איך לבקש העלאת שכר?

natasha391

New member
איך לבקש העלאת שכר?

שלום, אני עובדת כמעט שנתיים באותו משרד בתפקיד תפעולי, ועושה עבודה טובה (אלה גם הפידבקים שאני מקבל). הגעתי מתחום אחר ולכן הסכמתי להתחיל בשכר נמוך יותר ממה שהייתי רגילה אליו.
הבטיחו לי שאם אני אוכיח את עצמי זה ישתנה, אבל בינתיים זה לא קרה. זה מאוד מעצבן, אבל את העבודה עצמה אני אוהבת. חיכיתי מספיק זמן ואני כבר לא יכולה יותר. קנינו בדיוק דירה ויש לנו עוד הוצאות גדולות, כך שהחיים כבר לא מאפשרים לי להתגמש בנקודה הזו.
אבל אני ממש לא יודעת איך לבקש את ההעלאה. למי לגשת, מה להגיד, עד כמה לדרוש או האם זה מסוכן?

איך מבקשים העלאת שכר

שלום נטשה,
נשמע שאכן הגיע הזמן להתקדם מבחינת השכר. אבל קודם חשוב להבין האם יש מדיניות שכר בחברה שלכם, האם יש מועד בשנה בו מתקיימות שיחות משוב ושיחות שכר. אם כן, כדאי להתאים את עצמך למדיניות או לפחות לדעת מראש שאת חורגת ממנה.
שיחות שכר הן תמיד עניין מביך ולא נוח והרבה פעמים מגיעים אליהן עם תחושת כעס. אני חושבת שכדאי לשים את האמוציות בצד, וכך גם את הנסיבות האישיות שלך (קניית דירה וכדומה). כרגע את צריכה להשתמש בעיקר בטיעונים הגיוניים וענייניים. להסביר מדוע מגיעה לך העלאת שכר גם בעיניים של הארגון.
לגבי הסכום, אל תבקשי שכר גבוה באופן משמעותי ממה שנראה הגיוני לתפקיד, אבל גם אל תמעיטי מערכך. תזכרי שאת צריכה לחיות בשלום עם השכר הזה לפחות שנה אם לא יותר. כדאי להתייחס להעלאה באחוזים שיהיו הגיוניים (10% זו העלאה יפה), כי ככה המעסיק רואה את זה. מעבר להעלאת שכר, אפשר גם לבקש הטבות כספיות אחרות כמו הוספת ימי חופשה, הוספת קרן השתלמות אם עדיין אין לך, הבטחה לקורס הכשרה וכו'.
ומעל לכל, להגיע מוכנה, לדעת בדיוק מה את רוצה להגיד, מה הסכום שאת רוצה, איך את מנמקת את הצורך בהעלאה. תעשי חזרות מול הראי כדי שתגיעי בטוחה בעצמך ורהוטה.

תעדכני אותנו!
דפנה

למעלה