איך להיות ברמן טוב?

siete

New member
אז היא התחילה את השירשור על הטיפים

מעניין.... האם זו... קנוניה?? סתם סתם. דרך אגב, אני מסכימה, הלקוח ממש לא תמיד צודק, אבל אני בעד הכלל "הברמן לא מגעיל". אם מישהו מבקש לימונדה, אני מניחה שאתה לא מעיף אותו מהבר אלא אומר לו בנימוס שזה לא אפשרי.
(נ.ב. אני מקווה שאצלכם לפחות מרשים כוסות מים למי ששותה אלכוהול על הבר...)

thenewone

New member
לא דיברתי על כאלה דברים

ברור שזה לא מקובל ולא רצוי, וגם במקרה כזה, צריך להסביר את זה ללקוח ולא להתנשא מעליו. ההרגשה שאני ברמן אז אני עושה מה שבא לי, אני אלוהים, אני המקור בלי שום קשר לציפור וכו', לא ממש נראית לי. תעשה הכל בנימוס, גם אם בנאדם עולה לך על העצבים, אני אכבד אותך יותר ונראה לי שלא רק אני.

גיא, אחלה כתבה. ../images/Emo45.gif

אני לא מבין מה אתם רוצים ממנו חברים, אבל לכל אחד מותר שתהיה לו דעה
לדעתי דווקא הוא כתב דברים נכונים, בצורה יפה ואלגנטית (כמו תמיד). השורה בסוף היא בגדר גילוי נאות וזה הדבר הכי נכון בעולם לעשות, והלוואי שבכל מקום ברמנים היו מתנהגים עפ"י העצות האלה.

siete

New member
נכונים אולי, אבל חצי אמת

מותר שתהיה דעה, מותר גם לא להסכים?? תודה. אני גם לא אובייקטיבית בנושא (no shit), אבל אני מודה בהכנעה שישנם יתרונות בקורסים, זה יהיה מטומטם מצידי להתעלם מהם! אם מישהו היה שואל אותי לדעתי, ישנם מקרים בהם הייתי מפנה אותו, השם ירחם, לקורס. יש יתרונות משמעותיים ללמידה עצמית - ו... הפתעה, זה לא רק הכסף, זה הרבה הרבה מעבר לזה. הכתבה מתעלמת מכל אלה, ולא רק זה, לדעתי הדברים שהוא כתב על חסרונות הלמידה העצמית הם ברובם לא נכונים. ואם בקורסים עסקינן, אולי צריך היה להעלות את עניין התרגול עם אלכוהול בלבד מול מים צבועים. רבים מתחבטים בבעיה זו בבחירת קורס... כמו גם איזה מלה או שניים על Flairing.

Orrza

New member
אלישבע ממי, אל כעס

אין דבר כזה "כתבה אובייקטיבית". כל כתבה נכתבת מסיבה מסויימת, וע"י אדם מסויים שאם לא היה לו מה להגיד לא היה כותב כלום, ולכן הן תמיד מכוונות למשהו. לכן אין שום סיבה לכעוס על כך שהבחור כתב את דעותיו, כולנו עושים את זה פה בפורום מדי יום. אלישבע, את צודקת בהחלט. קורס זה לא דבר הכרחי וניתן ללמוד המון על עולם האלכוהול גם באופן עצמאי אבל אסור לשכוח את הייתרון הרציני ביותר שבקורסים, על זה לא כתבו כמעט: זמן. אם מישהו רוצה לדעת "הכל" באופן מסודר ובזמן קצוב קורס זה פתרון יפה. הידע שלך בתחום האלכוהול הוא נרחב ומעורר כבוד (לרוב), אבל מעטים האנשים (ובעיקר בארץ) שידעו כמוך בלי להשקיע זמן רב בלימוד עצמי... דרושה אהבה מיוחדת לעולם האלכוהול כדי להשקיע כל כך הרבה מעצמך בלימוד, אהבה כזו שאצלי, הגיעה רק במהלך הקורס. עם ההבנה. ועוד דבר, כותרת הכתבה היתה משהו כמו "איך להיות ברמן טוב" ולא "בתי ספר למוזגות" ולכן מיותר לדבר על המים מול האלכוהול בשיעורים (למרות שזה נושא שצריך להסביר) ופליירינג, שממש לא מוסיף או גורע מאיכות הברמן. אהבה, אור.

siete

New member
אור מותק, כפרה עליך חמודי... ../images/Emo57.gif

אוקיי, יש הבדל בין הבעת דיעה וכתבה שהיא בפרוש מגמתית. היתרון היחיד, אבל היחיד שראיתי בקורס הוא עניין הזמן. ובאמת מי שלא אוהב אלכוהול סתם יסבול אם הוא ילמד לבד! מעטים הם האנשים החרשנים-אובססיבים המסוגלים ללמוד חומר שמשעמם אותם. אני לא מסוגלת לזה כלל. אבל עכשיו גילית לי עוד יתרון, מדריך טוב יוכל להנחיל לתלמידיו אהבה לאלכוהול. אבל שוב, אנשים ללא אהבה לאלכוהול - ישר הייתי שולחת אותם לקורס - ללא דיבורים מיותרים! אתה מסכים איתי שחלק קטנטן מאלה שקוראים את הכתבות של גיסר יש להם איזשהו עניין באלכוהול?

Orrza

New member
איך אפשר שלא... בטח שאני מסכים...

ממי, מותק, כפרה, עיוני. טפו טפו טפו...

תגידו, מה קרה לכם?

מזה האגרסיביות הזאת? מישהו אמר שאסור שתהיה תדע, מישהו אמר שאסור לא להסכים? יש מרחק גדול בין אי הסכמה לבין דרך התגובות שלכם. אני גם לא רואה טעם בלעודד אנשים ללמוד את המקצוע הזה לבד. לא כי זה פסול, אלא כי לדעתי יש יותר יתרונות בללכת לקורס. הכתבה אינה מחקר אוניברסיטאי, סה"כ כתבה, והוא הציג בה את היתרונות של הקורסים. הוא אולי לא ציין את כל הדברים שבעינייך חשובים, אבל הוא בהחלט נגע ברוב הנקודות החשובות. מצטער, אבל אני לא פגשתי ברמן/ית שלמד הכל לבד ויודע יותר מברמן שהתחיל/עבר באיזשהו קורס (אפילו קורס יין/מזיגה וכד'). הוא ציין -- *לא לבחור קורס על פי כמות השתייה בו*, וזה נכון לחלוטין, וזה מספיק בעניין השתייה/מי צבועים -- אין צורך להכנס לכל דבר קטן, הוא לא עשה פה סקירה על בתי ספר לברמנים. מי שיתעניין בזה ישמע על זה גם ככה, וביננו, זה ממש ממש ממש ממש ממש לא משנה *שום דבר* בקורס. שום דבר, נקודה. מילה או שניים על פליירינג? לא, אין צורך. למה? כי פליירינג זה אקסטרה, זה תוספת, זה דבר שאפשר ללמוד אחרי שיודעים/מבינים את העבודה עצמה. זה משחק, וזה מתאים במקומות ספציפיים בלבד ולא ברוב מקומות העבודה. אולי בעצם היה צריך להוסיף "תוותרו על פליירינג בתור התחלה", אבל זה באמת לא קשור לכתבה.

bar wine

New member
מה הקשר לגילוי נאות ?../images/Emo4.gif

מה הוא ממליץ על מניה בבורסה ? מה שהוא כתב לגבי טיפוסי בארמנים , סבבה . אם הנ"ל היה כותב בשורה התחתונה " המחבר משמש כמדריך בכיר בבית ספר לברמנים " סבבה גם. ( יעני גילוי נאות , למרות שזה לא קשור ) כל אחד שהיה רוצה היה יכול להתעניין איפה הוא מדריך , בזמנו החופשי.

אני לא חושב שזה פרסומת.

אמנם הוא לא כתב בדיוק את המלים שציינת, אבל זה ברור ביותר שזאת הכוונה ולא יותר מזה. עשיתם פיל מעכבר.

hermis1

New member
../images/Emo26.gifזה בדיוק הקשר

גילוי נאות משמע שלא תדרש לברר בזמנך החופשי, אלא תקבל את כל המידע הרלוונטי להערכת המצב. יש משפט האומר שמי שלא יודע ליצור, מבקר. יש כאן כתבה עיניינית (מה לעשות ובעיני רבים הקשר בין ברמן וקורס ברמנים הוא הדוק) כך שהכותב הציג את הנושא בצורה קונקרטית ובהירה. אם הכותב היה טוען שברמן טוב מכין 90% מהקוקטיילים על בסיס ארק זחלוואי, או אז היה יסוד לטענה כי הכותב הינו כותב מטעם.

rustynail

New member
דעות שונות...אז דעתי בנושא

אני עברתי קורס בברטנדר: מאוד נהנתי המלצתי לחברים חשוב לציין שלא עשיתי את הקורס למען עבודה אלא כתחביב ומספר חודשים מאוחר יותר משיקולי ממון נאלצתי לעבוד בתחביב השתלם מכל הבחינות כולל מצב הרוח בעבודה שאוהבים! כעת אני לא ממליץ על הקורס לכל אחד לא תמיד אנשים אוהבים ללמוד לא כולם צריכים קורס המתלמדים שלי באים עם בסיס לא תמיד מקורס ולמען העבודה על הבר הם לא חייבים לדעת הכל על כול וויסקי,טקילה ג'ין ורום הדרכה בסיסית מספיקה למען עבודה ולימוד עם הזמן! מי שמעוניין בהכול ובהרחבות אין כמו קורס... אגב משרד העבודה והרווחה מעביר קורסים ב200 שח מטעם בית ספר מנהטן לא יקר שווה ומוצלח לדעתי!

LaDjA

New member
הקורס של משרד העבודה.

איפה אפשר לקבל פרטים נוספים על הקורס של משרד העבודה והרווחה?

rustynail

New member
במשרד העבודה והרווחה\ביטוח לאומי

\לשכת עבודה? רצוי להיות מובטל?!?!

למעלה