איך זה...

shemesh22

New member
איך זה...

שכל היוצרים, האומנים, המשוררים, הסופרים האהובים המוכשרים והאהובים עלי... יש בהם זיק של טירוף ושיגעון. יכול להיות שיש לי משיכה למשוגעים? אי אפשר אחד משוגע, אבל שיהיה קצת נורמלי? יותר מדי לבקש? :)

R a c h e li

New member
ולכן.....כולנו נמצאים כאן....../images/Emo8.gif

שחר טל1

New member
לדעתי הכל עיניין של מידה

כלומר... בכמה "אחוזי חוסר שפיות אתה נמצא ברגע נתון " האם אתה יכול לחזור לשפיות ואיזון בכוחות עצמך? וכמה זמן ומשאבים זה דורש התהליך ממך ומהסביבה האם זה הנושא שבה לנו לדסקס עליו כעת? תקחו אותי בערבון מוגבל אני מ ס ט ו ל ה מיום של ים שמש וקפה קר.......

ב ו ע ו ת

New member
פעם שושן פרא כתב

שזו התשוקה. היא שגורמת לך ליצור והיא שמחרבת לך את החיים. תשוקה ופגיעות, יש בהן כוח. נעמה

ערסlight

New member
גבולות השגעון

בחברה שמעודדת ומתגמלת שאיפה לבינוניות ולסטנדרט, אנשים שחורגים ריגשית מהנורמה, נדרשים לנקז את החריגות שלהם. ואז, או שהם מאושפזים, או נופלים לסמים, אלקוהול, שולי החברה או כל מקום שיאפשר להם לשרוד, להיהרס וגם למעוס בחיים. יש ביניהם גם כאלה שמוצאים דרך "לגיטימית" לאותו צורך. איזו דרך שבה הם מצליחים להביע עצמם, לנקז את הכאב. [ביטוי שרובנו נכנה "אומנותי"] בגלל שהם אוטנטיים בביטוי, המעשה נקלט גם באינטואיציה של אלו שעדיין בנורמה אבל יש להם משהו משותף עם יוצר של ביטוי כזה. [ומי שמזייף מצב כזה... רואים לו.] משוגע מי שרוצה להיות נורמלי.

ערסlight

New member
נורמה

זה מצב שבו חברה [ובחברות שונות, הנורמה משתנה] מתיחסת להתנהגות שמחזקת את יצר העדר הטבוע בנו. [שהולך למקום של הישרדות קולקטיבית] זוהי בעצם אקסיומה שממנה באים מונחים כמו מוסר, צדק, אמת וכאלה שהם כלים חברתיים הנגזרים מהאקסיומה והינם מושגים יחסיים [!] חריגה נחשבת למשהו שמסכן או מחליש את הכח הכולל של החברה הנתונה. אגב, underdog זה בעצם ביטוי של חריגות. "אנטי-כלב" כשהכלבים הם [במקור] חברה עדרית מובהקת.

underdog אם יורשה לי לתקן

מתייחס לכלב שהרים ידיים במלחמה על השליטה בקבוצה..וחושף את הבטן הרכה שלו בפני הכלב הדומיננטי.והשליט.

ערסlight

New member
אין תיקון

רק הסבר למקור השם. המשמעות זהה. כניעה לחברה [ולשליט שמיצג אותה]. דומה קצת למושג "אנטי גיבור" שאומר בערך את אותו הדבר.

שוב אתה אומר ב-ד-י-ו-ק להיפך

הביטוי Underdog בכלל לא מדבר על כניעה לשליט או לחברה ואולי אף על ההיפך הגמור. הוא בא לתאר את צמיחתו של מישהו שהחברה תפשה דווקא כחלש ושלא היה מצופה ממנו כי יצליח דווקא להתגבר על ה"שליט".

לא נכון..

יש מושג כזה ..של הצלחה של מישהו שאומריפ שהוא היה אנדר דוג ..והיום הוא מצליח..אבל במקור ..אנדרדוג משמעו כלב כנוע. תפתח מילון

במדויק מה שאמרתי

מה אתה קופייץ ? הרי זה מה שכתבתי. שמדובר במי שהצליח חרף ציפיות החברה כי יכשל. לך תשתה משהו קר

swansea

New member
../images/Emo31.gif

תקרא לאט לאט את אגוז. הוא כתב נכון ואתה לא.

למעלה