איך יוצרים מחברת?

שבלולקה

New member
איך יוצרים מחברת?

שלום, איך אני יוצרת "מחברת"? כלומר - דף שמקופל באמצעו ומשודך בשתי סיכות במרכז הקיפול. האם ישנו שדכן מיוחד שמבצע את העבודה? אם כן, היכן משיגים? איך דואגים שהעבודה תצא "נקייה" גם מבלי לפנות לבית דפוס? תודה מראש.

Schnitzell

New member
יש שדכן ארוך במיוחד,

בעצם שדכן רגיל שמורכב על שתי זרועות פלסטיק ארוכות, וניתן להכניס ביניהן דפים עד לעומק של 20 ומשהו ס"מ. קניתי פעם באופיס דיפו, נדמה לי, או שיש בחנויות לציוד משרדי כמו ארטא. לא יקר במיוחד. עבודה נקייה היא עניין של ניסיון, מן הסתם. כדאי שתתנסי על חתיכות נייר מיותרות קודם, או שתוודאי שיש לך עודפים מהמחברות שאת רוצה לשדך.

בלבלונה

New member
שיטה קלה יותר

משטיחים את הדפים ושמים אותם על משטח רך, כמו קרטו ביצוע או כל דבר אחר, פותחים את השדכן ומהדקים את הסיכות על הדפים לתוך המשטח הרך. מוציאים את הדפים מהמשטח עם הסיכות וסוגרים אותן כדי שלא יבלטו השפיצים. אני מקווה שזה היה מובן, אם לא תשאלי שוב בכיף.

Schnitzell

New member
התוצאה תהיה פחות מדוייקת -

המקום שממנו הסיכה יוצאת הוא לא בדיוק מקצה ה"מסוע" שמחזיק אותה, אלא כמה מ"מ לפני, לכן קשה לדייק במיקום כל פעם. בשדכן אמצע יש מעצור שקובעים אותו למידה הנדרשת בס"מ (כלומר, אמצע החוברת), ואליו מצמידים את הדפים. אני ממליץ להשקיע כמה שקלים עבור תוצאה יותר מכובדת.

שבלולקה

New member
השדכן הנ"ל

הוא מיוחד לדברים כגון אלו? היכן משיגים אותו וכמה הוא אמור לעלות?

שבלולקה

New member
אם אני לא טועה

גם השדכן הזה מצויד במנגנון מירכוז, לא? איך המנגנון עובד? הוא מותאם גם לשידוך שתי סיכות בדף?

שבלולקה

New member
משום מה זה לא עובד.

http://www.officedepot.co.il/catalog/catalogSku.do;jsessionid=0000eFGDhrgSVKnQNTeHs2EYuv6:12bbi68k5?id=3826963&pr=QJ5&N=2%20377&sgID=6 קופי פייסט וזהו.

Schnitzell

New member
כן, נראה שזה בדיוק המוצר.

על הזרוע התחתונה של השדכן אמור להיות מוטבע "סרגל" שמציג את המיקום בס"מ של המעצור. אם אין, מודדים לבד או לפי ניסוי וטעייה. את מזיזה את המעצור למרחק שהוא אמצע החוברת כשהיא פתוחה (לדוגמא, אם החוברת לפני קיפול היא ברוחב 20 ס"מ, את מכוונת את השדכן ל-10 ס"מ), מכניסה את הדפים לא מקופלים פנימה ומשדכת. כדי לשדך יותר מסיכה אחת תצטרכי למדוד איכשהוא מרחק שווה מראש העמוד ומהתחתית שלו, אבל זה כבר עניין לא רציני. שימי לב גם שמדובר בשדכן ידני שכמו בשדכן רגיל, יש לו מגבלה לכמות הדפים שהוא מסוגל לשדך - אם החוברת שלך עבה מדי לא תצליחי לעבוד איתו.

שניצל ידידי, מעניין אותי דעתך?

http://www.canon-europe.com/For_Work/Products/Professional_Print/Digital_Colour_Production/imagePRESS_C1/index.asp

Schnitzell

New member
בלי לראות תוצאות קשה לשפוט אותה,

אבל נראה שהיא לא מיועדת לעבודות גדולות, או שהיא מתחרה במכונות שמוגדרות Production Class בשאר החברות. היא די איטית (7 דפי A3 בדקה). לגבי ההצהרות של "Offset-Like" וחברותיהן - כולם היום כותבים את זה, למרות שבודדים בלבד מגיעים לרמה של אופסט, וגם זה במקרים ספציפיים ולא בכל גרפיקה שהיא.

Schnitzell

New member
לא עשיתי בדיקה מסודרת,

אבל בכמה מקרים ה-NexPress של קודאק שהופיעה בארץ לפני כמה חודשים (עוד לא נמכרה לאף אחד) מגיעה לאיכויות מעולות, במיוחד בגלל שהיא יכולה להדפיס ברשת סטוקאסטית - ספציפית, תוכנת Staccato המפורסמת של קריאו. את התוצאות של זירוקס, כולל ה-iGen3, אני לא כל כך אוהב. גם לאינדיגו לא חסרות בעיות, ויש הרבה מקרים שבהם התוצאה שלה פחות טובה מאופסט, תלוי במצב המתכלים ובגרפיקה.

Schnitzell

New member
אגב, אני הרגע קורא כתבה בדפוסגרף

על מכונה כזאת שנרכשה ב"קובירן" ואו שקאנון לא יודעים מה המפרט של המכונה שהם עצמם מייצרים, או שמישהו בכתבה משקר. בכתבה מצויין שהמכונה מדפיסה על רבע גיליון מלא, על נייר עד 350 גרם ובמהירות של "14 בדקה". באתר של קאנון, במפרט הטכני של המכונה, רשום שגודל התמונה המקסימלי הוא 323x476 מ"מ (קטן בפירוש מרבע גיליון), שמשקל הנייר המקסימלי הוא 256 גרם ומהירות ההדפסה היא 14 A4 לדקה (נסלח ל"קובירן" על זה). הממ...?

המון תודה על ההתייחסות, שניצל.

בקרוב, אני מאמין, שאבצע מ"ס טסטים על המכונה מבחינת מרחבי צבע, אודיע לך את תוצאות האיכות אם במידה, הלוואי, הדבר יצא לפועל. נ.ב השוק, כפי שאתה שם לב, רותח: קודאק, קנון ... ועכשיו לחשו לי גם שפוג'י רוצה להיכנס לעניינים!? יהיה מעניין. יום טוב

למעלה