איך לא מפסידים חודש??

לולי292

New member
איך לא מפסידים חודש??

אחרי Ivf שנכשל, ביום ההחזרה הרופא אמר שכנראה יהיו מוקפאים אך אסותא שולחים מכתב עם פרטים לגבי יש מוקפאים או לא רק לאחר שבועיים. היום עשיתי בדיקת בטא וגם קיבלתי מחזור (לא חשבתי אחרת...).
בסבב הקודם התחלתי עם הזריקות ביום השני למחזור. זאת אומרת, מחר אני אמורה להתחיל להזריק (במידה ויש מוקפאים, במידה ואין אני בכל מקרה מפסידה חודש כי יש מינימום של 45 יום מרווח בין שאיבה לשאיבה).
מה אני עושה עכשיו? במידה ויש מוקפאים מתי בדיוק אני אמורה להספיק לקבל פרוטוקול טיפול ומרשמים ולקנות הכל? הרופא שלי לא עובד היום בכלל...

לולי292

New member
ועוד שאלה, יכול להיות שאני אזריק סתם כי המוקפאים לא ישרדו?

נועה312

New member
לא אמורים להזריק בהחזרת מוקפאים

הזרקת הורמונים מתבצעת למטרות הזרעה או שאיבה.
החזרת מוקפאים מתבצעת או על בסיס טבעי, ואז את לא מזריקה כלום עד לפחות קרוב לביוץ אם הרופא יחליט לתת לך אוביטרל, או על בסיס הורמונלי ואז הרופא יבקש ממך בקרוב לקחת כדורים של פרוגינובה או אסטרופם. בכל מקרה את לא אמורה להזריק כלום בימים הקרובים.

לולי292

New member
תודה!! עוד שאלה אחרונה...

אנחנו נוסעים לאילת סוף החודש ואני מפחדת שהביוץ יפול בדיוק על הסופ״ש.
יש אפשרות לתזמן את הביוץ יום יומיים קודם עם אוביטרל?
וכמה זמן לפני ההחזרה מפשירים את העוברים?
מילא אני אעשה סתם את המעקבים אבל אני לא רוצה להפשיר סתם מוקפאים..
לדחות עוד חודש את הטיפול וזהו? לא חשבתי שאני אהיה "לקראת הריון״ כ״כ הרבה זמן

אם מדובר בהחזרת מוקפאים

אז אפשר "לתזמן ביוץ" בהחזרה על בסיס הורמונלי (כתבתי לתזמן ביוץ במרכאות, כי בהחזרת מוקפאים על בסיס הורמונלי בכלל מבטלים את הביוץ הטבעי ומדמים אותו ע"י התחלת נטילת פרוגסטרון, כך שניתן בעקרון לשחק עם הימים ולדחות טיפה את מועד ה"ביוץ" (המלאכותי) וההחזרה בעקבותיו)
את העוברים מפשירים ביום ההחזרה, עד כמה שידוע לי.
דברי עם הרופא, עדכני אותו באילו ימים תהיו באילת, תשאלי מה אפשר לעשות כדי שההחזרה לא תיפול בדיוק בימים האלה
&nbsp
נורא מוזר שאת עדיין לא יודעת מידע לגבי מוקפאים. אני אמנם בהרצליה מדיקל ולא באסותא, אבל גם במדיקל וגם בבי"ח הציבורי בו טופלתי לפני כן הודיעו לי אם יש מוקפאים וכמה- ביום שבו הקפיאו אותם (כלומר יומיים או שלושה לאחר השאיבה, כשהגעתי להחזרה של עובר טרי)
אולי לוקח לאסותא שבועיים לשלוח לך מכתב, אבל את המידע על מוקפאים יש להם ברגע ההקפאה- אין סיבה שלא יתנו לך אותו טלפונית
&nbsp

לולי292

New member
תודה אבל זה כבר לא רלוונטי... אין מוקפאים

חודש הפסקה נכפה עליי. אני בטח נשמעת בכיינית אבל רע לי ממש, זה כ"כ מאכזב.

זה באמת מבאס

אל תקשי על עצמך, את לא נשמעת בכיינית וכל הטיפולים האלה מבאסים מספיק גם בלי אכזבות והפסקות כפויות
מותר לנו להתבכיין ולהתבאס בלי רגשות אשם

לולי292

New member
תודה רבה על העידוד
אני רק לא מבינה משהו...

איך יכול להיות ששאבו ממני 27 ביציות, נוצרו 13 הפריות, במעמד ההחזרה הרופא שלי אמר שכנראה יהיו לי מספר מוקפאים ופתאום אין כלום. אפילו אחד לא שרד???!
אני אמורה להסיק מזה משהו על הרופא שלי? על המעבדה באסותא רמת החייל? יכול להיות שיש אינטרס כלכלי לביה"ח לא להקפיא כדי שאצטרך עוד ועוד הפריות? אני לא יודעת כבר מה לחשוב, אני כ"כ כועסת/מאוכזבת/עצובה.
איך יכול להיות? יש משהו שאני צריכה לדעת לדרוש להבא?

קודם כל יש משהו שאת יכולה לדרוש כבר עכשיו

וזה את דו"ח העוברים מהמעבדה של אסותא
בדו"ח אמור להיות פירוט של כל התהליך- כולל פירוט על דרגת בשלות של כל הביציות שנשאבו ממך, איזה סוג הפריה נעשתה עליהן (איקסי או IVF רגיל), מה היה מצב ההפריות (במידה והביצית הופרתה) בכל אחד מהימים עד ליום ה3 (בהנחה שמישהו מהם שרד עד ליום ה3)
כך תוכלי לדעת האם היו עוברים במצב מספיק טוב להקפאה ביום ה3 (אם את לא מבינה בזה מספיק תוכלי להעלות צילום של הדו"ח לפורום, או לשלוח אלי בפרטי אם את לא רוצה לפרסם בפורום)
יכול להיות שניסו לגדל את כל 13 ההפריות עד ליום 5 ולכן אף אחד לא שרד?
מה שכן, הבנתי שלפעמים הכמות (של הביציות במקרה הנ"ל) באה על חשבון האיכות (של הביציות וכתוצאה מכך- של העוברים)
לא בטוחה שזה נכון תמיד- אבל את בהחלט יכולה לשאול את הרופא איך קורה מצב בו מתוך 27 ביציות ו13 הפריות נותרת ללא עוברים להקפאה (כמה טריים החזירו אחרי השאיבה ובאיזה יום?) ולדרוש שינוי בפרוטוקול כדי להמנע ממצב דומה בשאיבה הבאה

נונו2014

New member
אויי לולי היקרה ..

קחי את הזמן להתאבל על הבטא .
גם לי ב 7 שאיבות רק בפעם אחת היו מוקפאים וגם הם לא הצליחו.
וגם כמוך היו כמה ביציות וכמה הפריות אבל בסוף אין מוקפאים .
לנסות להוריד מינון כדי לא להגיע לכמות רבה של ביציות לא טובות ואז עוברים לא טובים .
אם זה הסבב הראשון שלך אז הרופא עכשיו ילמד ממנו על התגובה שלך על התוצאות ואז יכול הוא לשנות פרוטוקול או לנסות תרופות אחרות .
בסוף עד כמה שזה כואב אבל אומרים שזו סטטיסטיקה הזוייה שרובנו עוברות כמה וכמה סבבים עד שזה מצליח .
מקווה בשבילך שהפעם הבאה היא המנצחת .
נשיקות.

לולי292

New member
תודה ענקית על המענה ועל התמיכה

הלוואי וכולנו נזכה לחבוק תינוק שמנמן ומתוק בקרוב מאד

למעלה