איך זה עובד?!

Mr dawrf

New member
איך זה עובד?!

היום בעבודתי נתקלתי במכשיר נורא נורא מגניב,שהיה לי זר ומוזר. מודד טמפרטורה רגיל,מין מד-חום שכזה.אך הוא עובד בצורה מיוחדת שלא הייתה לי ברורה והייתי שמח אם למישהו יש הסבר הגיוני המכשיר נראה כמו אקדח לייזר קטן שמכוונים אותו לנקודה מסויימת,איפה שסמן הלייזר האדום מצביע.שם זה מודד את הטמפרטורה ומראה אותה על הצג. אז איך בכלל הוא יכול למדוד טמפרטורה של משטח ממרחק של 3 מטרים ולפעמים יותר? היה לי מוזר מאוד להשתמש בזה... תודה רבה :)

pelegs

New member
לא הצלחתי להיכנס לקישור שטל הוסיף

אבל אני מניח שהוא עובד בצורה כזו או דומה - בעיקרון, ככל שעצמים מתחממים יותר, הם פולטים קרני אור בתחומי תדרים/אורכי גל שונים. ככל שהטמפ' גבוהה יותר, כך האור שיפלט ינטה להיות בעל אורך גל קצר יותר(תדירות גבוהה יותר), משמע אנרגטי יותר(ע"פ תורת הקוונטים). בכל אופן, רוב העצמים פולטים בטמפ' החדר אור אינפרא-אדום(שהוא אור בעל אורך גל גבוהה משל תחום האור הנראה, ולכן איננו רואים אותו). בהנחה שמסנכרנים את המכשיר נכון, הוא ידע לבדוק כמה אור ובאיזו תדירות מגיע מנקודה מסוימת. חישוב "פשוט" יגלה את הטמפ' של אותו המקום(כך גם עובדים חלק מהמכשירים לראיית לילה, אגב).

pelegs

New member
תיקון

"שהוא אור בעל אורך גל...", צ"ל - "שהוא תחום של קרינה(אור, לצורך העניין) בעלת אורך גך גבוה יותר"

טל ר

New member
גם לי זה לא עובד

נסה את זה. http://patft.uspto.gov/netacgi/nph-Parser?Sect1=PTO1&Sect2=HITOFF&d=PALL&p=1&u=/netahtml/srchnum.htm&r=1&f=G&l=50&s1=4634294.WKU.&OS=PN/4634294&RS=PN/4634294 הלינק ארוך מדי בשביל תפוז. טל.

למעלה