איך להיות צמחוני בריא

krunos

New member
כבר הבאתי קישור לכך אתמול

ועצוב לי לראות שאשת מקצוע מכנה את גיבוב השטויות הזה כמאמר מצויין.

איפה אתה רואה

גיבוב שטויות? בזה שהיא ציינה כי יכולים להיות חוסריםבקרב צמחונים? בזה שהיא דיברה על סימפטומים? או אולי בזה שהיא רשמה שקיטניות הן מקור טוב ובריא לקבל חלבון איכותי... המאמר מצויין, כי הוא מסביר לאדם שלא למד תזונה מהם הסיכונים בצמחונות וכיצד לעקוף אותם. התנשאות כזו לא ריאתי הרבה זמן. מכל מאמר אפשר לקחת דברים טובים ואם הכותב כותב שטויות אבל לבקר את זה בצורה מקצועית

אישעם

New member
מאמר גרוע ביותר

כמה דיקלומים, כמה התפתלויות, במקום לצאת מההנחה שהחיים המודרנים הביאו לנו תזונה גרועה. תזונאית זו ? היא אפילו לא שמעה על סוכרית מציצה של B12 כל מה שהיא כתבה מתעלם לגמרי מה FDA ומכך שסוכרית מציצה מבטלת לה את הכל. ה FDA הצהיר שכל בני האדם צריכים לקחת סוכרית מציצה של B12 (תוסף) כי לכולם יהיה חסר בשלב זה או אחר בחיים. חלבון הגוף מיצר לבד. ברזל צריך לצאת מהמאגרים שהם מהצומח (וברזל בדם, מקורו מהחי, מקושר להתקפי לב). האנושות בצרות, תזונאים מדקלמים ובעצמם לא מבינים את התמונה.

אישאם על מה אתה מדבר?

את המשפט הלפני אחרון שלך ממש לא הבנתי. דבר שני, לדעתי הצרות מתחילות כאשר לא רואים באדם אינדיבידואל וממליצים המלצה גורפת לכל האוכלוסיה לקחת תוסף כזה או אחר. תיהיה בטוח שהיא שמעה על בי 12 במציצה אבל למה שהיא תציין זאת במאמר, אם לא שמת לב המאמר לא בא להראות איזה תוספים כדאי לקחת כשיש חוסר,אלא, בא להראות על איזה דגשים כדאי לשים לב כשמחליטים להפסיק לצרוך בשר. האנושות בצרת בגלל הרבה דברים חלקם קורים על גבי הפורום ממש ברגעים אלו.

אישעם

New member
OK מסביר

מסכים איתך לגמרי לגבי האדם כאינדיווידואל, אבל יחד עם זאת כולנו צריכים לישון, לאכול ולהיות בשרותים, כך בדיוק כולנו צריכים ברזל, חלבונים, סידן וגם B12. אז את זה התזונאית לא יודעת, שכולנו צריכים B12 מתוסף. לפי ה FDA כולנו נגיע לחוסר בשלב זה או אחר ןבטוח עד גיל 50. כל זאת ללא קשר לסוג התזונה שלנו, גם אם נאכל בשר נגיע לחוסר. אם כבר, אז היא צריכה להסביר לאנשים שאוכלים בשר שהם חיים על המון תוספים. כי נותנים לבע"ח במשקים המון תוספים כדי שהם יגיעו לבני אדם, ובמשקים (שלא כמו בטבע) גם ה B12 מתוסף, כי תרנגולת סוללה לא יכולה לאכול את צואתה. אני לא בטוח שאם היא בונה את כל הכתבה על B12 ומציגה סכנות, אז אני לא בטוח שהיא יודעת את העובדות שציינתי ושכל דבריה מתבטלים כי יש סוכרית מציצה. אבל יותר מזה, את מביאה כתבה בפורום על צמחונות, כאן בפורום הזה אנחנו אמורים לדעת שהמקור האמין ל B12 יהיה רק בתוסף. בכלל, כשהיא כותבת שם על קורנפלקס, שם אין תוספים ? ולגבי המשפט הלפני אחרון שלי בתגובה הקודמת. ברזל שמסתובב לו בדם מקושר להתקפי לב, תבדקי. ברזל מהחי מסתובב לו בדם כי המאגרים שלנו בנויים מהצומח. לכן ברזל מהחי שצורתו הכימית כבר מוכנה לכניסה לתאים נחשב לכזה ש"טוב" יותר כי הוא נספג מהר יותר, אבל זה לא נכון, הוא רע, נחשב לגורם להתקפי לב. http://www.ayahod.com/?page=Data/Maamarim/Anemia.htm

די נו

די כבר זה שאתה לא אוכל ביצים בגלל העינוי של תרנגולת סוללה מקובל עלי יחד עם זאת איפה שאני גרה לתרנגולות יש חיים יותר טובים משלך. הן אוכלות אוכל אורגני וחי נפשי אם הן לא מטילות ביצים על ימין ועל שמאל שלא יוצאות מהן אפרוחים כי הביצים לא מופרות וגם לא יופרו. אז מה עושים? מחכים עד שהביצה תהיה עם ריקבון וזורקים לפח או שאוכלים את הביצה? אז לא צריך למהר ולקפוץ ולדבר על ביצי סוללות ככלל. אפשר גם אחרת. אומנם אני מסכימה בישראל לא הפנימו שאפשר אחרת אך לא בכל מקום זה ככה. ובתור מי שגדלה ליד חוות אני יכולה להגיד לך שבוודאות זה לא כמו שאתם מתארים את זה כאן.

אישעם

New member
אז למה את לא חיה חיים טובים כאלה ?

את בטח רוצה שכולם יבואו לקחת ממך כי אלה חיים טובים כשלוקחים ממך. והן מטילות ביצים על ימין ועל שמאל כי הן כבר מעוותות, מושבחות גנטית, ואת בעד זה. את בעד התיחסות ליצור חי כלמכונה, קראת לזה חיים טובים, את מרשה למישהו להתחיס אלייך כלמכונה ? מה שקורה כאן זה שהאלימות היא סטנדרט ואת לא מכירה משהו אחר אז את בעד זה בעצמך, בעד אלימות, ואת קוראת לזה חיים טובים. וכן, להשאיר את הביצים עד שירקבו, כי כשלוקחים אותם אז גורמים לתרנגולת ליצר חדשות וכך מקצרים לה את החיים וגורמים לה למות אחרי שנתיים במקום 20 כפי שהיה צריך להיות אם את ואחרים כמוך לא היו בעד כל האכזריות הזו. שאלות ?

gs1234

New member
הממ... ומה קורה לתרנגולת המאושרת אחרי שנתיים?

במקום לתת לתרנגולות לחיות עד גיל 10 או 12, בין גיל שנתיים לארבע מוציאים אותן להורג, כי הן כבר לא יכולות להטיל יותר ביצים (אחרי חיים קצרים של "הטלת ביצים על ימין ועל שמאל") וזה לא כלכלי לבעל הלול להמשיך לתת להן אוכל ולטפל במחלות שלהן. ואני מניח שבלול התרנגולות המאושרות איפה שאת גרה יש רק תרנגולות נקבות. כי התרנגולים הזכרים לא מטילים ביצים על ימין ועל שמאל, אז מלכתחילה הרגו אותם במדגרה, כשהם היו אפרוחים בני יומם. לא גדלתי כמוך ליד חווה, אבל אני יכול להגיד לך שבוודאות שזה בדיוק כמו שאני מתאר את זה כאן: הרג של אפרוחים תינוקים והרג של תרנגולות בוגרות, זהו מעגל החיים בלול. ביצים מעוררות אצלי הקשרים של מוות, ולכן אני נמנע מלצרוך אותן.

אתה טועה

ולכן אמרתי שאני מעידה רק לגבי איפה שאני חיה יש שם גם תרנגולים הלול הוא לא למטרת רווח או למטרה שיום אחד התרנגולת תישחט ותגיע לשולחן זה בשביל הילדים כי הם אוהבים אפרוחים ואוהבים את התרנגולות ונהנים לשחק איתן ולהאכיל אותן. ה כנסות ללול רק כשקר להן או שבא להן לישון רוב הזמן הן בחצר. הן חיות בממוצע 10 שנים משהו כזה. אני רק אומרת שלא כל מה שרואים במקום אחד נכון לגבי מקום אחר. ולא תמיד צריך לצעוק ולהנגח ולהעליב ולדבר באילמות. מי שמצד אחד מגן על בעלי החיים אך מצד שני אלים מילולית או פיזית כלפי בני אדם גרוע בעיני כמו מי שמתעלל בעגל חלב. אני אגב עניתי לך ולא לשני שכתב כי הוא כתב מתוך נקודת הנחה של יודע כל ואילו אצלך לא יש בלבול לגבי איפה שאני גרה ולכן אני מסבירה. אני אגב תמיד אומרת אם יש ספק תלך עם מה שאתה מרגיש ומאחר ואתה באמת לא יכול לבחור את הביצים שאתה אוכל כי אני מניחה שאתה קונה בסופר - אל תאכל כי יש משהו במה שאתה אומר בגלל צורת הגידול של התרנגולות בארץ. לגבי איפה שאני גרה וספיצפית לגבי החווה הזו שאני מכירה אישית - אין לי ספק לגבי התרנגולות. והן מטילות בלי שאף אחד יבקש ותאמין לי שבעלת הלול לא מתה על זה שיש לה ביצים כי אין לה מה לעשות איתם.

אישעם

New member
אם את מעידה רק על איפה שאת גרה, אז

מה הקשר בין דברייך למציאות של 99.99% מהעולם ? "ואם תהיו על אי בודד, לא תאכלו בשר ?" זה מה שאת מתארת כאן, מקרים קיצוניים ביותר ואפילו אז, במצבים הכי טובים שתציגי עדיין היחס לבע"ח הוא כלמכונות, באפליה, גזענות וסוגנות. עדיין, גם אז פוגעים בתרנגולות כי אין שום מצב בעולם שבו תוכלי לקחת מהחי מבלי לפגוע בו. ולהזכירך,התרנגולות האלה לא הופיעו מהחללית, הן באו מלולים של עיוותים גנטים, לכן הן נותנות ביצה בכל יום. עוד להזכירך, כשלוקחים את הביצים אז התרנגולת מיצרת עוד ועוד במקום 2 מחזורי הטלה כמו שהיצור הביולוגי הזה מופיע בטבע. כך שלקחת ביצים זה לפגוע בה פיזית, לקצר לה את החיים, כי אם לא לוקחים היא תטיל פחות ופחות. אז לא להתבלבל בין ניצול בע"ח לבין להציל ולתת להם בית, לא להתבלבל, לא לבתלבלב, כי בסה"כ את מטעה כאן את הקוראים וקוראת לפגוע בבע"ח בכל מקרה ולא חשוב היכן זה יהיה, אפילו בחווה עליה סיפרת.

../images/Emo45.gif למשפט האחרון

ובייחוד בגלל זה גם הצמחונות/טבעונות בצרות..

אישעם

New member
אם כבר, הצמחונות והטבעונות בצרות כי לאנשים לא

אכפת מסבל בע"ח, כי אנשים מחנכים את הילדים שלהם לאלימות כלפי בע"ח כשהם נותנים להם פסטרמה. והפורום הזה הוא המפלט של אנשים שלא אכפת להם מהאכזריות כלפי בע"ח, כאן הם כותבים על הצמחונות. ולא סתם אני מגיב כך דווקא לך ולשירי.

מאה אחוז וכתבה שטחית וגרועה

ועוד היא רופאה שרובם לא מבינים בתזונה כלום. גם לא כל התזונאים/הנטורופתים וכדומה,לא כולם מבינים באמת,הרוב מדקלמים כרובוטים את מה שלמדו מאילו שטועים בעצמם וערימת הטעויות הולכת וגודלת של אילו באילו ויעבירו לאחרים וחוזר חלילה. המאמר הזה כל גיבוב שטויות. מענין שלא מזהירים על הסכנה הבריאותית של אכילת בשר וחלב.....

1Reebok

New member
אם לא על תזונאים, רופאים ונטורופתים,

אז על מי אני כן אמור לסמוך? למי אני כן אמור להאמין?

אתה לא מבין מה אני כותב

כמו שלא כל וטרינר למשל הוא וטרינר ברמה של ידע אמיתי,ככה לא כל נטורופת/תזונאי הוא אותו דבר,עובדה שיש נטורופתים שאוכלים מהחי וזה דבר גרוע בפני עצמו. נטורופתיה זהו ריפוי טבעי כאשר הגוף הוא המרפא העיקרי,אין שום קסמים בעולם ולא "תרופות"(רעלים יותר נכון) שמרפאים,היחיד שמרפא הוא הגוף ולו יכולת עצומה לכך אם ובתנאי וכאשר תתן לגוף את התנאים הטובים ביותר כהתאמתו,לתזונה צמחית נטו,תהיה רגוע,עושה ספורט בהתאמה,לא מעשן ולא שותה אלכוהול ועוד כל מיני רעלים למיניהם וכמובן לא כל הצומח תמים הוא יש רבים בצומח שאינם מתאימים לאדם וגורמים לו לנזק. באופן כללי מזון טוב עבורינו הוא מזון שמכיל רק טוב,אם המזון יכיל רק רע או רק טוב אז בשני המצבים האחרונים יהיו מחלות ואף מוות,בהיעדר ברירה נניח ומזון צמחי מכיל יתרונות וחסרונות למשל,אם החסרונות מאוד גדולים ועולים על היתרונות הרי שיש להימנע ממזון שכזה. מזון בריא הוא המזון שקיים בצורתו הטבעית. אם אתה רוצה לדעת עוד הרבה קרא באתר הבא: http://brieut.goop.co.il/Web/ כמובן יש עוד אתרים שכדאי לקרוא בהם אם תרצה בכך.

תזונה צמחית נטו כהזנה וכריפוי

והכי חשוב רפואה מונעת היא הרפואה האמיתית. כמו שאמר הרמבם: מנע את המחלה מלכתחילה,הקדם תרופה למכה,כלומר אם תימנע מדלק מקולקל והגוף יוזן בחומרים טובים ולא ברעלים הרי שהסיכוי למחלות קטן מאוד. כמובן בשני דברים אינניו שולטים כרגע: גנטיקה(למרות שהיא לא דבר מרכזי אלא התזונה היא הדבר המרכזי ביותר אבל לא רק בתזונה תלויה הבריאות יש עוד רבדים נוספים לכך,כמו ספורט רגיעה מנוחה,נשימה נכונה והימנעות מרעלים מזיקים). סביבה שהאדם הרס והורס ועכשיו אנחנו לצערינו נושמים אויר רעיל ואין ספק שזה יכול להזיק לנו,התיעוש שח היום גומר את העולם ומהר מאוד. מה שלא מובן הוא הדבר הבא: התזונה היחדה המתטימה לאדם והבריאה היא התזונה הצמחית נטו ללא תוצרים מהחי. לא מזהירים מסכנה בריאותית לחלב הגרוע מכולם ומוצריו ובמיוחד הגבינות העבות והקשות,לא מזהירים מפני אכילת מוות ופגרים וכן הלאה. ניתן לומר כך: כל התזונות גרועות וגורמות למחלות מלבד התזונה הצמחית נטו ובתנאי שהיא נעשית נכון,מה הכוונה נעשית נכון? הכונה שבטח לא תוכל צ'יפב עם אורז או רק ג'אנק פוד. אם ניקח למשל צמחונים אמיתיים(טבעונים) שהיו חולים זה רק בגלל שהם לא היו אחראים על תזונתם,ייתכן מאוד שגם עישנו ותו אלכוהול הרוב עושים,כלומר האשמה היא על בעל האחראי על תזונתו ובטח לא על התזונה הבריאה ביותר והיחידה בשבילו. אין ולו מקרה אחד על אדם צמחוני אמיתי(טבעוני) שאכל נכון ומגוון ובריא ובעיקר תזונה טריה והוא נמצא חולה,אין דבר כזה. עכשיו לאילו שממילא האינטרס בצד השני והם לא מבינם דבר וחצי בתזונה ועל מכלול בעיות הבריאות בכלל שאינם רק בגלל תזונה,אז הם נניח רואים אחד צמחוני אמיתי חולה בגלל שהוא אשם בכך והם כמובן לא יודעים זאת,אז הם נוח להם להכליל לפתע על כל הצמחונים האמיתיים,נרי לא בדקו בכלל מדוע הוא חולה,מה אכל,מה היה אורח חייו עד לפרטי הפרטים שבהם,מי שכן יעשה כך ימצא את התשובה בבירור רב.

1Reebok

New member
השאלה נשארה בעינה,

אם אתם לא סומכים על רופאים, ולא על נטורופתים, על מי אתם כן סומכים? על עצמכם? מאיפה הידע שרכשתם? לימדתם את עצמכם את השיטות האלו, על-ידי ניסוי וטעייה? תראה, אני חי לפי האמונה ש"גם על שעון מקולקל שווה להסתכל, כי הוא מדייק פעמיים ביום". זה שאדם לא רופא, לא אומר שאני לא אאמין לדברים שהוא אומר. אני קורא כל מה שאתה כותב, בידיעה שגם אם אתה לא איש מקצוע, זה לא אומר שאתה טועה. אבל אני גם חושב על מה שאני קורא. אם אתה אומר שטבעוניים לא חולים אף-פעם, אז כבר נהיה לי קשה לקבל את הטענות שלך. גוף האדם נהדר, אבל הוא לא הרמטי, ולא יהיה. אחרי שאמרת משפט כל-כך חד משמעי, כל-כך בלתי מתפשר, קשה לי לקחת ברצינות את שאר הדברים שכתבת - גם אם הם נכונים לחלוטין. ובגלל זה אני שואל אותך, בלי שום שמץ של ציניות, בלי זלזול, אני באמת רוצה לדעת - מאיפה הידע שרכשת? אתה מדבר בכזה ביטחון עצמי, ומפגין הרבה מאוד ידע. הייתי רוצה לדעת מאיפה הוא הגיע, כי אני יוצא מנקודת הנחה שרופאים ונטורופתים, שעוסקים במקצוע הזה כל חייהם, בין היתר יצא להם גם לקרוא ולהתעניין במקורות שגם אתה, אדם שהוא (ככל הנראה) לא רופא או נטורופת, למד מהם. ובעיקר הסטטיסטיקה התמוהה הזו, שמעולם לא היה טבעוני טהור ומוחלט שחלה במחלה כלשהי.

למעלה