איך חוסכים?

איך חוסכים?../images/Emo10.gif

היי, אנחנו זוג טרי וצעיר בתחילת דרכו, נשואים כמה חודשים, והבעיה המטרידה אותנו זה שאנחנו לא מצליחים לחסוך שקל. אנחנו חיים בבית שלנו, בית קטן בן 2 חדרים סך הכל. (סלון + חדר שינה). שאותו בעלי קנה לפני הנישואים בהיותו רווק. וחושבים על העתיד, שכשיהיה לנו ילדים בע"ה כנראה נצטרך בית יותר גדול. מה שמוזר בעיניי זה שאומנם אנחנו לא מרוויחים משכורות גבוהות. שנינו עובדים ומרוויחים בערך שכר מינימום, אבל מצד שני אנחנו ממש מנסים לא לבזבז, אנחנו לא יוצאים כמעט ומעט מאוד אוכלים בחוץ ולא קונים לעצמנו פינוקים למיניהםן כמו בגדים יקרים או קוסמטיקה יקרה. בנוסף המשכנתא רק 2000 ש"ח. ואנחנו מנסים באמת להוריד בחשבונות למיניהם. אבל בכל זאת כל חודש אנחנו במינוס רציני וכמעט כל חודש חוזרים לנו צ'קים. אנחנו כנראה ממש לא יודעים איך חוסכים. אולי מישהו מוכן לייעץ לנו? תודה מראש

asafasa

New member
היי

קודם כל, כל הכבוד על צורת החשיבה, קטונתי מלתת עצות באופן אישי אבל רציתי להמליץ על הלינק: http://www.paamonim.com/hebrew/ זה אתר שעוזר לאנשים שנקלעו למצבי מצוקה, ואל תראו בזה שאני מפנה אתכם אליו סוג של עלבון - פשוט יש שם המון מאמרים ועצות מאד טובות ופרקטיות! אפילו להורים שלי נתתי לקרוא אותו... אם לא יועיל בטח לא יזיק ! :) בהצלחה אסף :)

תשובה

הבעיה שלכם, לדעתי, אינה בזבזנות יתרה אלא השתכרות מועטת. שכר מינימום, כיום, אינו מאפשר כמעט רמת חיים מינימלית. יש לקוות שבחלוף השנים שכרכם ישתדרג. יש גם אנשים העובדים ביותר ממישרה אחת ומשלימים הכנסה בשעות הערב / לילה אך מדובר במאמץ רב ושוחק. בברכה אילן גוךדנברג, עו"ד

yair24

Member
שאלה

את כותבת שיש לכם מינוס, האם יש לכם במקרה סכום כסף כלשהו שסגור בפק"מ או באיזושהי תוכנית אחרת של הבנק?

אין שום חיסכון../images/Emo10.gif

פשוט לא ראינו הגיון בלחסוך אם כל הזמן אנחנו במינוס. היה איזשהו פקמ שנפרע בגלל שהיינו צריכים לרכוש רכב לעבודה של בעלי, ולמעשה יורד לנו כל חודש גם הלוואות לרכב. בנוסף- יורדת גם הלוואה שלקחנו מהבנק לכיסוי המינוס. אבל זה לא כל כך עוזר מסתבר... מה שחשוב לי לציין שאולי זה קשור לחתונה שלנו- את החתונה מימנו ברוב לבדנו, והמתנות מהאורחים ממש ממש לא כיסו. למעשה, עדיין יורדים תשלומים מהחתונה. לפני חצי שנה בערך. זו גם הסיבה שלקחנו הלוואה לכיסוי החובות, כי זה הגיע למצב שאי אפשר לעמוד בו בכלל. בנוגע לחשבונות, קצת קשה לי עכשיו לחשב את הכל, אני יכולה לומר רק שאנחנו די ממוצעים לזוג מבחינת חשבונות. אין חריגה בחשבונות הללו. אנחנו די מנסים לצמצם. מה דעתך?

yair24

Member
דעתי היא כזאת:

את צריכה לעשות מאזן כלכלי שלכם בצורה כזאת שתרשמי את כל החובות שלכם ועד מתי הם משולמים. למשל את טוענת שיש לך חובות על החתונה, כמה חובות? כמה יורד כל חודש? עד מתי הירידות האלה כלומר מתי צפויה להיות הקלה ? חובות על הרכב כמה? לכמה זמן? כמה יורד כל חודש? הלוואה לכיסוי מינוס כמה? לכמה זמן וכמה יורד כל חודש? לקחתם הלוואה לכיסוי המינוס זה צעד כלכלי נכון בעיקרון אבל רק בתנאי שלא נכנסים שוב פעם למינוס. האם אתם מוציאים כרגע יותר ממה שאתם מכניסים? וכדאי כן לדעת כמה אתם מוציאים חשמל וארנונה, להגיד שזה הוצאות סבירות, וממוצעות של כל זוג זה לא דבר נכון. הטעות הכי גדולה זה להשוות את ההוצאות שלכם להוצאות של משפחות אחרות. את לא יכולה לדעת איזה עזרה יש למשפחות אחרות. יאיר

yair24

Member
עוד כמה שאלות:

נעשה כמה חישובים קטנים על מנת לראות מה מצבכם: המשכנתא 2000 שקל המשכורת של שניכם 6000 שקל בערך. מה שמראה שהמשכנתא מהווה כשליש מההכנסות נטו, הרבה גופים טוענים שמשכנתא שמהווה שליש מההכנסות זה מה שצריך להיות על מנת לא לחיות בקושי, אני דוגל יותר ברבע ולא בשליש. לדעתי הגופים שטוענים את הטענה של שליש הם גופים אינטרסנטיים שמעונינים לשכנע אנשים לקחת משכנתא. עכשיו נשאלת השאלה איך בכל זאת חוסכים? אני אשמח אם תעני לי על השאלות הבאות: 1. כמה ארנונה אתם משלמים? 2. מה היו 4 חשבונות החשמל האחרונים שלכם? 3. כמה מטר מרובע הבית שלכם? 4. האם יש לכם טלפון של בזק בבית? כמה זה עולה לכם? 5. כמה חשבון סלולארי אתם משלמים בחודש? 6. כמה אתם משלמים על האינטרנט שלכם אם יש? וגם כבלים כמה? יאיר

ores1

New member
אל תדאגי זו תקופה וזה יעבור

עם זאת בנו לעצמכם קובץ אקסל ודווח לשם את כל ההוצאות השוטפות. מחודש הבא ומחודשים הבאים עמודה זו אמורה להיות כעמודה שוטפת בקובץ כהוצאות צפויות לצד עמודת הוצאות בפועל. זה יעזור לכם לתכנן ולתקצב נכון לראות איפה ניתן לחסוך ללמוד על מגמות ולהיות עקביים (יצמצם מצבים בו שבוע אחד אתם קונים ב- 200 ש"ח לעומת שבוע אחר בו אתם קונים ב- 300 ש"ח (לדוגמא). אנחנו נעזרים בקובץ שעוזר לנו להיות מתוקצבים ויעילים....כמבון מעבר לזה השתדלו לשנות את המצב האקונומי שלכם ע"י מציאת עבודה מכניסה יותר או עסק צדדי וכו'...אל ייאוש ובהצלחה

ores1

New member
מה הבעייה צריכים עזרה בלהכין??

אני אשלח לכם...לא סיפור

למעלה