איך זה...

ע פ ר ל ה

New member
יצירה בלי כאב?

בדרך כלל אנשים נוטים לחשוב שאחד המתדלקים ההכרחיים של תהליך היצירה הוא ייסוריי הנפש. מליוני אנשים חיים במצוקה,ואינם יוצרים דבר. נו,אז למה?הרי מצוקתם של אנשים אנונימיים לא קיבלה ביטוי,איננו מכירים אותם,לעומת מצוקתו של אומן גדול שעורר עניין רב,וזכה לחשיפה. קחו לדוגמא את צ'רלס דיקנס שנחשב לגאון.הוא חי באושר,הקים משפחה,ובמקביל כתב רומנים מצליחים. לכאב,יש ייצוג מכובד בעשייה האומנותית כחלק מן ההוויה הקיומית,אבל לא בהכרח ככוח מניע. לכן לדעתי,תהליך היצירה אינו נובע בהכרח מתוך כאב,אבל במקרים רבים הוא כרוך בכאב בעיקר בגלל המאמץ והתסכול הכרוכים בו.הפער בין החזון ובין הקושי לממש אותו. עבודה לא קלה,אבל מאוד מספקת.

תלתליפז

New member
יוצר יכול לבטא

ביצירה שלו את הכאב האישי שלו, או את הכאב שהוא רואה מסביבו. וכמו בכל דבר, יש רמות שונות של רגישות, של כאב, של יכולת ביטוי, של הצלחה ..וכו..וכו..

אני מדבר על תהליך לשגעון ולא על

כשלונות..לא דברתי על כשלונות..אתה מבין מה אני כותב..או שאקריא לך?

rony34

New member
קרא שוב את מה שאתה כותב

בבטחון מוחלט,חד משמעי,עם תיאור פלסטי וקודר מבית מדרשו של איזה סופר רוסי על גורלו המר של האמן.הבטחון הזה שאתה כותב את השטויות החד משמעיות האלה זה מה שהורס אותי.איזה יומרנות.לך תוציא קצת אויר,פלצני.

rony34

New member
../images/Emo6.gifחחחח

פלצנון קטון-תמשיך להתמקד בלמזוג כוסות קפה בבוקר לחדשים בפורום,ועזוב את הנושאים שאין לך מושג בהם.רק יוסיף לך נקודות,תאמין לי.

rony34

New member
חח

איזה ממוצע?נראה שהגעת כבר לרצפה.יותר נמוך כבר אי אפשר לרדת.חבל שאין איזו אשה חכמה שם בצד שתתן לך עצה טובה.

רוני..זכותך לחשוב מה שאתה רוצה

אני חושב כך..ומאמין במה שכתבתי..לא עושה אותי פלצני..ואתך לאיזה משכיל ללא עוררין.. אם אתה לא מסכים לדעתי..אתה יכול להביע את אי הסכמתך..אבל..התיבול הזה של אי הסכמתך בקללות ומילים לא תרבותיות..מעיד על 2 דברים. 1.אבדת שליטה על עצמך.. 2.כשנגמרות המילים..מתחילות הקללות..ואח"כ מכות..מה שמוביל אותי למסקנה שאתה אדם אלים.

rony34

New member
ברור

ורק אלימה לא אלים.אני בחורה ולא מרביצה לאגוזים,מבטיחה,גם אם הם מדברים שטויות במינון גבוה כל כך.

rony34

New member
../images/Emo25.gif צודקת

וכשהילדון מאבד את הצפון,לא האגו ולא ה ז נשארים.לא פלא.

מה ששטויות בענייך..זה רק בענייך

אם תתעמקי במה שכתבתי..ואילו היית יודעת מה עובר על אומן ועל תהליך חייו.. היית רואה שיש משהו במה שאמרתי..אבל..אין טעם..הרי כבר חרצת את דינך..בבית המשפט הפרטי שלך..שבו את תובעת..סנגורית..ומוציאה לפועל..

תלתליפז

New member
הידע

מקריאה והתענינות. אל תשלול על הסף כל מה שלא מסתדר עם ההגיון שלך.

shemesh22

New member
YYYY למה לא מפתיע אותי

שכתבת את שכתבת? לפחות יש עקביות. בלה בלה בלה..... סליחה מראש על חוסר הסבלנות (יכול להיות שממש ברגעים אילו מפתחת את השיגעון)

כלב חדש בא ללהקה..

וכל הכלבים הוותיקים מתנפלים עליו בנסיון נואש להפוך אותו לאנדר דוג.. אבל..לא.. כמו ששר יהורם גאון: לא לא לא תנצחו אותי.. לא מנצחים אותי כל כך מהר..

למעלה