איך חוזרים לשגרת דיאטה?

Itai G

New member
איך חוזרים לשגרת דיאטה?

היי,
לילה טוב לכולכם! שומר הלילה מתייצב למשמרתו
. היום התחלתי להרהר בנושא מסויים והייתי שמח לשמוע את דעתכם בנושא. אחרי הניתוח כשהייתי חדור מוטיבציה יכולתי להתמודד שעות בלי לאכול ולא להרגיש רעב. מאז עברו הרבה מים בקישון (מים? נו טוב - נוזל מסויים..
). כמובן שהירידה היפה לא איחרה לבוא וירדתי 40 קילו ב8 החודשים האחרונים. אבל בתקופה האחרונה אני מרגיש שמהמשעת מתפרופפת. הגורמים הם הזמן שעבר, המוטיבציה שירדה כבר ומצבים אישיים שמשפיעים, אבל זה מפחיד אותי. הטבעת עדיין מגבילה, כי אם אני לא אוכל נכון אני זוכה לראות את האסלה ממבט עילי...
... ב3 השבועות האחרונים העליתי 1.5 קילו. יש שיגידו שזה לא נורא ואכן זה עוד מעט וניתן לתקן, אבל פה מגיעה שאלת מיליון הדולר $$$ - איך חוזרים לשגרת דיאטה (ולא, בבקשה לא לפתוח שוב את הדיון אם אנחנו בדיאטה או לא... דיאטה = תפריט לצורך העניין). אני זקוק לעצות שלכם חברים יקרים. האם לנפח שוב (בכל זאת ההגבלה עובדת פחות מההתחלה)? האם לצמצם כמויות? אשמח לקבל רעיונות ליציאה מהמשבר בבקשה. שיהיה לכם לילה טוב או בוקר טוב (תלוי מתי אתם קוראים את זה).

לילה טוב../images/Emo29.gif

השאלה שצריכה להישאל היא האם עלית במשקל כתוצאה מזה שאתה אוכל הרבה, ואז התשובה היא שכדאי לך לנפח. או שזה נובע מכך שאתה אוכל "שטויות" ואז לא נראה לי שניפוח יכול לעזור. אולי כדאי שתצטרף לסדנה של מקוצרים, זה יכול לעזור לך לחזור לשגרת דיאטה. או שתירשם למכון כושר, פעילות גופנית עוזרת מאוד לירידה במשקל ואז כשהמחוג יתחיל לזוז שוב לכיוון שמאל תחזור לך המוטיבציה להתחיל בדיאטה. מקווה שעזרתי ולו במעט

כתומית

New member
../images/Emo101.gifכמה עצות ממני../images/Emo42.gif

היי מיצי, יש לי כמה עצות בשבילך
בעניין ניפוח הטבעת לא אוכל לומר לך כידוע, אבל יש כמה דברים שיכולים לעזור.
דבר ראשון לדעתי אתה צריך לשתות הרבה יותר, רבע שעה או כמה שנראה לך לפני האוכל תשתה 2 כוסות מים, ככה כהרגל וגם זה מפחית מעט את התאבון., נקודה נוספת היא עניין הדיאט אשכוליות - זה אומנם לא הרבה קלוריות אבל יש בזה כל מיני חומרים כימיים שאנלובטוחה שעליהם כדאי שתתבסס השתיה שלך, תחליט שחלק אתה שותה אשכוליות וחלק מים.
אתה אוכל מאכלים מאוד מלוחים (סליחה על הסגרת מידע מהבית...) המון מלח ותיבול שגורם לכך שהגוף שלך יצבור נוזלים - זה מעלה את המשקל.
בעבר היית מקצץ לעצמך סלט וכיום אינך עושה זאת, כן אני יודעת שהמוטיבציה ירדה אבל אם תתחיל את הארוחה בסלט סביר להניח שיהיה פחות מקום לאוכל אחר.
תבקש מאמא שלך להכין סיר גדול של מרק ירקות או שתכין לעצמך (כי שלי מכילים מונוסודיום וכו') כשאתה פיתום רעב - עדיף מרק חמים. קישואים עדיפים כתוספת על... ובכלל, מאכלי ירקות מבושלים ולא משמינים ישביעו אותך ויגרמו לך להרגיש טוב.
אתה לא אוכל פירות כי אתה מפחד מהם כי אתה אוהב מאוד - תמצא דרך כן לאכול קצת פירות, איכשהו, זה חשוב כדי לגרום לגוף רגיעה ולא תחושת חוסר.
אלה ההמלצות שלי יקירי ואני אשמח לעזור לך במה שתרצה כל עוד...
חיבוקים רבים והמשך משמרת נעימה

טלי 170

New member
אהלן איתי!!!ואהלן לכולם!!!

מה ענינים?נראה לי שאנחנו צריכים לעשות הכרות
אז נעים מאוד אני טלי... טוב לדעתי כדאי ללכת לסגור עוד קצת ואז בכל מה שתחליט לעשות יהיה הרבה יותר קל לעמוד,כי הכמויות יותר קטנות,אצלי לפחות הקטע הזה עבד... ותעשה הרבה מאוד ספורט
,זה כל כך עוזר ומאוד משפיע על המשקל ומה בכלל אני צריכה להמליץ שיש לך כזו כתומית מתוקה שתשמח לעזור לך במה שתרצה....
שיהיה לך הרבה הצלחה! ולילה טוב!
טלי

ddקובי

New member
בוקר טוב לאיתי ולכל החברים

ידוע שבהתחלה אחרי הניתוח יש מוטיבציה שמגיעה לשמיים ,לנצל את האפקט של הניתוח לירידה במשקל. אחרי תקופה מסויימת מתחילים לפשל, ברור שגם מצבים אישיים גורמים אצל אנשים מסויימים לאכול.ואני אחד מהם ,לפעמים השוקולד והדברים המתוקים נותנים תשובה לבעיות אישיות . אמנם עלית 1.5 עליה קטנה שלא צריך להתרגש ממנה עליה של 2 -3 ק"ג נראת בגדר הסבירות אבל .... תתפוס את עצמך בידיים ואל תגיע למצב שאני הגעתי אליו, מתחילים לעלות ואז אין גבול לעליה אני לא חושב שכדאי לך לנפח , אתה יודע מה לאכול ואני בטוח שאם תחליף מאכלים מסויימים תוכל לשמור על המשקל ואפילו לרדת .לא יודע אם לצמצם כמויות אלא להחליף את סוגי המאכלים המשמינים לכאלה שיש בהם פחות קלוריות וגם טעימים אני בטוח שתצליח ותשאר חתיך ורזה כמו שאתה עכשיו שבוע טוב קובי .

אילנה42

New member
../images/Emo140.gif בוקר טוב איתי

לדעתי אחרי 8 חודשים של דיאטה ומשמעת באוכל, יכול להיות שהגעת לזמן של "שגרה" השתעממות" מהדיאטה ומלחשוב כל הזמן " מה לאכול" "כמה לאכול " וכו'. את ה- 1.5 ק"ג בהחלט אתה תוריד אותו וגם תמשיך להוריד אם עדיין אתה צריך זאת, אך צריך להבין שאנחנו לא מכונות, ואם יצאת קצת מהשוליים, תמיד אפשר לחזור. אם לא יכול לעשות זאת לבד, יש דיאטניות, יש סדנאות ובהחלט צריך להיעזר בהם. בקשר לניפוח, אתה צריך להתייעץ עם הדיאטנית שלך או עם המנתח. צריך לזכור, אפילו שהרבה מתנגדים לניפוחים, שהטבעת נמצאת שם כדי לעזור לנו להגביל את הכמויות וגם את סוג המאכלים. אם אין צורך לנפח אז לא לעשות זאת סתם, אבל אם הגעת למצב שצריך , אז תתיעץ עם המנתח שלך ושום דבר לא יקרה. הגוף ילחם נגדך, וירצה שוב קלוריות ופחמימות ולחזור למשקל ההתחלתי, אך אנחנו חייבים להיאבק בו. הדיאטנית הסבירה לי, שפעילות גופנית לשריפת קלוריות עושה שהשרירים ידחפו את השומנים, אז אולי צריך להתמקם קצת יותר בזה.... שיהיה לך בהמון הצלחה

novemberain

New member
איך חוזרים לשיגרה...

זו תהיה תשובה כללית ואני לא בטוחה שהיא תעזור לך, אבל אני עונה מנסיון אישי שלי
. כשלי הייתה תקופה של שבועיים, שהתחלתי לזלול מכל הבא ליד, שהמוטיבציה הלכה לה, ששברתי את הכלים ולא ראיתי את הסוף, הרגשתי מאוד אומללה, הרגשתי שנכשלתי ואז לקחתי את עצמי לשיחה ביני לבין עצמי ושאלתי את עצמי, כמובן. "בשביל זה עשית את הניתוח?" ועוד שאלות נוקבות, אחרי שעניתי לעצמי (שוב עצמי:)), חזרתי לשיגרה וכל פעם שאני עומדת להישבר, אני נזכרת בהרגשה הנפלאה של לאכול נכון ולעשות פעילות גופנית ואני מוותרת. אין כמו ההרגשה של הצלחה
, או שזה רק אצלי?

ronnymp

New member
תגיד לי .....

ומה רע בלחזור לשיגרת אכילה כייפית
שמירה על ארוחות מסודרות שמירה על ארוחות טעימות ומזינות - אבל דלות בקלוריות ריבוי בשתיה - בעיקר לפני האוכל - ורצוי מים ספורט - רצוי עם שותף/ה - לעידוד למשל צלחת מרק עשיר ודל - יכולה להיות אחלה מנה כנ"ל למשל בצלחת ענקית של סלט - עם בשר דל נניח צלוי על האש (סטייק עוף) בתאבון - ובהנאה רוני

הדרך אל האושר.....

אכן הטבעת היא רק אמצעי ולא מטרה,לכן היא "נשחקת" בבוא הזמן. מקור בעיית האכילה הכפייתית אצל רובנו היא רגשית,וכל עוד הבעיה לא נפתרה מהשורש ,היא תעלה ותצוף במהלך כל החיים (עם טבעת או בלי) ולכן אנו עדים למנותחים שעברו ניתוחים של תיקון הטבעת ,ניתוחים נוספים של מעקפי קיבה בנוסף לטבעת ועוד....ולכן לדעתי ,כל תהליך ההרזיה החל מתקופה קצרה לפני הניתוח ועד מספר חודשים /שנים (תלוי בכל מנותח) צריך להיות מלווה בתמיכה של ייעוץ פסיכולוגי והרבה והרבה עבודה עצמית/רגשית. היום אנו יודעים שזה כבר לא "בושה" לספר שאת/אתה בטיפול פסיכולוגי (בארה"ב זה אפילו מאד "איני" ) גם בישראל הדבר תפס תאוצה בשנים האחרונות ואנשים מבינים שתהליכים רגשיים שגורמים להתקעות בחיים בכל מיני תחומים חייבים "טיפול שורש".זה כמו שזוג נשוי מגיע לטיפול זוגי במידת הצורך והם חוסכים לעצמם ברוב המקרים גירושים מיותרים... לכן,אני אישית ממליצה לך (גם מתוך נסיון אישי מאד מאד מוצלח) לקבל המלצה לפסיכולוג/ית באיזור מגוריך ולהתחיל במסע האמיתי לגילוי העצמי והתמודדות עם הרגשות .הרי לא חשבת באמת שהטבעת תעשה אותך רזה ואז לא יהיו לך יותר בעיות רגשיות???? אם כן היית תמים....הבעיות נשארות,ורק בטיפול מתאים תוכל להגיע לתובנות עצמיות שיעזרו לך להתחזק ולדעת מה באמת אתה רוצה ומסוגל. טוב...זה היה קצת ארוך אבל ממצה אני מקווה.

היי איתי

אני מנותחת כבר שנה וחודש בסה"כ הורדתי 55 קילו לא סגרתי את הטבעת שלי כבר חצי שנה בערך הגעתי למסקנה שאני חייבת להמשיך בכוחות עצמי את הפוש הראשוני היא עשתה ועכשיו תורי ואני שמחה מאוד שעשיתי את זה עד עכשיו הייתי תלוי מאוד בטבעת אתה חייב לעצור את עצמך להחליט מה טוב לך ומה לא את ההתחלה שלך כבר עשית עם הטבעת (ואני מכירה יותר מאדם אחד שלא רק שלא רזה אלא מצא דרכים לעלות במשקל עם הניתוח) אל תחשוב דיאטה אותי המילה הזו מכניסה לעצבים בכל מקרה שתיהיה לך הרבה הצלחה

למעלה