איך ידעתם שאין אלוקים???

איך ידעתם שאין אלוקים???

אני בתחילת דרכי ואני עדין לא מסוגלת להודות שאני לא מאמינה כי אין לי הוככות ואני בן אדם מאוד רציונלי שצריכה הוככות אפשר לקבל כאלה?
תודה רבה מראש!!!

שולי חי

New member
לי לא משנה אם יש או אין אלוהים.

מה שרלוונטי לגבי, האם יש דת שמחייבת אותי לעשות משהו?
הגעתי למסקנה שכנראה אין...
אז אם יש אלוהים והוא לא מצוה עלי מה לעשות אז מה זה בוער לי לדעת אם הוא קיים?

גם אני חושב כך

כי מה שמענין אותי, זה האם החינוך שחונכתי לקיום המצוות לפי הדת היהודי, זה אמיתי, או שזה דת כמו כל הדתות, וברגע שהצלחתי להבין שהדת היהודית היא דת כמו כל דתות אחרות, זה כבר לא רלוונטי אם יש אלוהים או אין.

מזגזגת2

New member
תחפרי בארכיון

פורום זה וגם "אחיו הגדול" - פורום יוצאים בשאלה
אוצרים בתוכם מידע רב ומגוון בנושא.
ובמחילה מכבודך האיות הנכון הוא: הוכחות.

לא ממש קשור

אבל אני מרגיש הכרח לציין את השיר האדיר של שלמה ארצי ואברהם טל "אלוהיי" שנוגע בנושא הזה. מהשירים הטובים ביותר שיצאו השנה.

אנחנו לא יודעים שאין אלהים

אנחנו משערים שאין אלהים,
משום שלא מצאנו סיבה סבירה להניח שהוא קיים.

ותאמיני לנו שחיפשנו,
הרבה.

שאלות נוספות?

רצוי לדבר בשם עצמך

מרבית החברים כאן אינם מאמינים בקיומו של אלוהים,
בכלל הרעיון שצריך להוכיח שאין אלוהים מעוות מיסודו, אם אתה טוען שיש אלוהים חובת ההוכחה עליך או שתוכיח שאין מפלצת ספגטי/ ישו/ אל אחר.

התגובה מופנית אליי?

כתבתי שאני חושב שאין אלהים משום שאין סיבה להניח שיש,
(ממש כמו מפלצת הספגטי).

אני מציעה שתנסי

לבדוק את הנושא האמוני בפורום כמו אתאיזם ודומיו, תוכלי למצוא שם ים מידע ואנשים שישמחו לחלוק איתך את ידיעותיהם ותובנותיהם בנושא.

סוג ב

New member
ואיך ידעת שיש?

יש לך הוכחות?

אם את לא מסוגלת להודות שאין, אז במה את מודה? שיש?
הרי או שיש או שאין

יובלות...:)

כמה כיף לראות אותך מציצה כאן

Dark Muse

New member
שמעת פעם על דאיזם?

אני חושב שישנם הרבה חרדים ודתיים שהם דאיסטים מיוסדם. הם לא שוללים את קיומו של האל, נהפוכו, הם כן מאמינים שהיה אל שברא את כל היקום - אבל האל הזה כבר לא מתערב בחיינו, הוא לא יגרום לנו לסבול או להרוויח, לתפילות אין ערך מציאותי מלבד נפש האדם ומעבר לכך, אין על טבעי וניסים ונפלאות.

אפשר לקרוא לזה הניצוץ של הנקודה הסינגולרית, במילים אחרות.ומאז המפץ הגדול אין כל התערבות, ולכן אין לדת שום ערך.

אני יודע שהרבה לא מכירים את התפיסה הזו, למרות שיש הרבה שתופסים בה. לא מפריע להם לחלל שבת או לא להתפלל לאחר ארוחה טובה, כי אין לזה משמעות. הם כן אבל, אולי בגלל החינוך הדתי\חרדי, לא יכולים לחשוב שכל זה נוצר מכלום ושום דבר. בכל מקרה התפיסה הזו היא א-דתית, והיא כן מבוססת על הגיון ורציונאל. במובן מסוים, תמיד אפשר לטעון שהמפץ הגדול הוא סוג של אור אלוהי, וברגע שאין לו השפעה לאחר מכן, האמונות הדתיות לא רלוונטיות.

gentleman 1

New member
לא קיים

את רוצה הוכחה על משהו שאינו קיים?? ? זה כמו שאת אומרת תנו לי הוכחה שלא חורד

gentleman 1

New member
לא קיים

את רוצה הוכחה על משהו שאינו קיים?? ? זה כמו שאת אומרת תנו לי הוכחה שלא יורד גשם עכשיו!!

gentleman 1

New member
לא קיים

את רוצה הוכחה על משהו שאינו קיים?? ? זה כמו שאת אומרת תנו לי הוכחה שלא יורד גשם עכשיו!!

למעלה