איך יוצאים מצום?

איך יוצאים מצום?

חברים, אני צריך עזרה. משישי שעבר אני מצונן מאוד, שיעולים (יבשים) מפה עד הודעה חדשה, נזלת כמו מיים (בימים האחרונים נעשית יותר סמיכה), חולשה, כאב-ראש וכו'. לזכותי ייאמר שהייתי האחרון במשפחה שנפל למשכב, אבל לא זה הענין. הענין הוא שמיום ראשון שעבר עד יום רביעי, לא אכלתי יותר משלושה תפוחים (לא מהחלטה לצום אלא מחוסר יכולת להסתכל על אוכל), ומאז עד היום התקדמתי למרק עוף עם ירקות - קערה או שתים ביום, וכמה פירות. עכשיו אני מנסה באומץ מרק שעועית, בין משפט למשפט. רק בשביל הרקע, לפני הכל הייתי 95 קילו, אכלתי שלוש ארוחות מלאות כל יום, עם הרבה תיאבון וקצת נישנושים בין לבין. עכשיו, אין לי בעיה עם זה שאני פתאום אוכל מעט - יש לי בעיה עם זה שאני לא רעב. וגם לא צמא. אני מכריח את עצמי לאכול ולשתות (שתית מים מעוררת בחילה). התחושה הכללית היא כמו בסוף יום כיפור - הכל מרגיש בסדר עד שצריך לעשות איזה מאמץ פיזי, אז פתאום עולה סחרחורת וחולשה. ואני מרגיש חלש מאוד. אף פעם לא היתה לי תופעה כזאת; הרופא אמר שזה בגלל שהאף סתום אז לא מרגישים טעמים, אבל אפי כבר היה סתום בעבר ומעולם לא איבדתי את תחושת הצמא. מה קורה לי? איך יוצאים מזה?

לאט ובזהירות

הכי חשוב זה הרבה מים. גם אם זה גורם לתחושת בחילה, אל תוותר. מבחינת תזונה, תאכל לאט מה שאתה יכול. אם מרק עוף טוב לך, אז תיצמד בינתיים למרק עוף. תנסה להוסיף מעט אורז והכי חשוב לא לשכוח שהגוף עדיין חלש מכל מה שעבר ואין מה להתאמץ לחזור מהר לשיגרה. כמו שכתבתי, לאט ובזהירות. הכל יבוא על מקומו בשלום - תזרום עם מה שהגוף דורש. הילה

yamit23

New member
קודם כל ../images/Emo24.gif

אולי זה לא מרפא, אבל זה תמיד טוב
והעצה הכי בסיסית, שאתה בטח היית יודע לתת לאנשים אחרים, אבל לא כ"כ טוב כשזה לעצמך - מרימים טלפון למטפל שאתה מעריך וסומך עליו, ובאים לטיפול אמיתי (חד פעמי או לא), בניגוד לזה הוירטואלי. עכשיו תורך להיות חולה. לך עם זה עד הסוף, אפילו הייתי אומרת - תתמסר לזה. חבל שתהיה המטפל של עצמך.
תרגיש טוב!

טאוֹ

New member
../images/Emo45.gif

אני מניח שדוד רוצה להבין למה זה קורה, לאו דווקא לטפל בעצמו, אבל אולי אני טועה. בכל מקרה, "לא להיות המטפלים של עצמנו" זו תזכורת שתמיד טוב להיזכר בה.

../images/Emo45.gif ותודה לכולם, כמובן ../images/Emo13.gif

הטיפול הכי טוב, אני מניח, הוא לנוח, לאכול קצת, לשתות הרבה ולתת לזה לעבור. השאלה היא מה בעצם קורה, איך ולמה?

החלמה מהירה

פעם הייתי חולה וצמתי כמה ימים ואחר כך הייתי כל כך חלשה, והגעתי למסקנה שהקושי האמיתי היה ההתגברות על הצום. אני זוכרת שכל ביס גרם לי להיות מאוד מאוד עייפה. מבחינת הרפואה הסינית, חוסר תאבון מקושר לחולשה של הטחול. חוסר רצון לשתות יכול לנבוע מכמה סיבות (לחות, ליחה, קור בקיבה ועוד) וכך גם הבחילות. הליחה גם גורמת לכבדות. אם או בלי קשר לסינים, אתה מחלים ממחלה. גורם מחלה חיצוני שחדר לגוף, השאיר לחות שהופכת לליחה (אולי בהשפעת חום?) וחולשה במערכות ייצור האנרגיה הזמינה: הריאות ומערכת העיכול. איך יוצאים מזה? אני עם ימית כמובן, אבל בנוסף יש עוד כמה דברים שאפשר לעשות: כשאני החלמתי מאותה מחלה, סבתא שלי בישלה תפוחים עם מלא סוכר וקצת ציפורן. קצת הפריע לי שזה מה שאני מכניסה לגוף אחרי שהחלטתי לאכול בריא כדי לא להיות חולה יותר לעולם, אבל מצד שני, זה היה טעים, עורר את התאבון שלי ונתן לי מלא אנרגיה. זה גם היה מאוד מאוד מרענן ומלא בנוזלים. אולי חברי הפורום יידעו לתת מתכונים מוצלחים אחרים למצב כזה. קיבלתי עצה ממטפלת טבעונית, להשרות במים צימוקים שחורים, תאנים מיובשות, ציפורן וקינמון, ולאכול ולשתות את התוצאה, אפשר עם דבש. התערובת, כך היא אמרה, מסייעת במלחמה בזיהומים ומחזקת את הגוף. אל תנסה לעשות מה שלא מתאים לך. כלומר, אל תקבע פגישות עבודה ודברים כאלה מתוך הנחה שמחר, מחרתיים או בעוד שבוע תרגיש יותר טוב. גם לקבוע פגישות זו עבודה. לך עם המנוחה עד הסוף. עכשיו כשמותר לך לחבק את אהובותיך מבלי שיסתכנו בהדבקה, נצל את זה בכל הזדמנות. אומרים שזו התרופה הכי טובה... תרגיש טוב

תודה, אבל המשך המנוחה לא אפשרי, לצערי

חמישה "גימלים" (+שבת) זה יותר ממה שאני יכול להרשות לעצמי; בריאות זה חשוב, אבל צריך גם להתפרנס... בינתים אכלתי גולאש, אורז וכמה עוגיות - לאט-לאט, ובזהירות. גם הקפדתי לשתות, ונכון לעכשיו תחושת הבחילה לא הופיעה. מחר עובדים, ארצה או לא ארצה. נחשוב טוב על הסיבה לעבוד, ויהיה בסדר...

שומו שמיים

גולאש???? לא קראת את מה שכתבתי? לאט ובזהירות זה לא גולאש... אבל שויין... תהיה בריא

ella bella1

New member
../images/Emo95.gifאיזה מתוקונת!!!

אני בטוחה שהיא ממלאת אותך בהמון אור... תרגיש טוב!

לא השתכנעתי

אמנם דיברת בשפה קלה להבנה: תמונה של הנסיכה (
) אוכל ופרנסה. אבל התחושה שלי היא שאתה לא ממתין מספיק. אולי בגלל שאני זוכרת את הדלקת בתוספתן שהטיסה אותך לבית החולים לפני זמן לא רב, התחושה היא שאתה לא מטפל מספיק בעצמך ולא מקשיב למה שהגוף מתחנן שתשמע. כמובן, יכול להיות שאני טועה ואם כן אז סליחה ותשכח מכל מה שכתבתי. יכול להיות שאני עושה השלכה של מה שעבר עלי. הזכרתי קודם את הפעם שהייתי חולה ובצום. אני זוכרת שכשאושפזתי, הדבר הראשון והיחיד שחשבתי עליו היה שאני לא יכולה להתאשפז, יש לי עבודה לסיים. זה הטריד אותי כל כך, שדאגתי שיסדרו לי מחשב נייד בבית החולים. בסוף זה לא היה שום דבר רציני ושוחררתי עוד לפני שנגעתי במחשב, אבל חזרתי לעבוד מאוד מאוד מהר. אני זוכרת את הטיפול הראשון. הצלחתי פחות או יותר לתפקד, ואחר כך נכנסתי למיטה. בדיעבד לא הצלחתי להבין מה גרם לי לחשוב שהעבודה חשובה יותר מהבריאות שלי וכמובן, איך זה שכל כך קל לתת עצות והנחיות לאחרים ולא ליישם אותם בעצמנו. מקווה שחזרתך לשגרה תהיה הדרגתית ובריאה.

"צום"

בנוסף להמלצות... אחרי צום, חשוב להחזיר לגוף מינרלים חשובים וויטמינים. אז מרק עוף עם הרבה ירקות- זו התרופה הכי טובה של הסבתא שיש והיא אכן מומלצת מרק שעועית לעומת זאת- נראה לי כבד מדי לקיבה אחרי צום, שעועית היא קטניה, לגוף יותר קשה להתמודד כרגע עם פירוק של קטניות. ירקות מאודים, בטטה, גזר, קישוא מומלצים תפוח ובננה- עשירים באשלגן, שמתדלדל בצום ועשירים בויטמינים חיוניים- מאוד מומלץ גם אגס, שסופח ליחה ולחות- מצויין למצבי צינון. והכל כפי שכבר אמרו לפני... "כמו קיפודים"= לאט ובזהירות... שתיה של מים מינרלים ותה צמחים חשובה הרבה יותר מאוכל כרגע כעקרון "סיום הצום" (גם אם הוא "נגזר" עלייך, כמחלה) נמשך כמחצית הזמן של משך הצום, כלומר אם צמת לפי הבנתי- 10 ימים, החזרה ל"שיגרה" תערך כחמישה ימים... חשוב לחזור לתזונה בריאה, עם עדיפות למזון אורגני, הגוף שלך עבר טראומה והוא כעת חלש, לכן לא מומלץ להעמיס עליו רעלים. מרק ירקות, מיצי פירות- יכולים להיות נפלאים, הם אינם מכבידים על הקיבה והעיכול, מכיוון שהם כבר עברו תהליך ומופיעים כנוזלים לאט ובמתינות להוסיף דגנים מלאים ורק אחרי ארבעה חמישה ימים להתחיל להוסיף חלבונים. בריאות והחלמה טובה לך. תמי

../images/Emo45.gif, כרגיל

בזמן מחלה, כמו אצל החיות, אנחנו נוטים שלא לאכול שום דבר, כי הגוף צריך לנצל את האנרגיה שלו להתמודדות עם המחלה, ולא עם פירוק המזון, ולכן- פשוט תקשיב לגוף, ותצום. כשתצטרך לשתות- אתה תרגיש את זה, ץקפיד רק לשתות, כאמור, מים או תה צמחים. אפשר גם מים שבושלו בהם ירקות- הם עשירים יותר באשלגן, שזה חשוב (לדפיקות לב, למשל). כשלי יש חום, אני פשוט זוחל למיטה, מתנתק מהכל, שותה רק קצת מים, וקם כשזה נגמר. הגוף כבר יגיד לךכשזה יקרה... כשזה יעבור, ותרגיש רעב, תתחיל לאכול לאט לאט ובהדרגה, כמו שתמי מעלי אמרה, פירות, ירקות מבושלים,קוואקר וכו', במשך חצי מזמן הצום. אחלה תכנית ניקוי נפלה עליך! הרבה בריאות, שלומי

hal767

New member
רצית עזרה? קיבלת.

בראשית דברי אדגיש, שאין לראות את תשובתי כיעוץ, מאחר ואינני מכיר את מצבך מקרוב. כך אני ממליץ לך להתייחס גם להמלצות שקבלת מאחרים, חלקן חסרות אחריות לדעתי, לא רק בגלל שאינן טובות, אלא גם בגלל שניתנו בלי להתעמק בבעייתך מקרוב. בעיקרון, לא צמת, ולכן אינך צריך לצאת מצום. צום רפואי אמיתי הוא מצב של אי אכילה ושתיית מים בלבד. העובדה שאכלת 3 תפוחים [אני מקווה שהיו אורגניים], מוכיחה שלא צמת. ולכן הגוף שלך לא ניכנס למצב של צום, בו הוא מתפקד בצורה שונה מהרגיל. "אני מצונן מאוד, שיעולים (יבשים) מפה עד הודעה חדשה, נזלת כמו מיים (בימים האחרונים נעשית יותר סמיכה), חולשה, כאב-ראש וכו'." סימפטומים אלה יכולים להצביע על הצטברות פסולת ורעלים בגוף, אותם הגוף מסלק ביעילות רבה באמצעות הנזלת והשיעול. החולשה נובעת מהמצאות כמות גדולה של פסולת בגופך, ומכך שהגוף משקיע את כל האנרגיה שלו בסילוקה ובשיקום מערכותיו. תהליכים אלה דורשים הרבה אנרגיה. הכאבים מאשרים שאכן בדמך הרבה פסולת חומצית. תחושת השובע, לה גרם הגוף, אומרת שהגוף אינו רוצה מזון. הוא רוצה צום. הסיבה לכך היא שתהליך עיכול מזון, גוזל המון אנרגיה, אותה הגוף מעדיף להשקיע בסילוק הפסולת ובריפויו העצמי. צום הוא המצב המתאים ביותר לגוף כדי לטהר ולשקם את עצמו. זהו תהליך שנעשה בתוך הגוף וע"י הגוף. חשוב שתבין נקודה זו-התהליכים האלה הינם הבחירה של הגוף, והיא תמיד הבחירה הנכונה ביותר, והוא, באמצעות כוחות הריפוי הפנימיים שלו, פעיל. " יש לי בעיה עם זה שאני לא רעב." כך כתבת. ואני אומר לך שאין לך בעיה עם זה. אתה לא רעב, אל תאכל. מרק עוף ומרק שעועית, אליהם "התקדמת" כדבריך, הם האחרונים שאתה צריך עכשיו. אינני יודע מהיכן באה האמונה בסגולות הריפוי של מרק עוף בעת מחלה. סביר שזה חלק מאמונה של אמא פולניה כלשהי שהפיצה את הטמטום הזה בעולם. מרק עוף מכיל את תמצית הרעל והחומצות השונות, כולל חומצת שתן, שבשר העוף מכיל. מה יכול להיות בריא בבשר או ירקות שבושלו עד צאת נישמתם של כל יסודות המזון שבהם? גם מרק שעועית, הקשה לעיכול, לא בא בזמן הנכון. כאשר הגוף דוחה מזון, יש לצום, ולשתות מים, מעט כל פעם, לאורך כל היום. הפרזה בשתיה, וכן אכילה ללא צורך, גורמים לתחושת בחילה. שתייה מופרזת, מזיקה. אינך פעיל בזמן זה, ודרישת הגוף לנוזלים, נמוכה. החולשה מחייבת מנוחה מוחלטת ורגיעה. בזמן מנוחה ושינה, מתבצעים עיקר תהליכי הניקוי והריפוי העצמי של הגוף. אכילה מומלצת במצבים אלה, אם ישנה תחושת רעב [יש להבדיל בין תאבון לרעב], היא של פירות אורגניים, או מיץ פירות, בהתאמה למקרה. הם מכילים סוכר חיוני ושפע של יסודות מזון, בזמינות מהירה. עיכולם מהיר וקל, ודורש הוצאת אנרגיה מועטה מהגוף. הם מחזירים לגוף את הבסיסיות הנחוצה לו, ומאפשרים לו להאיץ את תהליכי הניקוי. כאמור, אינני מיעץ לך דבר, כי אינני מכיר את בעייתך כראוי. אבל יש לנהוג נכון כלפי הגוף, ולהבין נכון את איתותיו השונים. כך פותרים בעיות מהשורש

למעלה