איך להיות מרצה?

איך להיות מרצה?

שלום רב.
אני צריך עזרה וסדר בבלגאן.
אני מתכוון להיכנס לתחום הלימודים בקרוב והמטרה הנעלה שלי ברמת העיקרון היא להגיע לתפקיד מרצה בתחום מסוים במוסד להשכלה גבוה.
אני יודע שהמטרה היא די גדולה ורצינית... ושהדרך ארוכה אך אין דבר העומד בפני הרצון...
על מנת שאהיה זכאי לתעודת בגרות עלי להשלים בגרות במתמטיקה, אך על מנת שאהיה לי תעודת בגרות מלאה וממוצע טוב/גבוה עלי לשפר את רוב המקצועות.
איני יודע בדיוק איזה מקצועות עלי לשפר ומה הממוצע הדרוש על מנת להיכנס ללימודים אקדמאיים לתואר ראשון.בנוסף איני יודע אם אני צריך לעבור פסיכומטרי ובאיזה ציון? אשמח להתעדכן עם יש מכללות/אוניברסיטאות שאינם דורשים פסיכומטרי.
חשבתי על לימודי הוראה (יותר הוראת מבוגרים ולא ילדים) על מנת שזה יעזור לי בהשגת מהטרה - להיות מרצה.האם זה נכון?
אני יודע שיש כמה סוגי הוראה אך כרגע איני יודע לאיזה תחום בדיוק עלי לבחור.
האם ישנה דרך אחרת או מקצוע אחר שיכול לעזור לי על מנת להיות מרצה? האם אפשר ללמוד תחום/מקצוע מסוים (למשל פסיכולוגיה,משפטים,הוראה לגיל הרך וכדומה) להוציא במקצוע הזה תואר ראשון ומשם להתפתח להיות מרצה?אם כן מה הלאה?מה קורה אחרי התואר הראשון?
אשמח מאוד אם בכלל תגדירו לי מה הם השלבים על מנת להיות מרצה מההתחלה (השלמת בגרויות,פסיכומטרי וציון ממוצע שלהם) ועד לשלבים מתקדמים יותר (תואר שני,שלישי וכדומה).ובכלל איך אותם מרצים באוניברסיטאות/מכללות הגיעו למה שהם כיום.
יש לי הרבה דרך אני יודע אך תמיד לימדו אותי שאין דבר העומד בפני הרצון.
תודה מקרב לב.

איך להגיע להיות מרצה?

לא בדיוק ציינת במה אתה רוצה להרצות- באיזה תחום. יש מרצים שהם באוניברסיטה ובמכללות שסיימו מסלול אקדמאי שכלל תואר ראשון, שני ושלישי ולאחר מכן פוסט דוקטורט (אחד מהתארים האחרונים רצוי
מאוד שיהיה בחו"ל) ותוך כדי מחקר הם עוסקים גם בהוראה ומרצים.

ישנם מרצים אחרים, מקצועיים- כאלו שמרצים בתחומי עסקים, מקצועות טכניים מסוימים ועוד ועוד.

לא בדיוק יודע....

האמת היא שאני לא בדיוק יודע איזה תחום ללמוד.מה שכן מושך אותי כל העניין של מדעי החברה,תקשורת,פסיכולוגיה וכדומה.
האם אני חייב ללכת על אחד המקצועות האלה למשל לעשות בו תואר ראשון?ואז להמשיך תואר שני ושלישי? ומה עם הוראה וחינוך?צריך גם? זה עוזר?נחוץ?
האם אפשר להיות מרצה בעניין חינוך והוראה?

תשובה

כמובן, אתה יכול להיות מרצה בכל תחום לימוד וחוג שקיים. שים לב שהתחרות לא פשוטה על מנת להגיע לכך.

בחירת כיוון

שלום רב,

על מנת להצליח בתחום מסוים בשלב הראשון יש לזהות איזה תחום הכי פוטנציאלי להצלחה. לרוב זהו תחום שאתה שגם מעניין אותך ואתה גם טוב בו.

אחרי שמוצאים כיוון ומוציאים אותו לפועל ניתן בהמשך כמובך להגיע למשרות בכירות יותר כמו מרצה.

למעלה