איך לבחור???

shbenhaim

New member
איך לבחור???

היי רציתי לקבל טיפים כיצד לבחור בשיטת טיפול, ואם להיות יותר קונקרטית, אחרי חודשים ארוכים אובחנה אצלי מחלת העיפות הכרונית. ברור שהרופא אמר שאין מה לעשות, וברור לי לא פחות שאני צריכה ליכולה לעזור לריפוי הצמי שלי. אני מוצפת בהמלצות בין נתורופתיה לדיקור, לשילוב של טכניקות הוליסטיות כאלה ואחרות. אני באמת לא יודעת איך מחליטים בהתאם למצב הרפואי הנתון איזה טיפול יכול לעזור באופן מיטבי. חשבתי על טיפול תזונתי, ובמקביל דיקור. האם מומלץ לבצע טיפול שכזה באופן משולב, אצל אותו מטפל? לפנות למטפלים שונים? בקיצור, רעיונות?

טיפול משולב

אף פעם אין רק תשובה אחת, אבל תמיד יש עוד שאלות
אני מאמין שבטיפול, כדאי להעמיק בתהליך, ולא לדלג ממטפל למטפל. זה לא סותר טיפול אצל שני מטפלים בו בעת, בתנאי ששניהם מודעים האחד לשני, וכמובן, שמצבך הכלכלי מאפשר זאת. כמטפל הייתי מתמקד בצמחי מרפא, ומכיוון שגם בנטורופתיה, וגם ברפואה הסינית זה קיים (כמו גם תזונה) אז מה שנשאר זה לבחור את מה שיהיה לך יותר נעים להתחבר אליו, או פשוט לבחור במטפל שעוסק במגוון שיטות שאליו את מתחברת יותר. השיקולים שאמליץ לקחת בחשבון- א. האם יש מטפל שאת מאמינה בו וסומכת עליו? ב. האם יש שיטות שאת יותר מתחברת אליהן? (יש כאלה שמפחדים ממחטים, ויש כאלו שאין מצב להכניס אותם למטבח) ג. האם המצב הכלכלי שלך מאפשר לך ללכת לשני מטפלים? (וזה גם עניין של זמן) ד. מדובר בתהליך, ולא בטיפול נקודתי. חשוב לזכור את זה בכל מקרה. שיהיה בהצלחה!

טיפול תזונתי ודיקור ביחד

מכיוון שאת צריכה (ככל הנראה) טיפול ארוך טווח רצוי לשלב את שני הערוצים במקביל על מנת שהתזונה תהיה איתך לאורך כל היום (והלילה) והדיקור יגיע כהשלמה. אם תרצי אוכל להמליץ לך על מטפלים המתמחים בשני הערוצים. רק בריאות

0 אור 0

New member
מצטרפת לממליצים מעלי

במידת האפשר עדיף ללכת למטפל אחד, ורק אם הוא מפנה אותך למישהו שמשלים את הטיפול שלו בתחום מסויים שחסר לו. כדאי ללכת למטפל מנוסה ורב תחומי. לדוגמא מטפל טוב ברפואה סינית יכול לשלב בטיפול שלו גם התאמת התזונה לפי עקרונות הרפואה הסינית, גם צמחי מרפא, גם תנועה ו/או מגע וגם דיקור. לכן אין צורך ללכת לנטורופת שמטפל לפי שיטה אחרת. אם את מתחברת יותר לנטורופת, אז אפשר לבחור בנטורופת רב תחומי שמשלב גם טיפולים נוספים כגון צמחי מרפא ו/או פרחי באך וגם שיטת מגע כגון רפלקסלוגיה או סו ג'וק.

shbenhaim

New member
יודעים להמליץ על טיפול ספיצפי למחלת העייפות?

תודה על התשובות, אבל אני חייבת לשאול עוד כמה שאלות. קודם כל, מה סדר גודל של משך טיפול שצפוי לדיאגנוזה של מחלת בעייפות? (ברור לי שכל מקרה לגופו, דורש תשאול בהתאם לאורח החיים הספיציפי שלי, ובכל זאת נסו לטעת לי תקווה...) שאלה שנייה, מהם באמת העלויות של טיפול משולב מהסוג אותו אתם מתארים? אוף, אני אפילו לא בשלב של המלצות על מטפלים, אני עדיין בודקת את דרכי... והאם אתם באמת מכירים מקרים שחל שיפור משמעותי וריפוי מוחלט של הסימפטומים של המחלה. כמה שטוף רפואה קונבנציונאלית מצידי, אבל מה לעשות, שטיפת מוח של חיים שלמים זה משהו שקשה להיגמל ממנו... תודה תודה!

ינוקא1

New member
כל מקרה לגופו

ובכל זאת אסור לאבד את התקווה . . . תתיחסי לדבר הזה כאל אתגר. גמד קטן וירוק אצלך בראש החליט ששברו את הכלים ולא משחקים וארגן לך את העייפות הכרונית - כדי לומר לך משהו. הוא עשה לך "הפסקה" בחיים כדי שתנצלי אותה לחשבון נפש. הוא אמר לך במילים אחרות "עד כאן !". הדבר היותר חשוב מאשר סוג הטיפול ועלויות וכו' הוא להיות מודעת לעצמך. להתחיל לעשות את הדברים שחשובים לך , את מה שאת באמת אוהבת , לא לחיות חיים של אנשים אחרים. בגדול , אם תלכי למטפל טוב ברפואה סינית הוא יתן לך גם יעוץ תזונתי. ובמחלת העייפות הכרונית יש הרבה פעמים שיפור ניכר בעקבות טיפולי דיקור. בהצלחה.

m i n y m o

New member
כבר היו מקרים שהרפואה הסינית עזרה

אז ככה, נתחיל בזה שכן אפשר לעזור בטיפול אךטרנטיבי אני אישית טיפלתי בשלושה מקרים - ואגב במקרה שלי נעזרתי רק בדיקור וטווינה למרות ששנוי תזונתי וגם פורמולות הוא נכון ונחוץ אך מצריך שיתוף פעולה מצד המטופל מה גם שטיפול אם פורמולות מעלה את עלות הטיפול בהרבה. ראיתי שיפור משמעותי בתווך זמן של בין חודש לשלוש במסגרת של טיפול חד שבועי. בסין יצא לי לצפות במספר מקרים שחלקם התבררו להיות מחלת הנשיקה. הטיפול הסיני המועדף הוא פורמולות וצי קונג אבל התווך זמן בו רואים שילוב משמעותי הוא בערך אותו דבר. למיטב הבנתי גם להומהופתיה יש הצלחה לא רעה בתחום סביר להניח שמבחינת עלויות ההומהופתיה יצא הכי זול (במידה ויעזור) מאחר ששם הפרק זמן בין טיפול לטיפול הוא ארוך יחסית לצערי אין לי ניסיון בתחום ואני לא יכולה לומר לך יותר מידי אל אפקטיביות הטיפול בו. אני מבינה שאת עוד לא בשלב של לקבל המלצות אל מטפלים, אבל אשמח לעזור לך כשתגיע לשלב זה. מה שכן אני יכולה להמליץ לך זה לא להגיע למטפלים של הקופות השונות, ולכול עובדי הקופות קבלו את התנצלותי מראש, זה לא שאני חושבת שאתם מטפלים פחות טובים אבל אני חושבת שהתנאים הניתנים דרך הקופה מפחיתים מאיכות טיפולכם. טיפול פרטי אומנם נראה יותר יקר אבל לתווך הארוך הוא זול בהרבה. בהצלחה
ענבל שינה

0 אור 0

New member
בגדול - ארוך

קשה מאד לדעת כמה זמן יקח ריפוי של מחלה כזו, מהנסיון שלי, אנשים שלא מטפלים עלולים להתקע עם המחלה הזו לשנים, אבל טיפול הוליסטי שמשולב עם הבנה והקשבה לגוף (בתרגום לעברית - להוריד קצת את המתח של החיים ולנוח (לפני שמגיעים למצב של חוסר תפקוד שמכריח אותך לנוח) יכול לקצר את זה לחודשים. בכל מקרה מדובר בשיפור אישי מדהים לעומת המצב של ללא הטיפול, והחמור ביותר הוא כשאנשים בינתיים נכנסים למעגל של לקחת תרופות קונבנציונליות, עד להגעה למחלה כרונית

הומאופתיה

עוזרת מאד..... מניסיוני ומניסיון של קולגות. תקראי, ואם את מתחברת לזה תתחילי טיפול. רמדי (תרופה) מדויקת צריכה לגרום לשיפור מהר מאד. ובענין שטיפת המוח-צריך כל אחד להפעיל את הראש שלו וזה אומר ללכת למי שיכול לעזור. הרפואה המערבית ממש לא יודעת לעזור במקרה הזה. כל טוב עירית

טיפול בעיפות הכרונית

לפי ניסיוני [ 35 שנים [יש להקפיד על תזונה הכי איכותית שאפשר+מולטיויטמינים חזקים +צמחים עתירי כח +חיזוק נפשי

למעלה