איך לבשל פסטה ואורז כך שלא ייצאו בגושים?

הבישול שלהם קצת שונה

פסטה - צריך סיר כמה שיותר גדול . צריך לתת למים לרתוח וכמות הפסטה לא יותר מ 40 % מכמות המים. לגבי האורז, בזמן הבישול, לקראת הסוף, לאחר שהמים נספגו או התאדו, יש לקחת מזלג גדולה ( עם שתי שיניים) ולפורר את האורז. אפשר לעשות זאת גם לאחר תם הבישול, כאשר האורז קצת התקרר.
 

mtm03c

New member
בישול אורז במיקרוגל

אפשר לבשל אורז בכלי מיוחד למיקרו של טאפרוור, בלי טיפה אחת של שמן ובעשר דקות!. הכלי נקרא מיקרורייס, של חברת טאפרוור ויש לו תו תקן. מצ"ב תמונה. עוד לא ניסיתי לבשל בו פסטה. אמרו לי שאפשר.
 
לגבי הפסטה

אפשר להוסיף שמן , כדי שזה לא יידבק. אפשרות אחרת זה לפני ההגשה , לשים את הפסטה סמסננת , ולשפוך מים אפילו קרים כדי להפריד. השיטה הראשונה יותר משמינה וטיךו השנייה עלולה לגום בטעם של הפסטה. לגבי האורז, כדאי להוסיף קצת שמן , בזמן הבישול או אחריו.
 
למעלה