תשובה ממקום אישי.
תמיד התעניינתי בכוחות הגנוזים שבתוכנו.
לדוגמה, איך אנחנו יכולים להצליח יותר או להיות מאושרים יותר.
זה גם מה שהביא אותי ללימודי מדיטציה יסודיים, שנמשכו שנים והפכו לחלוטין את תפישתי את עצמי ואת עולמי.
במלה "רוחניות", לעומת זאת, נתקלתי רק בשלב הרבה יותר מאוחר.
תמיד תהיתי מה פירושה.
כששמעתי אנשים משתמשים בה, שמעתי כל מיני דברים שונים, בהתאם למי שמשתמש בה.
לדוגמה, לפעמים שמעתי איזשהו כאב סמוי מאחורי המלה הזאת, איזשהם קושי ו/או סלידה ו/או ייאוש ו/או עייפות מהחיים, מ"העולם כפי שהוא", מאנשים או מתפישות שגורות.
במקרים אחרים שמעתי יותר איזושהי כמיהה או משיכה או סקרנות ל"משהו מעבר".
והיו עוד כל מיני ואריאציות ודברים מגוונים ששמעתי כשאנשים אמרו את המלה הזאת, אך עדיין לא באמת הבנתי אותה.
וגם לא התעניינתי להבין אותה - לא היה לי צורך במלה הזאת. במושג הזה.
כיום אני מבין, בכלליות, שהמלה "רוחניות" נובעת מתוך תפישה מחשבתית המחלקת את העולם, את המציאות, את החיים וכדומה, ל"רוח" ול"חומר", או משהו כזה.
חלוקה כזאת יכולה אכן להועיל לאנשים רבים במגוון הקשרים ונסיבות, כך אני מניח, אחרת לא היו משתמשים בה.
אישית, מעולם לא חוויתי הפרדה כזאת... ומעולם לא חשתי מאויים, למשל, מתפישות של אחרים את "עולם החומר".
מגיל קטן יחסית מטופחת בי גמישות תפישתית כללית והצטיינות מעשית בכל תחום ורובד שמעניינים אותי.
כך שהמימד שאנשים נוהגים לכנותו או לתפשו בתור "עולם החומר", הוא מקום שאני אוהב לבלות בו, לשחק בו, לאהוב בו, להצטיין בו, ליהנות ממנו וכן הלאה, בדיוק כמו ביתר המימדים שאנשים נוהגים להתייחס אליהם.
אישית, אני לא מחלק את זה ל"מימדים" או What Ever.
אין לי נטיה "חלוקתית" כזאת.
המציאות מבחינתי היא אחת... והיא מקום נהדר לצמיחה, למידה ותרגול.
אני מודע לכך שקיימת תפישה הרואה משהו שהיא מכנה "עולם הרוח" ואשר ניתן "להתפתח" בו ולהגיע לדרגות שונות.
אישית, אינני עובד עם תפישה זו ואינני מתעניין בה במיוחד.
יתכן שעבורך, יש לכך משמעות ואולי אפילו משמעות חשובה.
יתכן, לדוגמה (רק דוגמה, אינני מכיר אותך כמובן), שאת מרגישה כרגע "כלואה" בתוך התפישות המקובלות והנפוצות.
ומחפשת דרך החוצה, לחיים עשירים יותר ואמיתיים יותר או משהו כזה.
ושכרגע, ה"שער" בשבילך, ה"אנטי וירוס" עבורך לתפישות המגבילות שבך, הוא המושג "רוחניות" או "עולם הרוח".
ככלי שאפשר להתפתח לפיו ו"לעלות בדרגות" בסיוע הכוונתו, אני מניח שבצורתו הטהורה והחיובית, זהו כלי מועיל מאד - כלומר צורת התייחסות מעשית ומועילה.
כאמור, אינני מכיר זאת מקרוב ומעולם לא חשבתי או עבדתי בצורה כזאת עם עצמי או עם אחרים.
אני מאחל לך שאם תשתמשי בכלי הזה, תשתמשי בו בצורה משחררת ומעצימה, שאכן תפגיש אותך עם יותר ויותר אחוזים מכוחך האינסופי ומהיופי והאפשרויות המדהימים והבלתי נגמרים של החיים האלה, בין אם תקראי לזה "רוחניות" ובין אם תקראי לזה בכל שם אחר.
וכמובן, מבחינת "דרגות", היי מודעת לכך שאת גם יכולה לזהות בעצמך "דרגות" כלשהן, המבוססות על פי הבנתך הנוכחית את עצמך, אנשים אחרים והחיים.
ככל שתעלי בדרגות אלה, תביני מן הסתם את כל מושג הדרגות בצורה שונה.