איך לא לפחד מהפחד?

zahik

New member
איך לא לפחד מהפחד?

ביום בהיר אחד, בעודי יושב לי ואוכל את ארוחת הבוקר שלי (בד"כ סנדוויץ, עם גבינה) במכללה ראיתי לפתע בחורה חמודה שמאוד מצאה חן בעייני (נדלג על החלק הפואטי של איך שהיא נראית וכמה היא יפה). מיד נצבט ליבי והחל לפעום במהירות מסחררת שאף מכשיר למדידת לחץ דם לא היה עומד בה. כדי למשוך את תשומת ליבה של נערת החן, העפתי לכיוונה מבטים לא מעטים, עד אשר היא שמה לב אליי והחלה להחזיר מבטים (עד לכאן הכל טוב ויפה). הבעייה היא שכל פעם שאני רוצה לגשת אליה ולומר לה משהו, אני ניתקף פחד בילתי מוסבר אשר משתק אותי ומונע ממני לעשות את הצעד הראשון לכיוונה. איך נפתרים מהפחד הזה (רצוי אחת ולתמיד) ועושים את הצעד הראשון?

nutmeg

New member
אני רוצה להבין

אתה שואל "איך" כי נדמה לך שיש מרשם? פטנט מיוחד? קסם? מה? אין שום דרך להתגבר על הפחד חוץ מלהתגבר על הפחד. כלומר לעשות את מה שאתה רוצה עם ולמרות שמפחד לך בפנים. הדבר היחידי שאולי אתה יכול לעשות זה להזכיר עצמך במעין מנטרה בפנים שלא מתים מזה. מ ק ס י מ ו ם נדחים על הסף ואז אתה נמצא ממש באותו מקום בו אתה נמצא עכשיו... כלומר, לא בקשר איתה.

או כמו שאומרים

מי שלא מנסה, לא מנסה. טוב, לא זכרתי את הסיומת של המשפט, אבל יש לי עוד מה להגיד. מה כבר יכול לקרות? היא תסתכל עלייך, היא תגיד לך שהיא לא מעוניינת, והיא תמשיך בחייה. אתה אמנם תתאכזב, שאחרי כל כך הרבה זמן שפינטזת, וחשבת, וקיווית, החלום נגמר. אבל זה רק לטובתך, בסופו של דבר. מקסימום היא תחייך ותזמין אותך לשבת. ואז, ידידי היקר, אתה בצרות !. יאללה, לך על זה, החיים קצרים והבחורות כולן פולניות.

shellyland

New member
מי לשא מעיז - לא מתיז. זו הסיומת.

וזו גם ההמלצה שלי. אממה מה? צריך לקחת בחשבון מראש שבטח תתקל בסירובים, ובטח שיותר מפעם אחת, ולבדוק איך אתה לא נותן לזה "להגיע אליך". איך בודקים? עושים סימולציה עם עצמך ומנסים להבין מה פירוש הסירוב מבחינתך, ואז מנסים לבדוק איך מתמודדים עם הפירוש הזה או איך מנטרלים אותו. ברגע שתדע, גם הפחד יעלם.

דן צ

New member
אני מכיר אדם בן 47 והוא רווק

ולא מבחירה! , למה? כי לפני הרבה שנים הוא היה כל כך ביישן וכל כך מפוחד שבקפיטרייה של האוניברסיטה הוא לא ניגש לבחורות שמצאו חן בעיניו, ולא רק בקפיטרייה, גם במועדונים ובאוטובוסים.

יסמין43

New member
אני לא חושבת שאפשר להיפטר מהפחד.

הפחד הזה קיים. נקודה. ייתכן שבמשך הזמן הוא יפחת בעקבות התנסויות חיוביות. ואולי לא. אצלי, למשל, הוא רק גבר עם השנים ולא פחת. כלומר, בצעירותי לא היה לי שום פחד, ועכשיו כבר יש. פעם לא פחדתי מדחייה, ועכשיו כן. ויש שתי אפשרויות: ראשית, אולי תצטרך להגיע למסקנה שהקשרים שלך לא יצמחו מ"התחלות" נועזות בקפיטריה, אלא מקשרי ידידות מתונים שייהפכו במשך הזמן לאהבה. אפשרות ממש מצוינת. והאפשרות השנייה - להתגבר בכוח, כלומר, להכריח את עצמך לגשת אליה, על החיים ועל המוות, יהיה מה שיהיה. תעשה פדיחות - אז תעשה. אז מה? לא מתים מזה. ואולי בפעם השנייה והשלישית כבר יהיה קל יותר. תתייחס לזה כמו אל תרגילי התעמלות, ותגיד לעצמך שלא הבחורה היא החשובה, אלא פיתוח היכולת שלך. אולי זה יעבוד. ובעצם יש אפשרות שלישית: שבמשך השנים, הביטחון העצמי שלך יגבר, וכשתהיה דוקטור כבר לא תהיה לך שום בעיה להתחיל עם סטודנטית שנה ראשונה, לדוגמא. כלומר, החיים יעשו את שלהם.

למעלה