איך זה ?

Angel of Chaos

New member
איך זה ?

שעד היום לא מצאו דרך לייצר אלכוהול ? חברים שלי חשבו שאם ימציאו מכונה שמכינה קמח למשל, אז בעיות האוכל בסומליה יפתרו קלות, ואני מדבר מכונה שבתהליכים כימיים ואו פיזים עושה את זה וחוסכת את עניין הגידול קצירה ידה ידה ידה ... איך זה שלא המציאו מכונה שעושה ויסקי לדוגמה, ואפילו מסוגלת לעשות אותו עם כל הדינויים העדינים עד כדי שאפשר יהיה לעשות חיקוי של כל דבר גם של בלנדד עם 40 חביות שונות ? ומי שלא שפוי שיקנה קוניאק ב2000$ (לא אני) מה שכן אם הייתה מכונה לייצור קוניאק כזה המחיר שלו היה אולי 20$ :)

siete

New member
איך לא מצאו מכונה המייצרת אנרגיה?

סתם, הבעיה בווסקי למשל, שאפילו ל2 חביות המיושנות באותו מחסן עלול להיות טעם שונה. בגלל הפרשים קטנטנים בלחות, טמפרטורה, וכו. מה רע בזה שאי אפשר לייצר אותו דבר בדיוק שוב ושוב? חוץ מזה שיש תהליכים שאי אפשר לזרז אותם. כי זירוז התהליך גורם לתהליכים כימיים אחרים לקרות. (דרך אגב, חיטה משתמשת באנרגית השמש כדי לגדול - זה דלק זול, זמין, ולא מזהם. על מה תעבוד מכונת הקמח שלך? בעית הרעב היא חלוקה לא נכונה של המשאבים בעולם. ולא שאין מכונות קמח טובות...)

D r a m b u i e

New member
דווקא כן המציאו

כל חיקויי התהילה/כהילה למיניהם, כל שאר החיקויים. דברים קיימים ואני בטוח שאפשר גם לעשות תמציות טעם של וויסקי ולשווק. השאלה היא מי יקנה את זה? לא נראה לי בעייתי לעשות משקה בטעם וויסקי, אבל חלק מהעניין בוויסקי, כמו בעוד משקאות, זה המסורת, המאמץ שמושקע בהכנה וכו'.

Angel of Chaos

New member
לחצוב יהלומים גם היה מסורת

אלפי אנשים עבדו בפרח חודשים בכדי שעל הכתר של המלכה יהיו כמה יהלומים ארורים. ולכן העריכו יהלומים כל כך. אני מדבר על ויסקי ברמה שאי אפשר יהיה להבדיל בין מה שנעשה בתהליכים כימים מזורזים (או פיזים לחילופין) לבין המקור. כמו מה שקרה עם היהלומים :) , ואני לא רואה שמישהו מעריך אותם פחות, חוץ ממני (אבל אני לא הערכתי אותם מלכתחילה)

amircn1

New member
גם אני רוצה

ולך תדע, אולי בעתיד הלא רחוק תהיה כזאת מכונה ...

egavish

New member
אולי תתנחם בעובדה שביוסטון טקסס...

מוכרים מכמה פאבים וויסקי סאוורים (מ-ע-ו-ל-י-ם) ב1$... אבל מחיר כרטיס הטיסה קצת בעייתי.

למעלה