איך להגיד לאמא

OrdinaryDay

New member
איך להגיד לאמא../images/Emo4.gif

ובכן, אני לא יודעת אם זוכרםי אותי כאן, אך בכל זאת, הציג את עצמי שוב. אני שרה, בת 15. אז...יש לי בעיה...(אני שוב מקווה שזה המקום המתאים) לא כל כך רצינית, אך מציקה... אז כך: אני לומדת גיטרה, כבר כמה חודשיים...ואני רוצה להמשיך ללמוד, אך לא עם המורה שאני לומדעת איתו עכשיו. הבעיה היא, שאני לא יודעת איך להגיד זאת לאמא שלי בלי שהיא תבין לא נכון ותגיד ששוב אני מוותרת וחוזרת לדרכי הישות, של להפסיק הכל ולהתסגר בחדר. אני בחרתי ללמוד גיטרה מתוך בחירה שלי, בשביל עצמי. אבל בזמן האחרון היא דוחפת אותי יותר מיד, כאילו אני עושה את זה בשבילה! ואני יודעת שאם אני אגיד לה שאני רוצה ללכת ללמוד עם מישהו אחר היא לא תיהיה מרוצה. יום השיעור שלי מתקרב ואי צריכה כבר להסביר לה את המצב. אבל איך, אני אני אסביר לה שאני לא רוצה לפרוש, רק להחליף מורה. (מה שגם אנחנו גרים בעיר קטנה ואין כאן כל כך הרבה אפשרויות...) אני יודעת שזה נשמע די טיפשי...בכל זאת, זו אמא שלי, אני צריכה להרגיש שאני יכולה לספר לה הכל. אבל בשנים האחרונות אכזבתי אותה כל כך הרבה שכבר קשה לה להאמין שאני אומרת לה שאני רוצה ללמוד /לעשות משהו..

jessy19

New member
פתרון פשוט

תדברי איתה ותאמרי לה שאת לא רוצה ללמוד עם המורה לגיטרה הנוכחי/ת ותסבירי למה ותבהירי לאימך שאת רוצה להמשיך ללמוד- כנות היא הפיתרון הכי טוב שיש!

De-Panther

New member
תגידי לה שהמורה הזה כבר לא מקדם כמו

פעם ושעם מורה אחר לדעתך תצליחי ללמוד יותר דברים ככה זה ברוב המקרים כי מורה אחד יותר טוב בסגנון אחד ממורה אחר הוא יודע תרגילים שמורים אחרים לא יודעים וככה זה אצל כל מורה אין מישהו שיצליח ללמד אותך את כל הדברים שתאהבי כמו שתרצי אז פשוט תגידי לה שאת חושבת שאת נשארת במקום עם אותו אחד והגיע הזמן לעבור למורה אחר... זה לא שהתחתנת עם המורה... זה לא שאת מפסיקה ללמוד... ולא ממש קשור אבל בעצם כן קרוב שלי לומד גיטרה כבר מלא מלא שנים(אני כבר לא זוכר כמה
אבל מתקרב ל10) בקיצר בהתחלה הוא היה עם איזשהו מורה יבש כזה... אז הוא היה איתו איזה חצי שנה ובעיקר למד לבד אחרי כמה זמן הוא הבין שהוא נשאר במקום ורצה להמשיך ללמוד אבל הוא ראה שעם המורה הזה הוא לא יכול אז הוא הלך למורה אחר עד שגם המורה האחר נעשה יבש מידיי... וככה הוא החליף בין המורים מידיי פעם... עד שהוא כבר לא היה צריך יותר לדעתו מורים ופשוט הוא מתאמן עכשיו לגמרי לבד
כמובן שתמיד אפשר ללמוד משהו חדש ככה שאין סיבה שתשארי עם אותו מורה

De-Panther

New member
כתבתי את זה לפני שעה וחצי אבל בתפוז

עושים משהו ב3 בלילה ונזכרתי לשלוח את זה שוב פעם עכשיו
בלי קשר
למה תפוז צריכים עדכון גם ב3 בלילה וגם ב6 בבוקר?? לא מספיק רק 3 בלילה או רק 6 בבוקר??

nutmeg

New member
את שואלת

"איך להגיד לאמא" אבל מעלה את הטיעון שיש לך ולאמא איזה "רקע" של דברים שהיא מממנת לך (שיעורים, חוגים וכו') ואת לא מתמידה. את חוששת שעצם הבקשה שלך להחליף מורה כבר תאותת לאמא שאת שוב נכנסת לדפוס הוותרני הלא מתמיד שלך. אם זו הבעייה - את זה בדיוק את צריכה להגיד: "אמא, שלא תחשבי שמדובר בעוד ויתור שלי, בכלל לא. אני אוהבת גיטרה ומתכוונת להמשיך - אבל המורה הנוכחית היא...בלה בלה בלה, לכן אני רוצה להחליף... כי בלה"

shellyland

New member
אני מניחה שהשאלה הראשונה שלה

תהיה "למה?" ולא ממש הבנתי אם יש לך תשובה מוצקה לשאלה הזאת. קרה משהו? את סתם לא אהובת אותו? השיטה שלו לא מתאימה לך? יש לו ריח רע מהפה? הוא מעליב? שולח ידיים? את מבינה שבלי תשובה מוכנה לא תצליחי בחיים לשכנע אותה, כן? חוץ מזה, אם כבר אתן יושבות לדבר, כדאי להעלות גם את זה שקשה לך עם זה שהיא דוחפת אותך יותר מדי. ספרי לה למה בחרת דוקא בגיטרה, מה זה עושה לך, שכנעי אותה שהכיף הוא שלך ושאת לא צריכה אתה בשביל זריקת מוטיבציה נוספת, את רק צריכה מורה חדש. בהצחלה. חזרי לספר לנו איך זה נגמר.

למעלה