איך זה צריך להישמע?

05 מיכל

New member
איך זה צריך להישמע?

שלום! אני מבקשת לדעת איך מבטאים שם סיני, שבאנגלית נכתב Jong . תודה לכם!

nitzano

New member
כמו הראשון Zhong = ג'ונג

אין בסינית צליל שנשמע כמו ז'ונג.

yaelisam

New member
אבל אם כבר כתבו ב pinyin

את המילה "jong" אז זה לא ישמע כמו ZH. לא?

yaelisam

New member
וכשאני חושבת על זה יותר לעומק

נכון זה קצת יותר כמו " ג' "

happydog23

New member
למרות שאולי זוהי טעות כתיב של

wide-gales ובכלל התכוונו ל- rong (שזה jung ב- wide gales), ולכן זה יהיה יותר כמו ז'ונג. מסובך עם כל התעתיקים האלה.

nitzano

New member
לא משנה איך מאיתים את זה בלועזית

אין בסינית צליל כזה - ז'ה יש דז (Z) ויש ג' (ZH ולפעמים אולי גם J). RONG נשמע יותר דומה ל רונג מאשר ל ז'ונג (תנסה לחשוב איך ישראלי, שמעולם לא שמע סינית, אבל קורא את מה שכתבנו בעברית, יבטא את זה). בעברית מבטאים את הצליל ז'ו עם הלשון בקרבת השיניים התחתונות ואילו בסינית RO מבוטא עם גלגול הלשון למעלה.

happydog23

New member
צודק, כמו שאמרתי - מסובך עם כל

התעתיקים. מצד שני גם ר' עברית לא ממש דומה. אולי R אנגלית.

05 מיכל

New member
מה שאתם אומרים זה בעצם

שמהנתונים שלי אי אפשר להגיע לתשובה חד משמעית, ושממילא אי אפשר ממש לתעתק את העיצורים הסינים לעברית באופן מדויק? ואם כן, אם אני מתעתקת "ג'ונג", אני לא רחוקה במיוחד - לא יותר מאשר בכל אופציה אחרת? זה שם שמוזכר פעם אחת בספר שאני מבצעת את עריכת התרגום שלו, כך שזה לא נורא קריטי - אני פשוט צריכה לדעת שאני לא עושה שטויות גמורות. אגב, המתרגמת תיעתקה "יונג". אני מבינה מכם שזאת בכלל לא אופציה. האם הבנתי נכון? ותודה רבה לכולכם!

סינית 2

New member
תעתיק סיני

יש טבלה שלהתעתיקים הנכונים בסינית שמועברת ל-2 סוגי תעתיקים-וויד ג'ילס ופין יין. התעתיק הנפוץ ביותר שמשתמשים בו כיום בחיבורים אקדמיים הוא פין יין אבל יש גם ספרים שמשתמשים בוייד ג'ילס. את יכולה לבדוק בטבלה מה היא אומרת-הכי טוב

למעלה