איך לבצע מיפוי ב-IIS?

שאקל

New member
איך לבצע מיפוי ב-IIS?

אני עובד עם .NET והישומים שלי כרגע לא פועלים כי צריך לבצע מיפוי. ניסיתי להבין מההוראות מה צריך לעשות אך זה לא ממש עזר. אם מישהו מבין בזה ויודע מה צריך לשנות בהגדרות על מנת לאפשר מיפוי ליישום

לשאלתך

אתה עובד עם NET תחת איזו מערכת הפעלה??? באם אתה עובד תחת XP PRO ומעלה אזי כי תצטרך להגדיר את סביבת ה IIS. ואתה תוהה מה היא סביבת IIS, אז כמה מילים, קודם כל לקיצור השם IIS= Internet Information Services. זהו כלי שמייקרוסופט פיתחו על מנת שבעבודת הפיתוח תצליח להגדיר רכיבים כגון בסיס הנתונים שלך, שרת, תקשורת FTP ועוד. תוכל להגיע לסביבת ה IIS דרך start-programs-Administrative tools זה ממש על רגל אחת... אתה עובד על NET, האם אתה עובד על ה Frame Work של מייקרוסופט או שסתם פתחת פרוייקט והתחלת לעבוד?

שאקל

New member
תשובות

אני עובד עם win 2000 pro התקנתי .net בגרסה מלאה ומקורית. התחלתי פרויקט פשוט. למה הכוונה עובד על frame work? פתחתי את התוכנה. בחרתי את הפרויקט המתאים והתחלתי בכתיבת הקוד. הדפים נשמרים בספריה wwwroot. ראיתי גם שיש frame work אך לא ממש הבנתי למה זה ומה ההבדל. לשאלתך נראה שאני לא דרך זה

אוק´

אם כך לא צריכה להיות בעיה. בגרסת 2000 יש לך את ה administrative tools כפי שהזכרתי ושם אתה מבצע את כלל הגדרותיך. הספרייה שציינת WWWROOT הנה default והיא נוצרת כאשר אתה מתקין את גרסת 2000. אני מנסה להבין מה חסר לך באפליקציה? האם כתבת אותה ואתה מנסה להריץ ולא רואה כלום?

שאקל

New member
אז ככה:

רשמתי ישום פשוט מאוד בasp.net כתוב בשפת #c. בניתי את הישום לפי הוראות של מיקרוסופט מתוך הdocumentation שיש שם הוראות לישום ראשון כזה. עבדתי על פי כל ההוראות. הכנתי את הטופס והכל בסדר רק שאירועים שאני כותב בpage load או כפתור web server control מסוג button לא נראה על המסך. שמתי כפתור כזה אבל כשאני מסתכל בדף הכפתור לא נראה רק label ותיבת טקסט פשוטה ששמתי שהם פקדים של html. שאלתי ונאמר לי שכנראה הבעיה בהגדרות מיפוי של IIS. מצאתי קצת חומר בנושא באנגלית אבל זה ממש לא ברור שם. אני רואה את הדף והוא קיים וכל הקבצים שלו קיימים אבל הכפתור הזה ששמתי והאירועים שכתבתי לא עובדים כאילו הם לא קיימים בכלל בטופס. זה מאוד מוזר.

צפוי....זו הייתה תשובתי הראשונה

בדוק את ה IIS שוב. קח את החומר קרא ולמד ורק אז אני בטוח שתבין. מבחינת IIS קצת קשה לתת לך חומר עזר כאן מבחינת תפעול. בס"ה זה כלי מאוד פשוט.

שאקל

New member
יש לי שאלה נוספת אליך

אני מקוה שאסתדר בסוף עם IIS. אנסה שוב. כשאני יוצר פרויקט בc# נוצרים לי הרבה קבצים. הקבצים היחידים שיוצא לי לעבוד איתם זה הקובץ המקורי בעל סיומת ASPX וקובץ נוסף שמכיל את קוד המחלקה בסיומת ASPX.CS . האם עלי לעלות רק את שני הקבצים האלה לשרת האתר על מנת שאוכל לצפות בעמוד? נסיתי לעשות זאת ליישום הפשוט שיצרתי, למרות שאני לא רואו אותו כנדרש, אך קבלתי שגיאה מוזרה ביותר.

למעלה