איך להגיב?

איך להגיב?

יובל בת 3, עד לפני ימים ספורים הלכה בשמחה לגן ואפילו שאלה בשבתות אם הולכים לגן. בימים האחרונים היציאה בבוקר לגן היא ממש בכח כלומר לוקחים אותה על הידיים כאשר היא בוכה וצועקת שהיא לא רוצה לגן. הבוקר היא אמרה שאינה רוצה יותר בכלל לגן ורוצה להשאר רק בבית. עלי לציין שהיא נמצאת בגן עד שעה 1. לא ידוע לי על שום דבר חריג שקרה בגן. יובל היא ילדה שמספרת מה קרה ומאד משתפת אותנו במה שקורה לה, כמו כן לא שמענו מצוות הגן על שום ארוע חריג בימים האחרונים. עלי לציין שיש לה שתי חברות טובות בגן שהיא מאד אוהבת ומרבה לשחק איתן וכמו כן היא מספרת לי על ילדים נוספים שאיתם שחקה, כך שלא ברור לי מה הסיבה להתנגדות הפתאומית לגן. האם עלי להשאיר אותה בבית כפי שהיא מבקשת או להכריח ללכת לגן? אני מתכוונת לדבר היום בצהריים עם הגננת ולשאול אם היה משהו חריג בימים האחרונים, למרות שדי ברור לי שלא היה כיון שכאשר יש משהו הגננת מספרת באותו היום.

orachat

New member
השערות טריוויאליות קודם.

אולי היא הייתה חולה ונשארה יום-יומיים בבית, ולמדה ש'יש אופציה'? אולי יש אח/אחות קטנים? משהו אחר שימשוך אותה הביתה? ז"א, לפעמים זה לא שלא רוצים את הגן, כמו שכן רוצים את הבית, מסיבות שונות.

orachat

New member
והאיך להגיב כמובן קשור לזה.

אם זה רק משהו מסוג הנ"ל - אז כן. להגיד שהולכים לגן, ואמא הולכת לעבודה. גם אצלינו, מנסים אותנו מדי פעם. גם בגן אהוב. אפשר גם סתם להזכיר שיש היום בגן כך וכך ומחכים לה שם.

תשובות

יובל היא הצעירה ביותר בבית יש לה 3 אחים גדולים ממנה שלומדים בבית הספר. היא לא היתה חולה בתקופה האחרונה ואין שום שינוי משמעותי שיכול לתת לי כיון למחשבה ולכן אני עוד יותר מתלבטת מה לעשות.

לאה_מ

New member
אני כן בעד לשאול בגן.

לפעמים משהו שמפריע להם נתפס בתור דבר כל כך טריוויאלי בעינינו, שאולי הצוות אפילו לא חשבו לומר לך את זה. יתכן שבמחשבה שניה יהיו להם רעיונות. תשאלי ותחזרי אלינו. מה עשית בינתיים? היום בבוקר, למשל?

בטח יש איזשהו טריגר שגרם לה

להרגיש לא נוח עם הליכה לגן. לעידו היתה תקופה כזו, ואי אפשר היה לדעת למה לשייך את זה, כי זה קרה כשהתחיל החושך בבקרים, והוא לא רצה ללכת לשומקום. לפעמים נשארתי איתו ולפעמים הלכנו.

Einat of 2

New member
אולי היא רבה עם החברות?

אולי יש ילד בגן שהעליב אותה? אולי אחת הגננות אמרה משהו / לא נתנה לה להשתתף / כעסה עליה? זה כבר גיל של חברויות.

למעלה