איך לא להיבהל !!

alon1975

New member
איך לא להיבהל !!

קורה לי המון שאני חולם חלומות צלולים, מגיל קטן, לא ידעתי בכלל מה זה עד לפני חצי שנה. החלומות הצלולים שלי כ"כ חזקים עד שאני מרגיש ושומע מה קורה במציאות סביבי, ממש מודע לסביבה וגם במקביל חולם וכשאני מתעורר אני זוכר את הכל (וכשאני שואל אנשים שהיו סביבי - הם לא מאמינים שישנתי כי הכל אמת). הבעיה היחידה היא שאני מרגיש משותק בכל הגוף ואני מנסה בכח להילחם בזה, להזיז ידיים, רגליים ולהתעורר. לפעמים זה מצליח ואני מתעורר אחרי מאמץ ממושך ואז אני מרגיש תשוש לגמרי ומפחד לחזור לישון. הדגש|מה אפשר לעשות כדי להנות מהחלומות האלו?|

Variety

New member
תגובה

היי אלון. מה שאתה מתאר, זה שיתוק שינה. כנראה אתה חולם חלומות צלולים טבעית. אתה יכול ע"י כך שתסתובב סביב עצמך להכנס לגמרי לחלום ולהיות בתוכו, או ע"י כך שתרגע, תתחיל לנסות להזיז רק את קצה האצבע שלך באחת הידיים, ולאט לאט תעבור לשאר היד ולשאר הגוף ותצא מהשיתוק. או שתנסה לתת פקודה קולית בראש "לצאת משיתוק שינה". השיתוק שינה הוא דבר טבעי ונורמלי לחלוטין שלכולם יש, רק חלק לא מרגישים אותו בכלל כי הנוא נפסק מיד כשהם מתעוררים. אך אצלך, המוח מתעורר לפני הגוף, לפני שהגוף מספיק לצאת משיתוק. המצב הזה הוא מאוד יעיל בשביל כניסה לחלומות צלולים או יציאה מהגוף אם אתה מאמין. אתה מרגיש תשוש כי אתה מנסה להלחם בזה ולא מצליח לזוז בכלל. תרגע ותנסה את מה שאמרתי לך, זה לדעתי יעזור. אה, כן, אם אתה מנסה בכל זאת להתעורר דרך החלום צלול נניח בעזרת שאתה אומר "לקום עכשיו". תעשה בדיקת מציאות לראות אם לא התעוררת לחלום שדומה למציאות. בדיקת מציאות יכולהל היות ע"י כך שתנסה להעביר את היד דרך הקיר, או לנסות לגרום לטקסט לזוז על הנייר... אתה יכול לקרוא עוד באתר שלי: http://lucid.up.co.il חלומות פז, Variety-

IC4

New member
מטריד שההסברים לםעמים לא ברורים לי

שנגיד אומרים משהו לעשות ואני לא מבין אם הכוונה לדמיין או בחיים אמיתיים נגיד תסתובב סביב עצמך או תסתכל על כף היד זה מציק
שלא לדבר על מה שכבר דיברתי עליו קודם "תעשה בדיקת מציאות בחלום" אם הייתי יכול לשלוט בעצמי לעשות בדיקת מציאות בחלום, לא היה לי ממש בעיה נכון??
קשה לי קשה

Variety

New member
תגובה

היי, הפעולות של חיזוק החלום מתבצעות בתוך החלום. להתסובב סביב עצמך, לשפשף ידיים... - בתוך החלום. בקשר לבדיקות מציאות: אם אתה בחלום, ואתה רוצה להשתמש בהם גם כדי לחזק את ההרגשה, לשפר קצת את הצלילות - בחלום. אבל כשיטה לחלומות צלולים, מתחילים אותם מחוץ לחלום, וכהרגל או בעזרת שיטת מיילד, זוכרים או הופכים את זה להרגל לעשות בתוך החלום. מובן? אם לא הבנת תגיד. חלומות פז, Variety-

למעלה