו של בעלך, נצלי עזרה של חברות, אפילו קחי בייביסיטר ונצלי את הזמן לשינה. להפרד מבעלך תוכלי תמיד, גם בעוד חצי שנה או שנה, למה לעשות את זה דווקא כשאת במצב נפשי ופיזי ירוד במיוחד?

mamushita

New member
אני לא נגד לנסות

תודה לכולכם על התגובות! אחרי שקרתי אותם הםתקלתי על עצמי מהצד והבנתי הרבה דברים.קשה לי לבקש עזרה, אני תמיד מנסה להסתדר לבד ויש אנשים שמנצלים את זה. בעלי אחד מהם. הוא תמיד אמר לי שהיתי צריכה להבלד גבר, כי אני חזקה.עכשיו אני מבינה שמותר להיות חלשה, אפילו רצוי, כי גברים לא אוהבים נשים חזקות. למה משחתי 6 שנים, כי לא רציתי לקבל את עובדה שזה נכשל פעם שניה. פעם ראשונה זה היה באשמתי בגלל שבגדתי בו באצם עם מי שאני עכשיב. למה בגדתי, כי עבדתי איתו והוא תמיד דיבר על כמה שרע לו עם אישתו ושהוא רוצה להתגרש ממנה ולאת לאת מצתי את אצמי מרחמת ומתאהבת. הוא היה מאוד שמן, מתוסכל וחולה. אחרי שבגדתי בעלי הראשון גילה והיה מוכן לסלוח ולהתחיל מחדש, אבל היה מאוחר. החבר שלי מעבודה נתפס עלי חזק וסיבך אותי מול כל האנשים סביבי ואז הראתי באמת חולשה ונתתי לו להנהיג. כמה טעויות עשיתי בדרך! פחדתי ממשאנשים יגידו, ולא היה לי את מי לשאול אפילו. אני עליתי לארץ לבדי לפני 13 שנים. הוא היה מתורף עלי, מהר התגרש ודחף אותי לעשות אותו דבר.אני לא מאשימה רק אותו במהשקרה לי.אז לא הבנתי הרבה דברים,אבל עכשיב אני יכולה להגיד שבית שנבנה על שני בתים הרוסים לא יצליח. מריבות היו מהתחלה אבל חשבתי שזה עד שנתרגל אחד לשני, לא ולא! עם הזמן זה עבר כל גבול אפשרי. מרוב האלימות המילולית שלו עבדתי אמון בעצמי. תמיד היתי בשבילו אחת משם שלא מבינה כלום מהחיים שלה ואפשר להשפיל אותי ולדרוס עלי כי במילי אף אחד לא יעמוד לצידי.תאמינו לי שאני מבינה את כל האשמה שלי. פשות כותבת כי אין לי למי לשפוך את הלב....

mamushita

New member
יש לי רצון

תודה רבה לך על מילים טובות! אתמול התפרץ בינינו ריב שנגמר במיטה. יכול להיות שעוד נסתדר, כי אני רואה שהוא אוהב מאוד את הבן שלנו ואמר לי אתמול שלא מוכן יותר לראות את הילד שלו רק חצי שבוע. אמר לי גם שננסה להתחיל להתיחס אחד לשני קצת אחרת. אבל אני די סקפטית כי דברים מהסוג הזה כבר שמעתי בעבר. מילים, מילים... הילד שנולד לנו כל כך חמוד שאני לא רוצה לראות אותו סובל. אני מוכנה לנסות שוב, להפסיד אני כבר לא. בסופו של דבר בסיס בשביל חיי נשואים טובים יש לנו גם כלכלי וגם פיזי. צריך רק הרבה רצון טוב. אני רוצה לחזור לעבוד ואז הראש שלי יהיה עסוק כדי לחשוב על החיים בצורה כזות.שיהיה לכולנו בהצלחה...

baraka5

New member
הדברים מתבהרים

ברור למה את מסתובבת עם רגשות אשמה . וברור למה הוא מתייחס אלייך כך - הרי את היא זו שבגדה בבעלה האוהב ( לפי דברייך ) הראשון עם הגבר הנוכחי , אז קצת קשה לי להבין איך הגבר הנוכחי יכול לבטוח בך ולהעניק לך אהבה וחברות כנה .

mamushita

New member
תודה על התייחסות

הוא לא מעניק לי אהבה בגלל סיבות האישיות והאגויסטיות משלו שלא ברורות לי. אולי הוא פשוט חושב שעם אני גם ככה איתו אז לא צריך להתעמץ בלחשוב איך לספק לי את מה שכל אישה רוצה-אהבה תמיכה וגב חזק אבל נעים? ולא רק אני בגדתי, אבל מה זה חשוב. לגבר מותר הכל, לגבר תמיד יש סיבות ותירוצים, גבר לא חייב לבטוח באישה שפירקה בשבילו ובגללו את הבית שלה, הלכה אחריו, עשתה איתו ילד ודואגת לו ולילדים שלו. היא לא עשתה מספיק אז בוא נאכיל אותה חרה כדי שתרגיש מה זה!

למעלה