איך להחזיק אותם ביחד ?

Naruto007

New member
איזה עידוד זה לroll playing?

תחשוב על זה מבחינת שחקן: אתה רבת עם עוד כמה שחקנים ואתה רוצה לעזוב, אז השה"ם אומר "טוב, אתם רוצים להפרד? אז תכינו דמויות חדשות, באלה אתם לא משחקים." ומה אם הדמויות היו דמויות מושקעות ובוזבזו עליהן כמה שבועות? איזה ביאוס זה לשחקנים? אחרי כזה מקרה הם יזהרו שלא לריב אפילו אם זה נוגד את האישיות והאופי שלהם.

DDN

New member
אבל

כשהמשחק הוא קבוצתי לפעמים צריך לשים את המשחק דמות העמוק בצד. איזה כיף זה למשחק כשכל הזמן הדמויות רבות והעלילה לא מתקדמת? אם אתה יכול להמשיך לשחק את זה כדי שהדמויות ישלימו - מה טוב ועדיף. אם לא - חבל על הזמן של כולם.

רמץ

New member
באמת חבל

אבל מה שוות הדמויות המושקעות אם אי אפשר לשחק איתן? אם מדובר בויכוחים על רקע דילמות עלילתיות שיפתרו עד סוף ההרפתקה, ניחא. אבל אם מדובר בתפיסת עולם שונה עד כדי כך שהדמויות לא מעוניינות להשאר זו בחברת זו, אז המשחק יאלץ להפסק. - אלא אם לשה"מ אין בעיה להשקיע פי 4 מזמנו ולהנחות כל דמות בנפרד ולשחקנים אין בעיה עם משחק נחות שכזה. אלו המגבלות. על חבורת שחקנים לשחק חבורת הרפתקנים. אני יודע שזה עלול לזעזע כמה אנשים אבל לא כל דמות מתאימה למשחק תפקידים ואפילו אם היא כן, יש לוודא שהיא מתאימה לשאר הדמויות.

Naruto007

New member
אני בהחלט מסכים

שכשהדמויות לא מסתדרות זה ידרוש הרבה עבודה בכל מקרה, אבל אני מאמין שכל מקרה לגופו: יש מקרים שאתה צודק ויש מקרים שההצעה שלך לא תתאים. זה מאוד משתנה בין קבוצה לקבוצה. זו דעתי, ואני בהחלט מסכים שזה טרחה גדולה.

Nihau

New member
השיטה שלי- וסנדרין תעיד על יעילותה

קבוצה שהתחילה מדרגה ראשונה בעולם שאינו מוכר לשחקנים. נקודת ההתחלה היא שכולם חברי ילדות, במקרה הכי קיצוני הם חברים שגרים באותו הכפר כבר כמה שנים גם אם לא מכירים משלב הילדות המוקדם. בנוסף מתחילת המשחק נתתי דגש על היעילות והחשיבות של הפעולה המשותפת. דוגמא: רכיבה אל עיר הבירה הפכה לפעילות חברתית מגבשת כיוון שלא כל הדמויות ידעו לרכב על סוסים והדמויות האחרות עבדו איתם בשיתוף פעולה ללמד אותם את אומנות הרכיבה מספיק כדי להצליח לרכב. כך גם על הרבה מאוד תחומים בחיים, מנגינה בחליל ועד לכידת מזון ובישולו בתנאי שטח. כמובן שזה מאוד עוזר אם כל חברי הקבוצה (שחקנים) מעוניינים לשחק ביחד ולא לנסות לגנוב את אור הזרקורים אחד לשני. לכולם מגיעה תשומת לב יחסית שווה, עם תשומת לב לציפיות של השחקנים מהמשחק. בעיקרון ככל שמשתלם לדמויות לעבוד יחד וככל שנדרש מהם, אפילו מלאכותית בתחילה, לבצע שיחות בין הדמויות כאשר יש זמן ומקום לשיחות כאלה כך עם הזמן מתפתחים הקשרים שהיו אמורים להיות שם מתוקף נקודת ההתחלה וזה מתבטא במשחק לטובה.

סנדרין

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo142.gif

...כן, זה עובד. ההתחלה קצת מאולצת לפעמים אבל אז מתחיל להיות כיף.

Naruto007

New member
אתה מדבר על

לאלץ אותם ללמוד אחד מהשני. אבל מה אם יש דרואיד ובארברי? הדרואיד לא יתן לבארברי לצוד חיות, אבל הבארברי לא יסכים לאכול "עצים" אלא "אוכל לבני אדם ולא לארנבות". גמד לעולם לא היה מסכים שילמד אותו האלף איך לעלות על סוס, או ברוב המקרים לעלות על סוס. הנוכל רוצה להופיע בריקודים, אבל הזמר הנודד בחבורה רוצה לשיר, והם רבים על התפקיד. כל המקרים האלה יכולים לקרות, ואז הרעיון שלך ושל סנדרין אינו תקף.

Nihau

New member
אוסף מרשים של סטריאוטיפים מיותרים

דרואיד מבין את מעגל החיים וכמו שלא תראה דרואיד עוצר זאב מלטרוף ארנבת כך לא יאה לדרואיד לעצור ברברי מלאכול בשר. הדרואיד שומר לעצמו אמונים בבחרו לאכול רק צמחים, למרות שלדעתי זה לא פחות מוסרי- הרי דרואיד יכול לדבר עם העצים והצמחים אותם הוא אוכל. הדרואיד לא יעזור לברברי לצוד ע"י קריאה לאייל במטרה לתת לברברי צייד קל אבל בין זה לבין למנוע מנו לאכול בשר המחק הוא גדול. הברברי גם לא יסכים לבזות את הצייד ע"י תפישתו בצורה הלא אצילית הזו. אולי הדרואיד יתנגד לפרישת מלכודות כיוון שאילו גורמות הרבה סבל לחיה הנלכדת לפני שהציד מגיע אליהן. גמד לא חייב לשנוא אלפים מתוקף ההגדרה. זו סתם תפישה גזענית שלך. הנוכל והזמר הנודד יכולים לתאם ביניהם הופעה משולבת של מוסיקה עם ריקודים וכך להרוויח יותר כסף ממה שכל אחד מהם היה עושה בניפרד- סינרגיה. הרעיון שלי תקף, תרחיב את האופקים שלך ותחשוב חיובי ותראה איך זה עובד.

Naruto007

New member
לרוב סטריאוטיפים

הם מסיבה מסויימת. אם יש סטריאוטיפ שגמד לא אוהב אלף ולהיפך, זה בגלל שזה לרוב נכון. אם כל הדמויות בקבוצה מיוחדות, אז הגמד יכול להסתדר עם האלף. דרואידים רבים אוכלים רק חלקים מצמחים שיגדלו אח"כ, לרוב צמחים שכבר לא חיים. שום ברבארי (רגיל, לפי הסטריאוטיפ) לא יתעניין במה שהדרואיד מרגיש, ולכן הוא יזרוק את המעיים לכל עבר, יטרוף בגסות רוח את הלב ויקרע מתוך הגוף המת את הוורידים. שום דרואיד לא יסכים לכזו התעללות. לא כל הזמרים הנודדים הם אנשים חברותיים שמוכנים להשתתף בהופעה עם אחרים (גם לא רובם). נוכלים ינסו לגנוב את הכסף של השני, ותוך כמה הופעות תהיה מריבה יותר גדולה אם הזמר יגלה את זה. שמתי לב שהרבה אנשים מתייחסים אל סטריאוטיפים כלא נכונים-אבל חוץ מכמה יוצאי דופן, הסטריאוטיפ נכון.

DDN

New member
הסטריאוטיפ

הוא מה שאבי הפנטזיה המודרנית, כלומר טולקין קבע. זה לא אומר שאתה חייב לשחק ככה. זה שזו הסטיגמה זה לא אומר שככה זה הנכון. אצלי לדוגמא בעולמות שאני מריץ האורקים הם דווקא חכמים סטייל וורקראפט ולא עדר כמו של טולקין. חוץ מזה ש"טולקין אמר" אין לאלפים ולגמדים סיבה לשנוא אחד את השני.

Naruto007

New member
אני לא אומר שחייבים

לעשות משהו, אבל אם הוא משחק לפי הספר הרגיל, לרוב, ואני חוזר, לרוב האלפים לא מסתדרים עם הגמדים. אין שום חוקים ושום קביעות, אבל מה לעשות שלרוב ככה זה בעולם. לשחק באורקים סטייל וורקראפט זה נחמד, אני אשמח לדון איתך בנוגע להיסטוריה. אני מכיר את כל ההיסטוריה של העולם בוורקראפט. בני האדם גידלו את ת'ראל למשל ^^ בחזרה לנושא, אני חושב שאפשר להפסיק את הדיון בנוגע לסטיגמות. בוא נסכם שלא חייבים ללכת לפי הרוב, אבל אם העולם לא שונה מהעולם "הרגיל" שמוצע בספרים, אז רוב הדמויות יהיו כאלה. רק דמויות מיוחדות יהיו שונות בנושא.

Nihau

New member
סטריאוטיפ הוא תמיד "לרוב"

אבל תבין שזה נכון רק לעולמות בהם הגדרת שהסטריאוטיפ הזה קיים בהם. בכל עולם בו תגדיר שהיחס בין הגזעים התבוניים השונים הוא אחר היחס יהיה אחר והסטריאוטיפים יהיו אחרים. זה עניין של הגדרת עולם ואתה לא חייב ללכת בצעדיהם של סופרים אחרים רק כי ככה הוליווד משווקת את זה או ככה רומח הדרקון וממלכות נשכחות הכניס לך לראש. בבסיסו של דבר אין כל סיבה לעויינות בין אלפים לגמדים, אין כל סיבה לחילוקי דיעות בין דרואידים לברברים על תיאולוגיה ופילוסופיה ואין כל סיבה לשני סוגי מופיעים לא לחבר את האומנות שלהם למשהו טוב יותר ומרוויח יותר.

Naruto007

New member
אני מסכים איתך

בעניין הסטריאוטיפים, אבל בגלל שהעניין שונה רק בעולם שונה מהמוצע לרוב, אני מניח שזה הסטריאוטיפ המקובל. בכל מקרה, קשה לי לדמיין עולם בו כל הגזעים התבונתיים חיים בשלום, אחווה ואהבה (למרות שאין בעיה לעשות את זה). חילוקי דיעות בין אלפים וגמדים זה סטריאוטיפ בלבד (לכן הוא ישתנה בין עולם לעולם), אבל בין בארברי לדרואיד זה לא סטריאוטיפ-זה הגיון. לשחק בארברי חכם ומנומס די מוציא את ה"בארבריות" שבו, ולשחק דרואיד "בארברי" חסר כבוד לטבע לא בדיוק מתאים לדרואיד.

מירטל

New member
ויש עוד שיטה אחת.

אתה מפסיק לנסות ונותן להם לנסות לפרק את החבורה - תשים לב שלא תמיד חבורה שאוטוטו מתפרקת באמת תתפרק ברגע שתפסיק להתאמץ להחזיק אותה ביחד.

Soul Cake Duck

New member
פטאליזם מיותר

זה בד"כ עובד; השאלה היא אם השחקנים רוצים שהדמויות יישארו יחד, או לא. עד כדי כך פשוט. באשר לסטריאוטיפים - משחק שבו כ אחד נצמד לסטריאוטיפים קבועים מראש עד לרמה שלא מאפשרת לדמות להסתדר יחד נדון מראש לכישלון, וקשה לי לדמיין מצב שבו באמת מדובר במשחק תפקידים עמוק ורציני. אפילו אם מחליטים לאמץ סטריאוטיפים כנכונים באופן כללי, אנשים מסוימים - והרפתקנים, שמטבעם נוטים להיות שונים מסביבתם - עשויים להיות שונים מהסטריאוטיפ ואפילו האנטי-תזה שלו. הבעיה האמיתית מתרחשת כאשר כל השחקנים הם, באמת, שחקני תפקידים משקיעים במיוחד וכל אחד מהם בונה לעצמו דמות שהוא מאוד מאוד רוצה לשחק ומסוגל להתחבר אליה. במקרה כזה, קונפליקטים יכולים להיווצר, מה גם שלא כל דמות מתאימה למשחק קבוצתי. הפתרון: להעמיק את הדמויות עוד יותר, ולזכור שהרגש יכול לגבור על השכל - או להיפך. כן, לדמות יש הסתייגויות קשות מאופן התנהגותו של הברברי, אבל הקרבות האחרונים עוררו בה פחדים עמוקים - ופתאום היא חוששת להתרחק מהשפעתו המגוננת. הדמות חושבת שהקוסם הוא הפוץ הכי גדול בעולם, אבל איזושהי סקרנות חולנית מתעוררת בה והיא חייבת לדעת בדיוק מה הוא רוקם שם עם הספרים שלו. דמות של נווד שמתנגד לגמרי לכל הקבוצה ובמיוחד למנהיגה חמת-המזג מגלה שהדחייה שלו הפכה למשיכה - וכעת הוא מוכרח לשבות את המנהיגה בקסמיו ו"לכבוש" אותה. בבקשה. עומק, רגש, רקע למשחק דמות טוב, וסיבה להישאר עם החבורה לפחות לשם קירבה לדמות אחת אחרת. ו... אקשן!

Naruto007

New member
שיכנעת אותי

באמת יפים הרעיונות. תמיד שוכחים שלא כל מה שעובר לדמות בראש זה משהו מבוקר שבוחרים. הדמות לא תמיד בוחרת במי להתאהב או את מי לשנוא. היא לא בוחרת ממי לפחד או במי לזלזל. זה עוד משהו שהרבה שוכחים כשמשחקים דמויות "עמוקות".

למעלה