איך לדבר עם הבוס ...........

mariajose

New member
איך לדבר עם הבוס ...........

לפני כ- חודש פניתי לבוסית שלי וביקשתי העלאה בשכר ותוספת של שעה למשרה. למזלי אחרי המתנה מתישה קיבלתי את התוספת של שעה והתוספת היחסית למשכורת עבור עוד שעה עבודה, נורא כעסתי אך היה צפוי, ידועה לי כי הבוס (המחליט) הוא מאוד קמצן ואני חייבת את העלאה .... איך לדבר איתו ?

mariajose

New member
אני הסביר...

קיבלתי תוספת למשכורות עבור תוספת שעה ועדיין התוספת הוא מתחת לדירוג התחלתי של התפקיד שלי, לכן חשבתי לנכון לדבר איתו שוב, שאלה נוספת איך משפיע וותק למשכורת ? האם המשכורת עולה אוטומטית אחרי שנה, שנתיים איך מחשבים? תודה על הסיוע ויום טוב

אין שום דבר שהוא קבוע מראש בחוק

כל אחד וההסכם שעליו חתם. אם חתמת על הסכם שאחרי כל שנה יש דיוני שכר, נהוג שבתום כל שנת עבודה יהיה לך דיון מחודש עם הבוס על המשכורת ובד"כ הוא אמור להעלות אותה. העלאה במשכורת בשווי של שעה שהוספת למשרה לא נחשבת להעלאה במשכורת. זה פשוט תשלום על השעה הנוספת. זה הכל. אם הוא היה מעלה לך את שעות העבודה ללא תגמול - זה נוגד את החוק, כיוון שזו הרעה בתנאי ההעסקה. אבל, זכותו לשלם לך רק עבור השעה הנוספת בלי לתת לך העלאה. כדי לקבל את ההעלאה שאת רוצה וחושבת שמגיע לך, תצטרכי לדבר איתו ולהסביר לו שעם כל הכבוד, את מקבלת פחות מהדירוג שלך ולאור העובדה שאת עושה עבודה מצויינת ואפילו העלית את שעות העבודה שלך, בהחלט מגיע לך לקבל העלאה משמעותית במשכורת.

מירב119

New member
אני עורכת דין לדעני עבודה

תחילה יש לבדוק האם את עובדת מדינה או האם חל עלייך הסכם קיבוצי, צו הרחבה, הסכם אישי או נוהג. בכל מקרה, אם אף אחד מהדברים הנ"ל לא חל, אז בעיקרון אין חובה חוקית להעלות את אחוז משרתך, את שכרך וכו'. זו התשובה בגדול, לתשובה מפורטת יותר, את מוזמנת לפנות אלי דרך אתר האינטרנט של משרדי- www.hameiri-law.co.il בהצלחה, מירב.

למעלה