איך זה מרגיש...

pashut Adi

New member
איך זה מרגיש...

חזרתי הרגע מסמינר של יומיים בגבעת הקיבוצים... כחלק מהפעולות היה נספח שבו היה השיר איך זה מרגיש. דיברנו על השיר, ניסינו קצת לנתח אותו וזה בעיקר הוביל לשאלה מהו חלום?... הייתי רוצה שתנסו לחשוב קצת... מהו חלום? איך זה קשור לשיר? למציאות?... זה די בוער בי עכשיו....

חלומות...

חלום? זה נושא מורכב. רוב האנשים לוקחים את מושג החלום כדבר מובן מאליו שבא והולך בלילות (או בימים), בעיני חלום הוא משאלת לב כמוסה שלפעמים צועדת יד ביד עם המציאות ולפעמים מאילוצים כאלה ואחרים לא תוכל להתממש לעולם. חלומות הם בעצם המנוע שמניע את כולנו (כמעט) בחיים.כל אחד וחלומו שלו... בשיר הכתיבה מראה שמעצם ההרגשה של "תמיד בצד" לקול הפנימי בשיר כבר אין ממש לאן לשאוף ואפילו האקט הבסיסי ביותר של חלום איבד מקיסמו לגביו.. כי האמת שהיום כל העניין של חלום איבד מהטעם,פעם היית שואף גבוה,מבקש חזק בלב,עובד קשה ואז החלום היה הופך לרגע אחד של חסד לאמיתי.היום עם תרבות "האינסטנט" חייבים הכל מהר כאן ועכשיו, החלומות באמת איבדו מהקסם וכל מה שנשאר זה לתהות למה בעצם זה קורה? בכל אופן, אני לא אפסיק לחלום אף פעם... מקווה שגם אתם לא. לילה טוב

cowgirl Ms

New member
ניתוח מעניין.

אהבתי ששילבת את התשובה עם "תרבות האינסטנט".

cowgirl Ms

New member
../images/Emo10.gif../images/Emo10.gif../images/Emo10.gif../images/Emo10.gif../images/Emo10.gif

שחטו לי ת'חיים בעבודה היום

pashut Adi

New member
אוסיף גם את דעתי...

חלום מתחלק לשני סוגים: חלום שאותו חולמים במשך שינה שאותו התת מודע יוצר והדמיון נכנס חזק אל תוך החלום.. חלום שמבוסס על אינסטינקטים בעיקר. הסוג השני הוא חלום שאותו האדם חושב בחייו, מן רצון למציאות אחרת שאותו הוא יוכל לדמיין אותו קורה ולהאמין שהוא יקרה.. החלום הזה נוצר מתוך בחינת המציאות הנוכחית - אינו מנותק ממנו! לנוער יותר קל לחלום חלומות כאלה. ההרגשה שהחיים עוד לפניהם והם עוד מגבשים השקפת עולם ודעות יותר מאפשרת את הרצון למשהו אחר, את הרצון לשנות ובגלל זה קיימים דברים כמו תנועות נוער. בשיר איך זה מרגיש מתואר מצב שהאדם לא חולם, לא מאמין שיש סיכוי למציאות אחרת, אדם שהוא ריאליסטי. הוא הפך לריאליסטי מתוך יאוש ששום דבר אחר כבר לא יכול לקרות. השאלה שעליה עדיין לא גיבשתי החלטה, האם יש חלום טוב וחלום רע? זתומרת שאיפות טובות ורעות?....

למעלה