איך לגרום לו לדבר איתי...

איך לגרום לו לדבר איתי...

שלום, אני נשואה כחודשיים ויצאנו לפני כ-10 חודשים אנחנו מאוד אוהבים מפרגנים זה לזו הבעיה היא שאני מדברת איתו על הכל ממש הכל כל דבר קטן שקרה או מציק כל דבר לא מסירה כלום ובעלי מצידו לא משתף אותי במה שקורה לו לא מדבר איתי אין לנו נושאי שיחה משותפים היו פעמים שדיברנו ממש ישבנו לשיחה ביוזמתי כמובן ואמרתי לו את כל מה שמפריע לי שבעצם הוא לא מדבר ולא משתף ויש מצבים שאני שומעת ומגלה דברים כשהוא משוחח בטלפון עם אימו או חברו הטוב הבהרתי לו שאני איתו בטוב וברע כל שאלה כל בקשה טענה לא משנה שיבוא וידבר איתי אך לא עוזר הוא עדיין סגור איך אני נותנת לו את הביטחון לשתף אותי בחייו???? תודה מראש אלינור

../images/Emo42.gifהיי אלינור-פתיחות ושיתוף.

אני מאמינה כי פתיחות לא ניתן להזמין אלא לייצר. המשיכי להיות פתוחה מצידך, המשיכי לשתף, זו הדרך הטובה ביותר להזמין פתיחות מצידו. השלב הראשון הוא להרפות ממנו מעט. אם הנושא עלה הרבה לאחרונה, תסוגי מעט ותני לו את המרחב, תני לו לצאת מתחושת הציפייה שיש בך לפתיחות מצידו. יכול להיות שנוצר אצלו צורך ל"מרד" קטן בנושא. ניסית שיחה טלפונית יומית? זה יכול להשמע מוזר או מצחיק אבל יש אנשים שהם דברנים בטלפון ושתקנים פנים אל פנים. שיחת טלפון תאפשר גם שיחה של "מה אתה עושה, איך הולך בעבודה" בניגוד למה שלפעמים קורה, מעין "סיכום" -"אז איך הייה היום שלך?", הזמנה לשיחה שמשאירה אנשים רבים עם פה ללא מילים. במה הוא בכל זאת משתף אותך? האם אחרי צפיה בסרט למשל, הוא מדבר איתך? יש החלפת חוויות? דבי.

ניסיתי...

היי דבי קודם כל תודה רבה שענית לי מהר:) ניסיתי לדבר איתו בטלפון אבל הוא דיי עסוק בעבודה ואם אני מתחילה לדבר או לשאול איך בעבודה הוא מסנן אותי "אין לי זמן " וכו' סרטים אנחנו רואים ביחד דיי הרבה אבל לא ממש מדברים תוך כדי הסרט אני לפעמים זורקת פה ושם מילה על הסרט על איזה קטע שהיה והוא כאילו לא אמרתי כלום אמרת לתת לו מרחב..נתתי. שתקתי, לא הרבה ואז כשאני לא מדברת הוא אומר לי "מה קרה את שקטה"? "את לא מדברת איתי " אז את מבינה אני כבר לא יודעת איפה אני עומדת : מדברת יותר מידיי-לא טוב. שותקת-גם לא טוב אז?!?!? תודה רבה רבה

מרחב-

המרחב אליו התכוונתי הוא מרחב שלו. זה לא מצריך ממך לשתוק או לדבר, אלא רק להרפות ממנו בנושא, לא לשדר במילים או בדרכים אחרות ציפייה או דרישה לדיבור מצדו.

ronitlt51

New member
איך אגרום לו לדבר

אלינור שלום לך אכן משימה לא קלה. האם לפני הנישואין הייתה לכם שפה משותפת? מה את כן אוהבת בו? היכן בעצם החיבור ביניכם? את מספרת על מה את מדברת איתו אך לא משתפת אותנו מהי תגובתו,מה רצונו? חשבי היטב האם באמת הבעייה היא "ביטחון בך"? ולבסוף תרגיל ניפלא .שתפי אותו בו ותגידי לו שזה מאד חשוב לך. כל יום לפני השינה אבל כל יום (בלי לוותר לעצמכם ) על כל אחד לדבר בין חמש לעשר דקות מבלי שהשני יביע דעה,שיפוט או כל הערה.פשוט להקשיב ממקום נקי לחלוטין. פעם את מדברת והוא מאזין ופעם הוא.חשוב לא להגיב ולא להעיר,לא להעלב רק להקשיב. כל אחד ידבר ,יספר על מה שהוא רוצה. הצד השני לא מבקש מימנו על איזה נושא לדבר. נסו זאת גם אם בתחילה הדבר יראה לא טבעי.זוהי בניית תקשורת טובה בין אנשים "שאין להם על מה לדבר" ..... או כשיש "בעיית הקשבה ".... אני מאחלת לכם בהצלחה. רונית לוי-תלמי מאמנת אישית

למעלה