איך לבחור תיק?

brianfn

New member
איך לבחור תיק?

אני טס לחודשיים לתאילנד ולא רוצה לקנות תיק גדול בארץ (אקנה כבר כשאגיע), השאלה איזה תיק קטן לקנות. אני מתכנן טיולים של 2-3 ימים ולא יותר מזה, אלא יותר לעבור מגסטהאוס לגסטהאוס. כמה ליטר צריך תיק קטן לטיולים להיות, 30 ליטר זה סביר? יש למישהו איזו תמונה להעלות? אני ממש בור בזה ומה לעשות שאין לי אחים גדולים שיורישו לי את התורה... תודה...

jeshu

New member
בשביל זה אין לך מה לבחור יותר מידי תמצא משהו שמתאים לנפח של הדברים שתקח איתך... קח בחשבון שאולי תרצה להשתמש בתיק בעתיד. אני הייתי בשביל חודשיים משאיל מחבר...

sela v

New member
למה תיק קטן

אתה לא רוצה לקנות שם? תיק קטן הוא תיק כמו תיק בי"ס, גודל כ-30 ליטר, אפילו תיק Jansport יעשה את העבודה נאמנה. יש תיקים קצת יותר משוכללים, שאפשר לשים שקית שתייה ועם יותר תאים.

אני חושבת שלטיולים

של יומיים שלושה צריך תיק של בערך 60 חיטר - תצטרך מקום למים, אוכל, גזייה (או וואטאבר), שק שינה, אוהל.

jeshu

New member
המחשבה הזאת על מים היא מאוד ישראלית. עשיתי מספיק טיולים שבהם לא היה צריך יותר מבקבוק ליטר וחצי אחד...או אפילו ספל והשאר זה לשתות מהמים שקולחים מההר... כמובן שחשוב לי גם שיהיה תיק מספיק גדול כדי שאוכל לסחוב בו מים.

אני לא מכירה את המקומות בהם תטייל

בסקוטלנד לא לקחנו אפילו בקבוק של ליטר וחצי, ושתינו עם הידיים ישירות מהנהרות. אבל לא בכל ארץ אפשר, וגם בארצות שאפשר - לא בכל נהר אפשר. וברור שהמחשבה תהייה ישראלית, אני הרי ישראלית

brianfn

New member
אני מתכנן....

לקנות תיק 60-70 ליטר בבנגקוק (חבל לי על הכסף שזה עולה בארץ) גם עם התיק הזה אהיה בטרקים (בו יהיה השק שנה והשאר, אבל אני צריך גם תיק קטן אם אלך לטיול של יום-יומיים או סתם ליומיום...איך מסתובבים עם שני תיקים (צריך שבגדול יהיה גם מקום לקטן?) הבנתי שתיק קטן של 30 ליטר זה מתאים, לא עדיף יותר גדול?

sela v

New member
אני מכיר אנשים שקנו

בתאילנד תיק עם תג שהתגלה כחיקוי, ואחרי כמה שבועות נראה תיק שהשתמשו בו כבר שנים.

כתבתי לך מה אני חושבת על טיול של

יומיים-שלושה, ושלדעתי עדיף תיק יותר גדול (60 ליטר). חוץ מזה, אני לא מבינה איך תסע לתאילנד... תטוס רק עם תיק קטן? איפה תשים את כל הדברים שאתה לוקח איתך? בנוגע ללקנות תיק בבנקוק - זאת בחירה שלך, יש דברים שאני לא הייתי מתפשרת על האיכות שלהם בטיול. זה נעליים ותיק. שניהם משפיעים בצורה ניכרת על הטיול. נעליים לא נוחות במקרה הטוב סתם רומות לחוסר נוחות, במקרה הרע לבעיות ברכיים/גב. כנ"ל לגביי תיק. תיק של 60 ליטר או יותר צריך שתהייה לו מערכת תמיכה טובה בגב, ולא סתם משהו שקנית בשוק, ומי יודע באיזה תקנים הוא עומד.

sela v

New member
גודל תיק

תלוי בסוג הטיול. אם צריך לסחוב אוהל, שק"ש ואוכל ל-3 ימים. אז באמת צריך תיק גדול, אבל אם מטיילים ובערב ישנים באכסניה, ולא צריך לסחוב אוהל, גם תיק של 30-40 ליטר יספיק לשבוע.

למעלה