איך להיות גננת בבית

ProudMommyOfTwo

New member
איך להיות גננת בבית

שלום, אני גרה בחו"ל ולא שולחת את שני בני (3, 1.5 ) לגן. הייתי רוצה לדעת מה הגדול שלי אמור לדעת ולעשות. מאבחנת אמרה לי שהוא ברמה גבוהה מבני גילו וא"כ, על מה אפשר לעבוד איתו ואיזה מיומנות מוטוריקות הוא אמור להשיג בגיל הזה בתודה מראש

לאימא הגאה, בקצרה...

יש שני סוגים של מיומנויות מוטוריות: 1. מוטוריקה עדינה, כאשר הכוונה היא לדברים שעושים בעיקר עם האצבעות: ציור, צבבעי ידיים, מיון אביזרים קטנים (כמו זרעים של שעועית, אפונה וכדומה) עבודה בחימר או פלסטלינה וכדומה, השחלת חרוזים (מפתח גם קואורדינציה של יד ועין) 2. מוטוריקה גסה, שזה מה שנראה מהצד כמו התעמלות או ג´מבורי: גלגול, קפיצות, ריצה, משחקי כדור... אפילו קצת אירובי לא יזיק.. דרך התנועה אנחנו גם מפתחים את ההתמצאות במרחב. (קדימה, אחורה..) בכל מקרה, מוטוריקה זה לא הכול. ילד בן 3 חייב לפתח כישורים חברתיים ורגשיים של הסתגלות לסביבה. גם אם את לא שולחת אותו לגן, מומלץ להפגיש אותו עם בני גילובאיזושהיא צורה אחרת. (אם יש לך אפשרות להזמין אפילו את הילד של השכנה. ואם יש בעיה של שפה - לא לדאוג! לילדים יש כישרון מיוחד לתקשר אחד עם השני) בהצלחה!

טלגל

New member
אמא אני אוסיף לאבודה וכך אכתוב:

חוץ ממוטוריקה עדינה וגסה, הילד צריך כישורי שפה. ז"א לחבר משפטים ברורים, לדעת לספר סיפור במשפטים קצרים, לענות על שאלות, להבין ולבצע מטלות שונות. כמו-כן הילד צריך לדעת לשחק במשחקי שולחן: הרכבות למיניהן, משחקי זיכרון, דומינו, "למי יש" וכו´ מבחינתי הכי חשוב שמבחינה רגשית הוא יהיה בשל. ז"א לדעת לשחק בעצמו, לקבל סמכות והוראות, להתמודד עם קשיים של יום יום. לדעת לבטא את רגשותיו וצרכיו וכו´ אין לי ספק שאם הוא מפותח יש לו את שאר המיומנויות אבל להקפיד לראות שהוא גם בשל נפשית. תהני לך

למעלה