איך להיתמודד עם הילד ?

maori66

New member
איך להיתמודד עם הילד ?

עכשיו האבא עושה דוקא ... לא מגיע בכלל לראות את הילד ... מכיוון שביקשתי ממנו שנגיע להסכם כתוב כולל ימי ביקור ... הוא היתרגז ואמר שהוא לא בא לראות יותר את הילד ...ומוותר עליו כשהוא בעצבים הוא אומר הכל בלי לחשוב (כמובן קילל) ורוצה לדבר עם הילד ,להגיד לו שהוא לא יגיע אליו יותר ...נילחצתי מאוד ודיברתי אני עם הילד לפני שהוא ישגע לי אותו ... היסברתי לו שאבא שלו כועס בתקופה הזאת .. ויכול להיות שהוא יגיד לו על אמא דברים רעים ...וקצת לא יגיע בתקופה הקרובה .... ביקשתי עזרה מיקצועית ... עם הסיוע משפטי זה לוקח המון זמן .. קיבלתי זימון לפגישה ראשונה לסוף אוגוסט ..הבעיה שלי היא איך להיתמודד עם האלימות הנפשית שאבא שלו מטיל עליינו ....הילד מאוד מאוד מעריץ אוהב ורוצה אותו .... אשמח לעזרה פה ....

להשתדל לא לשוחח

אתו את והוא אם הוא מחליש אותך ומדבר אלייך לא יפה. את צריכה קודם כל לשמור על עצמך.לדעתי האישית מי שמתעלל נפשית וכו לא יכול להשתנות.......זה זורם אצלו בדם ויסלחו לי יפה הנפש......

m i c h a l i

New member
איך להתמודד עם האבא

את כבר יודעת... חוץ מלפנות לבית המשפט כדי לתבוע הסדרי ראיה אין ממש מה לעשות. איך התקיימו הסדרי הראייה עד עכשיו? קשה לי להאמין שאם הוא היה בקשר עם הילד ( בן כמה?) הוא יוותר פתאום. את מכירה אותו טוב יותר ויודעת האם הוא באמת מתכוון לכך. אולי כדאי ליזום שוב שיחה עם האבא... לנסות לשבת במקום נייטרלי כששניכם רגועים ולדבר על העיניין. נסי לשמור על קור רוח אפילו אם הוא מנסה לשנות כיוון בשיחה ( כלומר, מתעצבן, מתרגז , מרים את הקול וכו') כך לפחות תהיי שלמה עם עצמך שניסית כל מה שיכולת כדי לשנות את המצב הקיים. בינתיים להמשיך לחכות בסבלנות לדיון משפטי... זה לוקח זמן אבל הזמן עובר
בקשר לילד... אם הוא מעל גיל 7 אולי הוא יכול לשוחח איתו בטלפון ופשוט תני לאבא להתמודד עם השאלות של הבן. אם הוא יאמר שאת מטרפדת את הקשר בינהם הסבירי לילד שזה לא נכון ושהוא כועס עליך ולכן אומר את הדברים האלה. אני בטוחה שבתור ההורה שמגדל אותו ונמצא איתו יום יום הוא רוכש כבוד והערכה אליך. מקווה שעזרתי ולו במעט מחזקת אותך לתקופה לא קלה

maori66

New member
מתמודדת ....

.... כמובן שהלכתי לקבל עזרה מקצועית ... והבנתי שאיני יכולה לשלוט על מה שאבא של בני אומר לו ...שוחחתי עם הבן שלי והסברתי בשפה שלו ... שאבא כועס ויכול להיות שהוא יגיד דברים רעים על אמא ...וגם קצת לא יגיע בזמן הקרוב... ניסיתי לתת לילד כמה שיותר בטחון ...לדבר עם האבא לו הולך פשוט אין שם אף אחד ... ביקשתי שנעשה הסכם מזונות וביקורים ... הוא התרגז מאוד ,הוריד לי 500 שח במזונות בשעה שביקשתי שישתתף איתי בקייטנה ...הוא ממשיך להכניס לבן שלי כל מיני דברים לראש , מדבר עלי רעות ...כעת אני ממתינה לפגישה ראשונה בסוף אוגוסט בסיוע משפטי ....ניסיתי רק לברר מחיר לעו"ד פרטי ...קיבלתי הלם ... ממש לא עומדת בסכומים האלו ...תודה לכולכם פה על התמיכה ,תודה לך מיכל ...

למעלה