איך יוצאים מזה?

נחמה64

New member
איך יוצאים מזה?

שבוע לא פשוט של אירועים חיצוניים התרחשו ואני נותרתי חסרת יכולץ להתמודד,חסרת יכולת לעשות סדר בבאלגן. בעברי חוויתי במהלך עבודתי מס' אירועי פח"ע.שניים מהם היו הפיגוע בקוו 5 בתל-אביב ורצח הילדה הלנה ראפ עד לפיגוע האחרון השבוע בי-ם,זכרתי אבל לא הייתי בפחד ואו חרדה כל שהיא בשל כך. השבוע התאבדה מישהי מחוג מכרי,גם היא נפגעת. וזהו. הכל מתערבב לי המראות מהפיגועים הפגיעה שלי ומותה של ביתי התינוקת. לא יודעת מהלעשות ואיך להחזיר את עצמי למסלול. מעולם לא חזרו אליי אירועי הפיגועים ומות הילדה בעצמות שכזו ,אני מתעוררת מחולמניותי ומרגישה כאילו הילדה בוכה,אף שלא שמעתי את בכיה ואפילו לא לרגע קט וכל זה על רקע התמונות הקשות של זירת האירוע בקוו 5 ובבת ים זקוקה לאישפוז? נורמלית? קצת קשה לי.

גרא.

New member
נחמה64,התגובה שלך לארועי פח"ע מאד שכיחה

אצל נפגעי פח"ע לשעבר,כאשר כמעט כל ארוע כזה,מעורר אצלם תגובה פוסט טראומטית,כמעט מותנית. מעורבות רגשית כזו בעל כרחך,רצוי שתקבל התייחסות ומענה מקצועי.את יכולה לפנות לשם כך למרכז לסיוע לנפגעי טראומה על רגע לאומי 1-800-363-363 לא קל להפריד ביו האסון הפרטי,והאסון על רקע לאומי,היכול לעורר טראומות פרטיות מהעבר,כאשר הרגשות מתערבבים אלה באלה,ומקשים מאד על ההתמודדות.חשוב להדגיש שאלו הן תגובות שכיחות,ומבחינה זו הן "נורמאליות".כך שאינך זקוקה לאשפוז,אבל בוודאי לסיוע דרך תמיכה ,הבנה ואמפטיה דרך טיפול פסיכולוגי.

מה שאת מתארת נשמע כסימפטומים פוסט טראומתים

הגם שזו תגובה נפוצה אחרי חשיפה לאירועים טראומתיים, זו איננה גזירת גורל וקיימים טיפולם יעודיים שמתאימים במיוחד לטיפול בפוסט טראומה. במקרים של פוסט טראומה לא מספיקים בדר"כ תמיכה ואמפטיה אלא יש צורך בעיבוד פעיל של הזכרונות של החוויות הטראומתיות כדי להוביל להפסקת הסימפטומים למשל הפלאשבקים הקוליים והויזואלים שתיארת. בין השיטות היעודיות ניתן למצוא PE, SE, EMDR, ההמלצה שלי מנסיוני היא על EMDR.

נחמה64

New member
בשבועיים

האחרונים התחלתי טיפול e.m.d.r לא פשוט לי כלל ועיקר ההרגשה היא של נסיגה? אני נלחמת ולא מוותרת וקשה לי ולפעמים כמו עכשיו הרגשת חוסר האונים היא קיצונית

שלום לך,

כדאי שתפני למטפל/ת שלך ותעדכני אותו/ה בתחושתך. יש בהכנה לקראת טיפול בEMDR טכניקות להתמודדות עצמית בין פגישות. אם המטפל/ת לימד/ה אותך כאלו (כמו מקום בטוח, מצב בטוח, חיבוק הפרפר, מראה חד כיוונית וכד')- זה הזמן לתרגל. אם לא לימדו אותך כאלו - כדאי ליצור קשר בהקדם כדי להשלים זאת . זה עשוי להקל עליך בשלבים הראשונים בהתמודדות עם החומרים העולים בזמן של בין הפגישות. מה דעתך?

נחמה64

New member
היניין הוא

שהיא תיעדר ,ולי אין טיפול בשבועיים הקרובים

למעלה