"איך לדבר כך ש...."

swann

New member
"איך לדבר כך ש...."

שאלה לגבי הספר. אני שוקלת לקנות אותו, ומצד שני לא יודעת כ"כ למה. בינתיים
אין לנו בעיות תקשורת עם מאיה. היא עוד קטנה (שנה ו-8), מדברת ומביעה את מה שהיא רוצה ועד כה לא נתקלנו בבעיות. אז שאלתי לכל ממליצי הספר - האם כדאי לקרוא אותו בכל מקרה? גם אם אין בעיות לפתור והיא מקשיבה לי ואני לה? האם זה לא יגרום סתם לבלבול? טוב, הצלחתי לבלבל את עצמי עכשיו. אני מניחה שטוב לקרוא כל דבר שיכול לעזור בעתיד, אבל זה גם יכול לעצור את האינסטינקטים ואולי לגרום לנו בתור הורים לחשוב יותר מדי במקרים שבעצם לא צריך. התבלבלתם? גם אני. אשמח לשמוע תגובות.

לאה_מ

New member
אפשר לקרוא. זה לא מזיק. אולי זה

יעזור לך למצוא פתרונות בקלות רבה יותר כאשר תתקלי בבעיה. אם משהו לא זורם לך באופן טבעי, את לא חייבת להתאמץ ליישם זאת - אפשר פשוט להמשיך כמו שאת עושה - אם זה טוב לכם, כנראה שזה עובד. אני לא מיישמת את כל הרעיונות שקראתי שם, אבל לפעמים, כשיש בעיה, אני חוזרת לספר ומנסה לחשוב על רעיונות שיעזרו לי לפתור אותה, ולפעמים ממש מופתעת לגלות שאפילו כשאני עושה דברים באופן מלאכותי, הם פשוט עובדים. אז אני כן ממליצה על הספר, גם אם אין בעיות ספציפיות, אבל את לא צריכה למהר איתו.

צימעס

New member
לדעתי כדאי

אם את נתקלת בדברים לראשונה - הם יופי של ארגז כלים גם ליחסים עם מבוגרים.

לאה_מ

New member
פרטים:

"איך לדבר כך שהילדים יקשיבו ולהקשיב כך שהילדים ידברו" מאת אדל פבר ואיליין מייזליש, בהוצאת "לייף סנטר". הספר כתוב בצורה מאד אמריקאית (ודי מעצבנת) אך נותן עצות פרקטיות ומועילות ביותר לתקשורת עם הילדים (ולמעשה, לתקשורת יעילה באופן כללי).

עמית@

New member
אני מקדימה תרופה למכה.

גם עם תמר אין כרגע בעיות מיוחדות, אבל בהכירי את הגורה העקשנית והנחרצת אני מניחה שעוד כלים (מראש, בשקט) יועילו לי, לכן אני קוראת אותו עכשיו, לאט, בנחת, חושבת מה יוכל להועיל.

ליאת +

New member
ואני חושבת שאפשר לחכות...

אם את מרגישה שאין צורך- אז אין צורך. לדעתי עדיף לקרוא ספרים מהסוג הזה (יעני ספרי עיצות) בתקופות שבהן הם רלוואנטיים. אני בטוחה שאת יכולה למצוא ספר אחר שידבר אליך יותר בתקופה הזו.

טאשקה

New member
לדעתי, זה כמו לקרוא על טיפול

בילדים והתפתחותם עוד לפני שיש לך ילדים. זה מעניין ומעשיר, אך לא רלוונטי. אני מציעה לך לרכוש את הספר, לעניין בו כדי לדעת פחות או יותר מבה מדובר ומתי תצטרכי לקרוא אותו ביסודיות. וכשתרגישי שהגיע הזמן, אז תקראי. הרעיונות בו מעניינים, שונים ומה שהכי חשוב מעשיים (עובדים בהרבה מקרים יחסית).

שרון123

New member
מסכימה מלבד המשפט הראשון

לקרוא ספר הדרכה לפני שיש בעיות, זה לא כמו לקרוא על טיפול לפני שיש לך ילדים. הספר מדריך לא רק על פתרון קונפליקטים, אלא גם איך לשבח ילד בלי לפגוע במוטיבציה, איך לעודד אותו לקחת אחריות, ולקבל החלטות, ומכיל הרבה רעיונות מועילים. מסכימה שדרך הכתיבה האמריקאית די מעצבנת, אבל למרות זאת אני למדתי המון מהספר הזה. קראתי אותו לראשונה כשביתי הייתה בת שנתיים וחצי בערך(לפני 5 שנים, איך הזמן טס
), וגם איתה לא היו לנו מעולם בעיות משמעת. לדעתי הוא תרם לנו המון, וממשיך לתרום גם אחרי לידת הבנים. עכשיו אני קוראת את "הורים משוחררים, ילדים משוחררים" מאותו בית היוצר, שכתוב בצורה נעימה יותר לקריאה, ומעביר את אותם הרעיונות.

מלמלה

New member
את הטיפים מהספר אפשר

להפעיל גם על מבוגרים מעצבנים בעבודה וזה די עובד תקני תקראי תתאמני על הסובבים המבוגרים וכשגיעו לגיל כבר תהיי מומחית

lulyK

New member
אני כבר קוראת, למרות ש...

יותם רק בן שנה. אני מעדיפה שיהיו לי קצת כלים להתמודדות בשלוף. אני חושבת שכשמשהו יושב לך בראש מספיק זמן "לפני השימוש", לא יווצר הבילבול שאת מדברת עליו כי מה שתעשי לא יהיה מאולץ אלא תוצאה של כל מה שאת יודעת ומרגישה

niritcat

New member
../images/Emo32.gifרוצה להמליץ על ספר נוסף

על הורות - כללים להורים נבוכים/נאן סילבר. ספר טוב שמפרט דברים שצריך ושלא צריך לעשות במערכת יחסים ובתקשורת עם הילדים. אפשר ליישם מגיל שנה (לפחות). ההמלצות ברורות ומוסברות היטב. מאוד הגיוני, קריא מאוד, כתוב בפרקים קטנים של שלושה-ארבעה עמודים, ובכלל ידידותי ביותר. מאוד מאוד ממליצה.

niritcat

New member
כן! מצטערת שזה לקח כל כך הרבה זמן.

ניסיתי 3 פעמים לפני שהבנתי שאני פשוט לא טובה בזה, אז אני מביאה תרגום (את זה אני יודעת
) מ- Amazon - "כאשר המחברת נכנסה לפאניקה בטרום-הורות (משהו בנוסח: "על מה חשבתי? איך אני יכולה בכלל לטפל בתינוק הזה?"), היא נטשה את ערימת הספרים שלה לטיפול בתינוקות והתקשרה לאמה. המילים המרגיעות של אמה סיפקו את הקו המנחה - וכלל מספר אחד - לספר המצחיק אבל הפרקטי ביותר להורות: "אתם לא צריכים להיות מושלמים". קוראים ימצאו התחשבות וישירות בתשעת הפרקים, המציעים עצות פרקטיות על חינוך, אחים, תקשורת מותאמת לגיל, ושמירה על זוגיות ההורים. ישנם עשרים וחמישה כללים בסיסיים, בהם המחברת נוקטת בעמדה יציבה על נושאים כמו אל תהיה החבר של הילד שלך (לטענתה יש עוד 6 ביליון אנשים היכולים להיות חברים שלו. אתה לא אחד מהם), לא להאכיל בכוח, למד את ילדך להחליט החלטות, ועוד. כל כלל מפורט בשניים שלושה עמודים. --Liane Thomas היתרונות של הספר מבחינתי הם שהוא מכסה המון נושאים, הוא קריא, הגיוני, ומאוד ברור.

למעלה