איך יודעים?

tamara90210

New member
איך יודעים?

היי כולם, השתחררתי לא מזמן, ואני בהתלבטויות אם להירשם לאוניברסיטה לשנה הבאה או לחכות עוד שנה (שזה בעצם אומר עוד שנתיים מעכשיו), אני ממש לא מצליחה להחליט, חשבתי אולי תוכלו לעזור... למה כן אני רוצה, כי אני חושבת שאולי חבל על העוד שנה הזו, אולי זה בזבוז, ויכול להיות שעוד 10 חודשים כבר זה יבער בעצמותיי ללמוד (למרות שעכשיו אני ממש ממש לא בראש של זה...) למה לא, כי כמו שאמרתי אני לא בראש של זה, אבל איך אשר לדעת, אולי אני אהיה בראש של זה עוד 10 חודשים? חוץ מזה, אני לא ממש סגורה על מה אני רוצה ללמוד, אז זה נראה לי קצת טיפשי להירשם בלי להיות בטוחה במה שאני רוצה ללמוד, אני חושבת על כיוון של או חינוך עם מזרח תיכון או עם לימודי א"י, אגב, מישהו לומד משהו מזה? יש המלצות? דעות? משהו? וגם כי שוב לא בוער לי, אני רוצה לעבוד קצת, (אני גם עושה איזה תוכנית של מיני שנת שירות כזו של 5 חודשים....), לנסוע לחו"ל, שביל ישראל וכאלה....לא לחוץ לי לימודים בכל אופן. בכל אופן, רציתי לשמוע את דעתכם ואיך אתם החלטתם אם הייתה לכם את אותה התלבטות.... המון המון תודה:) :) :)

Lir האחת

New member
היי ../images/Emo13.gif

אני אישית ידעתי מה אני רוצה ללמוד עוד מהתיכון פחות או יותר. אחרי הצבא הייתה בידי ההחלטה של מה ללמוד ואז פשוט ניגשתי לעשות פסיכומטרי, עבדתי שנה והתחלתי את הלימודים. אני חושבת שהכי נכון להתחיל ללמוד כשסגורים על מה שרוצים ללמוד וכמובן, שמרגישים מוכנים להתחיל. הרבה פעמים אנשים מתלבטים אם להתחיל או לא, ושואלים לדעתם של אחרים. ואני אומרת שזו החלטה שצריכה להילקח באופן אישי בלבד. יש אנשים שמרגישים שהם זקוקים לטיול ארוך לפני שהם בכלל מתחילים לחשוב על מה ללמוד, אחרים פשוט רוצים לעבוד ולחסוך קודם..ישנם המעדיפים להתחיל ישר ללמוד וברצף, ויש גם כאלה שמחליטים שלימודים אקדמאיים זה כלל לא בשבילם. כל אחד בסוף עושה את ההחלטה לגביו, ועל פי שיקוליו האישיים. ואני בטוחה שמה שלא תהיה ההחלטה, כן או לא להתחיל ללמוד, היא תהיה הכי נכונה אם היא נלקחת מהלב. ממה שאת מרגישה שהכי נכון כרגע בשבילך. שיהיה המון

tamara90210

New member
את צודקת...

אבל קל להגיד, קשה לעשות, את יודעת? ברור שנאי יודעת שזו החלטה שלי ורק שלי, אבל אני לא מצליחה לתת לעצמי תשובות בנושאים האלה, בגלל זה אני מניחה שאני לא הראשונה ולא האחרונה שיש לה את ההתלבטויות מהסוג הזה, ולשמוע שיקולים שהיו לאנשים אחרים זה תמיד טוב, אולי פתאום אני אחשוב על משהו שלא חשבתי וזה מה שיגרום לי להחליט...לא יודעת....אני פשוט סוג של אוספת מידע כזה ודעות....ואחר כך אנסה להחליט.... תודה בכל מקרה!!!! :)

gilishvili

New member
אולי

פשוט תרשמי ותחליטי אחר כך...? הרשמה וקבלה לא מחייבים, את יכולה להחליט עד אוגוסט בערך אם את באמת רוצה או לא, ועדיין כל מה שתשלמי זה רק דמי ההרשמה... מה שכן, אם את רוצה ללמוד את התחומים שציינת, אני לא חושבת שיש לך סיבה להילחץ, משום שאם את עומדת בנתוני הקבלה סביר להניח שתוכלי להרשם גם לאחר סיום תקופת ההרשמה (אבל לא הייתי סומכת ב-100% על מה שאני אומרת, אני מכירה כמה אנשים שנרשמו לתחומים במדעי הרוח שבוע לפני פתיחת השנה, ועוד שניים שעברו לחינוך שבועיים אחרי שהשנה כבר התחילה... כולם בב"ג), אז את יכולה לקחת את הזמן. אגב, מה זה אומר מיני שנת שירות...? אני מוכרת לחניכים שלי שש"ש זו חוויה של פעם בחיים, אם הם יבחרו לוותר על הזכות בשנה הבאה הם לא יוכלו לחוות משהו דומה לזה... אני בעצם משקרת להם במצח נחושה
...?

tamara90210

New member
קודם כל תודה:)

היי, חשבתי על להירשם לפני, אבל אני באמת ממש לא בטוחה שאני רוצה, לכן כבר נראה לי שעדיף שלא....אגב, ההרשמה הרשמית נסגרת בערך באפריל נכון? ואיך זה עובד, בעיקרון כל מסלול נסגר כשיש מספיק אנשים? חשבתי אולי לשאול את הפקולטות הספציפיות האלה איך זה היה בשנה שעברה, כלומר עד מתי נשאר מקום אצלם ואולי לראות לפי זה....העניין הוא שנראה לי שחינוך עלול להיסגר הרבה יותר מהר משאר הדברים...אוףףף, לא יודעת. בכל מקרה, בקשר למיני שנת שירות, זה לא בדיוק ההגדרה המדויקת, אבל זו ההגדרה הכי קרובה שמצאתי למה שזה.... בעיקרון זה איזשהו מסגרת של כמה חודשים שמיועדת לאנשים אחרי צבא, שהקונספט המרכזי זה סוג של ישיבה מעורבת של דתיים וחילוניים, שפשוט לומדים להכיר את היהדות ועוד כל מיני תחומים קרובים יותר לעומק, וחוץ מזה תורמים בקהילה.... אז את לא באמת משלה את חניכיך, אל תדאגי, זה מסגרות די נדירות מה שיש אחרי צבא....עדיף לעשות שנת שירות:)

למעלה