איך להיות קצין טוב:

mynameisjone

New member
איך להיות קצין טוב:

עשה הכל על מנת שמפקדך יהיה מאושר והעבודה תתבצע ללא דופי גם אם זה כולל לשקר לפקודיך ולשלול את כל זכויותיהם הבסיסיות, תמיד תוכל להמציא איזה סיבה אח"כ. אל תשכח לאמלל את פקודיך ולהתעלל בהם תקופות , פן יפצו את פיהם או יגידו מילה שלא במקום, אם יעשו כך אל תשכח להעביד אותם ללא הפסקה ולשלול את כל חופשותיהם, כדי שלא יהיה להם זמן לתקשר עם העולם החיצוני או זמן לחשוב על איך למרוד. אם פקודיך יגיעו למצב גרוע מאוד, והם במצוקה קשה עד מאוד, תמציא משהו ותשלח אותם לכלא, שם כבר ילמדו אותם שלחייל אסור להיות במצוקה, והוא חייב לבצע את עבודותו לא משנה מהן בעיותיו. אם זה עדיין לא עוזר, אל תשכח לשלוח את החייל לקבן כדי שיוריד לו פרופיל וידפוק לו את החיים, תמיד תוכל לקבל חייל חדש ......

סרן ע

New member
עצוב מאוד

שזאת התפיסה שלך לגבי קצונה. אני מניחה שפשוט נפלת על מפקד לא משהו. אני 6 שנים בצבא היו לי לא מעט מפקדים והרבה יותר חיילים. רובם חברים אישים שלי עד היום (1 היה חבר שלי - במובן הרומנטי ) היו לי קצינים שאני אעריץ כל חיי (לפני שאתם מזלזלים אני אומר שהיום כל מי שהשתחרר הוא בטופ של מה שהוא עושה , כולל הנדסת חשמל, מחשבים בקיצור ..) אז יש גם קצינים רעים בצה"ל, מודה , ראיתי אותם וגם שרתתי תחתיהם לצערי. אבל אתה קצת נסחף אין לי מושג כמה זמן אתה בצבא וכמה מפקדים היו לך אבל אין לי ספק שאתה ממורמר . זה עדיין לא אומר שיש שמץ של אמת במה שכתבת, אנשים רעים יש בכל מקום, גם בצה"ל

snopkeen

New member
sad but true

יש קצינים שהם אנשים טובים, אבל ממש קצת, במיוחד בשטח שלי (שלישות) לקורס קצינים לדעתי הולכים כמה סוגים של אנשים: 1. אנשים שחושבים שאם אתה לא קצין בצבא אתה כלום - אולי 10 אחוז 2. אנשים שרוצים קריירה צבאית - אולי 30 אחוז 3. אנשים שמנסים להשיג כוח בתור קצינים כי דרכו עליהם לפני זה כי הם פשוט אנשים על הפנים - 60 אחוז לפחות. כמובן שזה מה שאני רואה אצלי בבסיס, וזה מתייחס רק לקציניי שלישות וקישור, כי מי שמבין בעניין יודע שצה"ל ייקח כל חייל שרק ירצה לקק"צ קישור וגיוס / שלישות . זו לפחות דעתי...

Piccolo

New member
אתה יכול להוסיף גם...

שיש הרבה קצנים שבתיכון ובכלל בחיים היו מזלזלים בהם ולא הלך להם משהו.. ואז הם הגיעו לצבא והחליטו לעשות עם עצמם משהו והגיעו לקצונה... עכשיו,הם נוקמים באותם אנשים (סוג האנשים,לא אותם אנשים ממש) שאימללו ופגעו בהם... הרי זה ידוע.. הכל עובד על קומבינות,קשרים ורצון אישי... אם יש קצינים שהם באמת סבבה,אז הם ממש נדירים.. אבל מה לעשות... ככה זה..

סופרמן!

New member
שטויות במיץ...

נתחיל מזה שבשביל להיות קצין אתה חייב להיות עם קב"א 52 ומעלה ועברית 8 ומעלה. זה אמנם לא הטופ שבטופ אבל גם זה משהו. ולגביי האחוזים שלך... זה ממש שטויות, כמעט אף אחד לא יוצא לקורס קצינים בשביל קריירה צבאית, רוב האנשים יוצאים לקצונה כי הם חושבים שהם מיצו את עצמם בתפקיד שלהם או כי הם רוצים להתקדם לעשות דברים מעניינים יותר ולהשפיע באמת על המקום שבו הם נמצאים, יש קצינים גרועים, זה נכון, כמו שיש מנהלים גרועים באזרחות, רוב הקצינים הגרועים שאני נתקלתי בהם קצינים יעודיים כלומר אנשים שמראש ידעו שהם הולכים להיות קצינים הסיבה לדעתי היא שהם לא מכירים את המערכת הצה"לית כי כמות הזמן שהם שירתו מחוץ לקורס כמש"קים היא מועטה יחסית לחייל רגיל שיוצא לקצונה. אני באופן אישי יצאתי לקורס גם כי רציתי אבל בעיקר כי היחידה שלי ממש רצתה שאחזור אליה כקצין. תאמין לי שיכולתי להישאר ביחידה(הג´ובניקית לחלוטין ועם התנאים שהכי טובים שנתקלתי בהם)שלי בתור הפזמ"ניק שבלעדיו שום דבר לא זז ולא לצאת לחרא של חמישה חודשים, בכל זאת רציתי להתקדם הלאה, ולעשות דברים קצת יותר מעניינים.

Equinox

New member
אל תשימי לב לאנשים כאלה

יש כאלה שתמיד יבכו ולא ידעו להעריך. היו לי מספיק קצינים טובים.

snopkeen

New member
כמה שאתה צודק.

מה שכתבת פה, זה בדיוק מה שעובר עליי... רק תוסיף חוסר אנושיות והתעללות, דוגמא קלאסית אחת מיני רבות: הקצין שלי, היחיד שמעשן בחדר, פוגע בבריאות של כל "המשק"ים שלו"(מי לעזאזל החליט שאני "מפקד שאינו קצין" ומה שבטוח זה שאני לא שייך לו) הוא מעשן בחדר (חדר ממודר - סגור מכל הכיוונים) למרות שזה מפריע לכולם, וכשהערנו לו על זה הוא אמר שמי שזה לא נאה לו יחטוף..(במילים האלה, נשבע) הכי גרוע זה ללכת לישון עם עשן של סיגריות ולהתעורר עם עשן של סיגריות, אין לך מושג איזה הרגשה רעה זה , במיוחד כשאתה יודע שאין לך מה לעשות בקשר לזה... נוסיף לעניין את זה שהוא לא עושה כלום חוץ מלשחק הירוס במחשב (כשבממ באו הוא האשים את המש"ק שהשתחרר שהתקין את המשחקים, למרות שהוא זה שהתקין, ואני היחיד שידעתי את זה, כמו אידיוט סתמתי),ואנחנו נטחנים בטרוף, והוא לוקח את כל הקרדיט: "כן אני הכנתי לך את הדו"ח הזה, שעות ישבתי עליו" (מישהי נשארה לילה בשביל הדוח הזה בזמן שהוא יצא הביתה מוקדם) , ועד שהוא צריך לעשות משהו הוא לא עושה את זה ואז כשבאים להתלונן הוא אומר, אל תדאג המשקית שלי תחטוף בראש (שוב, במילים שלו) כל מה שכתוב פה זו האמת לאמיתה, הייתי מפנה אתכם לחברים שלי לעבודה כדי לשמוע עוד דברים, חבל שאני לא יכול לעשות את זה... בקיצור, לא פגשתי מישהו אחד שעבר קורס קצינים והוא לא פלוץ. שלכם דניאל. (שנתיים בצבא לכל המתרצים)

נוב 00

New member
יש ויש...

אני משרת בבה"ד 1 אז אני רואה את כל החבר´ה שהולכים להיות קצינים, דיי מדהים אותי מה שאמרת קודם על היחס של הקצין שלך ועוד יותר מדהים אותי שבזמן הקורס הפלוצים האלה מפחדים מכל דבר שזז הולכים עם הראש למטה מפחדים שיעיפו אותם מהקורס. אבל לא כל הקצינים ככה לי אישית יש קצין דיי סבבה , ברור שהוא פלצן וכל זה , אבל לא כל הקצינים ככה כמו שאמרת, עם כל השטויות שמאכילים אותם בקורס דיי ברור שהם יצאו פלצנים.

snopkeen

New member
אולי יש אבל במקומות מסויימים...

כנראה שזה נכון מה שאמרת גם לגבי המפקד שלי, קצינים שהיו איתו בקורס, ופגשתי אותם בכנס לא מזמן סיפרו לי שבזמן הקורס הוא היה האפס שכולם ירדו עליו וכולם שנאו אותו... (עכשיו שניים מהם הם חברים קרובים שלי
) וברור שיש קצינים טובים, אבל הם בדרגת סא"ל ומעלה בד"כ, מפקד האגף שלי הוא כזה, הוא מה זה כלי (גם שווה להיות בקשר איתו, נתן לי את הוויזור שלו לכמה ימים כדי שאני ישים לו משחקים בתוכו
אין לכם מושג כמה ג´חה אפשר לעשות עם מחשב כף יד ששווה 3500 ש"ח) , נראה לי שאפילו צה"ל מודע למצב של קצינים אפסים, והוא לא מקדם אותם יותר מדרגת סרן או רס"ן גג... אין הרבה קצינים טובים אז מתפשרים על הדפוקים פשוט לא מקדמים אותם...

segala

New member
יא חתיכת...

צ´יקמוק ג´ובניק. איך בכלל אתה מעז לדבר ככה? אל תזיין תשכל על דברים שאתה לא יודע ... "הפלוצים האלה מפחדים מכל דבר שזז הולכים עם הראש למטה מפחדים שיעיפו אותם מהקורס". נראה לך באמת שמישהו מפחד שיעיפו אותו? איזה שטויות בזמן שאנשים הולכים לצאת לקצונה ולתרום (או לבזבז, איך שתקרא לך בשפה הדפוקה שלך) שנה למדינה, אתה מדבר ככה? פלצנות של קצינים (וכן, גם אני ראיתי אותה) נגרמת רק ע"י האופי והאישיות של אותו אדם. אם הוא אדם נצלן ומנייאק - אז כן, הוא יהיה קצין פלצן. אבל אדם סבבה יהיה גם קצין סבבה. אז תחזור מהר לחדר שלך באפסנאות-קשר-חימוש-ת"ש-זובי ותשב בשקט.

do like me baby

New member
אויי... הקצינים הללו!!!!!

שים לב שכל מי שרשם שההודעה שרשמת לא נכונה הוא ק-צ-י-ן !!!!!! אז קצינים, כאשר אתם מגיבים אל תשכחו לרשום למטה שאתם קצינים כדי שלא נהיה מופתעים חס וחלילה. תודה.

n20

New member
כל מילה שאמרת נכונה!

אני מסכים איתך במיליון אחוז! כל המפקדים שהיו ושיש לי עכשיו הם מנייאקים שרק מחפשים את הרגע שיוכלו לדפוק אותך, על כל שטות הכי קטנה וטפשית, אני מרגיש בצבא כמו איזה ילד מפגר שאסור לו שום דבר.

TerminalFrost

New member
נשמע יותר כמו התנהגות של נגדים

כי הם באמת לא עברו שום הכשרה בניהול כוח-אדם קצינים? יש ויש. יש חולי סג"מת, ויש אחלה. אבל אני מכיר יותר קצינים אחלה מחולי סג"מת.... למעשה אני כמעט לא מכיר חולי סג"מת מורעלים שדופקים את החיילים שלהם. לעומת זאת אני יכול להביא אינספור דוגמאו לנגדים שמתייחסים לחיילים שלהם כאל זבל. אוקיי לנקודה. הקצינים שאני מכין הם אחלה בחלה, והם אוהבים את החיילים שלהם ועוזרים להם, פעמים רבות ע"ח הזמן והחיים שלהם (של הקצינים, לא החיילים), ומוכנים "להתאבד" על מה שהחיילים שלהם ממש רוצים ומבקשים מהם.

למעלה