איך לבחור משחק?

CallMeCavanaugh

New member
איך לבחור משחק?

אחרי הפסקה ארוכה אני רוצה לחזור לשחק בעוד כמה חודשים, ונתקלתי בבעיה קשה: יש המון משחקים שאני אוהב או שאני חושב שאני אוהב ואני לא יודע באיזה מהם לבחור.
לא סביר לשבת עכשיו ולקרוא חמישה-שישה ספרי שיטה (ובכל מקרה, הבחירה לא תהיה לפי השיטה אלא לפי הרקע, אלא אם אבחר בפנטזיה גנרית, ואז סביר שאבחר בשיטה נטולת עולם, כנראה פת'פיינדר).

אז איך מחליטים מה השיטה הבאה? ולפעמים ההתלבטות אפילו יותר קשה מהרגיל, כי במקרה שלי למשל, אחד מהעולמות שמעניינים אותי הוא Warhammer 40K, ויש שלושה או ארבעה משחקים שונים שמתרחשים בעולם הזה, וההבדלים ביניהם מרגישים לי יותר דקים מההבדלים בין משחקי עולם האפלה למיניהם.

מה עושים?

Serpent Axis

New member
השאלה אם יש לך קבוצה קיימת

אם יש לך קבוצה קיימת, זה רק עניין של לבחור מה שכולם רוצים או מוכנים להתפשר עליו - ומה שכולם מכירים הכי טוב ונוח להם איתו.

אם אין לך קבוצה קיימת, זה עניין של למצוא את הקבוצה שמשחקת את מה שאתה רוצה (אם זה לא מו"ד, כאן בארץ קצת יותר קשה למצוא קבוצות שמשחקות משחקים אחרים ולשכנע אנשים לנסות משחק אחר) או לנסות להקים אחת.

אם יש לך כמה חודשים להתכונן, עדיף להתחיל לדבר עם אנשים כבר עכשיו ולמצוא מעוניינים - גם אם הם לא יישארו מעוניינים עד שתוכל לחזור לשחק.
אם לא תצליח למצוא אנשים מספיק זמן מראש, פשוט תבחר מבין השיטות שמעניינות אותך הכי הרבה ותרפרף בספרים שלהן - תקבל היכרות שטחית עם אחת או שתיים וככה תוכל לקבוע אם היא עדיין מעניינת אותך וכמה קל יהיה להריץ אותה.

CallMeCavanaugh

New member
מעולם לא הייתה לי בעיה למצוא שחקנים לכל משחק

נכון, עכשיו שאני לא גר בתל אביב/רמת גן ושיש ילדים אז יותר קשה לצאת מהבית זה יהיה יותר מאתגר, אבל עדיין אפשרי. אני לא מתכוון להתפשר על מו"ד (כן, מבחינתי זאת פשרה) רק בגלל שזה המשחק הפופולרי בארץ.

Serpent Axis

New member
באיזה אזור אתה?

ובקשר למו"ד - אני בהחלט מבין

CallMeCavanaugh

New member
באר יעקב

זה בין נס ציונה וראשל"צ.

כבר הוזמנתי בימים האחרונים לשתי קבוצות, אבל אחת תשחק פאת'פיינדר באשדוד והשניה, רחמנא ליצלן, AD&D, אבל ברחובות, שזה קרוב.

האמת היא שהדברים שנמצאים בחבילות הפלייטסטינג של מהדורה חמש נראים לא רע, אני לא אתנגד אליה באופן עקרוני כנראה, אבל אני נמשך כרגע לרקע מד"בי יותר.

ואני מניח שזאת באמת הבעיה - אני יחסית סגור על אחד ממשחקי WH40K, אבל איזה? אני צריך יותר מריפרוף בספרים בשביל להבין עד כמה המשחקים שונים זה מזה. חשבתי אולי לקרוא הרפתקאות מוכנות בשביל לראות לאיזה כיוון הכותבים היו רוצים שמשחקים ילכו.

DDN

New member
אנשים עדיין משחקים AD&D? גוועלד!

לא מכיר את הגירסה הראשונה שלה, אבל השנייה הייתה כ"כ. . .. אוי, נורא.

CallMeCavanaugh

New member
שמע, בזמנו כולם שיחקו בה

זה מה שהיה בארץ לפני שהתחילו לטפטף כאן משחקים אחרים.

עכשיו הוא בחר בה כי אחד השחקנים מתעקש עליה, כי הוא לא מכיר דברים אחרים, אבל גם הייתה לו איזו טענה מוזרה שהוא מעדיף אותה כי יש בה חוקים ליצירת סוגי דמויות חדשים ואין את זה במהדורה שלוש ומעלה. הוא נתן דמות לדוגמא, מין שילוב בין גנב ולוחם, ניסיתי להראות לו איך יוצרים אותה בקלות במהדורה 3, אבל הוא לא אהב את הרעיון של הגעה למה שאתה רוצה לשחק אחרי כמה דרגות במקום לעבוד קשה וליצור סוג דמות בשביל שתוכל להתחיל עם הדמות הזאת.

CallMeCavanaugh

New member
כן, אני מעדיף לא לשחק גם בה

ניסיתי לקרוא את ספר החוקים ופשוט לא הצלחתי, אחרי שקראתי כל כך הרבה מבוכימים ודרקונימים שונים.

Ihavenonick

New member
אם אתה מכיר את מו"ד 3 או אפילו את 3.5

לא תהיה לך בעיה לעבור ל-PF

לא סתם קוראים לשיטה מו"ד 3.75

היא משתמשת בהרבה מ-3.5 ומשפרת הרבה בעיות שהיו שם.

DDN

New member
האמת שנראה שהחלטת

מה מגניב אותך? נראה שהתמה של וורהאמר
זה מכתיב בד"כ שיטה.
עכשיו רק נשאר לך למצוא אנשים.
בתור אחד שמריץ PF בראשל"צ, וגם כשגרתי בת"א שיחקתי בנס ציונה - אני יודע שראשון/נס ציונה והאזור מכילים לא מעט שחקנים.

שיהיה לך המון בהצלחה!

CallMeCavanaugh

New member
כן, אבל איזה וורהאמר?

יש שלוש או ארבע שיטות שונות, וקצת קשה מההסברים הכלליים להבין מה הדגשים בכל אחת.

נניח, אם הייתי צריך לבחור עכשיו באחת מהשיטות של עולם האפלה הישן (מצטער, בקושי מכיר את החדש), אם היו אומרים לי "תבחר ערפדים, אנשי זאב או קוסמים" זה לא היה אומר לי הרבה, ומרפרוף בספרים לא הייתי מבין את הדגשים של כל אחד מהמשחקים ואת התמות שבהן הוא עוסק.

למעלה